Repoveden matkailuyritykset puhaltavat tuulta purjeisiin

Yhteistyö lähti Pohjois-Kymenlaaksossa lentoon maaseutuohjelmasta rahoitetun yritysryhmähankkeen seurauksena.

Kouvolan Repoveden alueen matkailuyritysten yhteinen internetpalvelu Repovesikeskus sai äskettäin VisitFinlandin myöntämän Laatutonni-sertifikaatin. Toukokuussa saksalaisia matkanjärjestäjiä tulee tutustumaan Repovesikeskuksessa mukana olevien yritysten palveluihin ja yhteistyöstä Kotkan seudun matkailutoimijoiden kanssa käydään jo neuvotteluita.

-Aika paljon on parin, kolmen vuoden aikana saatu tehtyä, miettii Repovesikeskuksen myynti- ja kehitysjohtaja Eero Niskala.

Repoveden matkailuyritysten yhteistyö sai todella tuulta siipiensä alle kolme vuotta sitten toteutetusta yritysryhmähankkeesta, jota rahoitettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta paikallisen Leader-ryhmän, Pohjois-Kymen Kasvun kautta. Viisi maaseutumatkailualan yritystä lähti mukaan Kouvola Innovationin hallinnoimaan projektiin, jonka aikana yritysten markkinointia ja tuotekehitystä laitettiin uuteen kuosiin sekä haettiin ratkaisua internetissä toimivan opastus- ja varauspalvelun Repovesikeskus.fi:n toteuttamiseksi. 

-Varausjärjestelmä oli kaikille sellainen asia, että voi kun sellainen saataisiin. Nyt se on pystyssä ja pyörimässä, hankkeen vetäjänä toiminut Niskala iloitsee.

Luonnon helmassa voi kokoustaa

Repovesikeskuksen markkinoinnissa käytetään lähes ainoastaan sähköisiä kanavia, kuten nettisivuja, uutiskirjeitä ja sosiaalista mediaa, mikä on tätä päivää.

-Projektissa tehtiin vuosi töitä Google-ammattilaisen kanssa. Opittiin aika paljon ja nyt kehitetään sähköistä markkinointia eteenpäin, Niskala kuvailee.

Hankkeen jälkeen Repovesikeskukseen on liittynyt paljon uusia yrityksiä. Keskuksen kautta on saavutettavissa nyt jo parinkymmenen yrityksen palvelut. 

-Hankkeen aikana tapahtui sellainen merkittävä asia, että yrittäjät ryhtyivät tekemään aidosti yhteistyötä. Enää ei ole tarvinnut puhua sellaisesta, että yritykset voisivat suositella asiakkaille toistensa palveluita. Alkoi tapahtua ristiinmyyntiä.

Suomalaiset ovat Repoveden matkailuyrityksille pääasiallinen asiakaskunta ja pääkohderyhmäksi Niskala määrittelee ryhmät ja yritykset, kuten kokousasiakkaat ja työhyvinvointiryhmät.

-Miten matkailubisnes saadaan ympärivuotiseksi, se on iso haaste. Repovesi-porukassa mietittiin asiaa viime syksynä ja lanseerattiin KokousKouvola.fi-sivusto, Niskala kertoo.

Hän toivoo, että kokousasiakkaat löytäisivät luontokokoukset, jollaisia repoveteläiset ovat markkinoineet esimerkiksi kongressimessuilla.

-Viime kesänä meillä oli monta luontokokousryhmää. Heidän kanssa oltiin esimerkiksi puoli päivää Verlan tehdasmuseossa kokoustamassa ja toinen puoli luonnossa. Se toimi.

Lue esitteestä lisää yritysryhmähankkeista. Lisätietoja ja ohjeita tukien hakemiseen saat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta ja Leader-ryhmistä.

Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Kuva: Repoveden kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa. Kuvaaja: Eero Niskala

Edellisen sivun kuva: Eero Niskala on työskennellyt aiemmin muun muassa kansainvälisessä IT-alan yrityksessä. Kokemuksesta oli hyötyä, kun projektissa etsittiin Repovedelle sopivaa, integroitavissa olevaa myynti- ja varausjärjestelmää ulkomaita myöten. Kuvaaja: Saija Räty

Julkaistu maaliskuussa 2016.

 

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin