Verkostot ovat kasvun avain

Eläinhoitola Kopinsalmi laajenee monipuoliseksi lemmikkikeskukseksi. Yrittäjä Henna Kauppinen uskoo yhteistyön voimaan. 

Taipalsaarella Eläinhoitola Kopinsalmessa on luvassa vilkas kevät. Toimitiloja laajennetaan parhaillaan, yrittäjä Henna Kauppinen saa eläinhoitajan ammattitutkinnon opintonsa päätökseen ja toinen yrittäjä tuo ratsutallinsa eläinhoitolan yhteyteen. 

- Yritys on pyörinyt kohta kolme vuotta ja on ollut aika hulinaa. Välillä on ollut itselläkin perässä pysymistä, Kauppinen naurahtaa.

Palataanpa muutama vuosi taakse päin. Kotona lapsiaan hoitaessaan Kauppinen oli ehtinyt kypsytellä ideaa omasta yrityksestä. Lähihoitajan työssä hän oli ollut käynnistämässä kahta hoivakotia, joten yrityksen ensiaskeleet olivat tulleet jo tutuiksi. Lähipiirissäkin on kymmenkunta yrittäjää. Kun tuttu isäntä naapurustosta oli valmis vuokraamaan tyhjilleen jääneen navetan, alkoivat palaset loksahdella paikoilleen. Kauppinen kävi Leader Länsi-Saimaassa neuvottelemassa investointituesta ja vuoden 2013 alkupuolella hän sai maaseutuohjelmasta rahoitusta toimitilojen kunnostamiseen.

- Tuesta oli merkittävä hyöty, pystyin ottamaan sen ansiosta tuntityöntekijänkin suunniteltua aiemmin.

Lemmikkien lomahoitoa, pesu- ja trimmauspalveluita sekä lemmikkitarvikkeita tarjoava eläinhoitola aloitti kesällä 2013. Osa-aikainen työntekijä on ollut apuna alusta alkaen.

- Kesäisin olen työllistänyt paikallisia nuoria ja täällä käy myös alan opiskelijoita eri puolilta Suomea, Kauppinen luettelee.

Hän tekee tiivistä yhteistyötä paitsi alan oppilaitosten, myös muiden yrittäjien kanssa.

- Avoimuus yhteistyölle on auttanut menestymään ja kehittymään. Mie ite –asenne on uuvuttavaa ja toimintaa tukahduttavaa.

Tuoreimpia ilonaiheita ovat vuosi sitten solmittu virkakoirien hoitosopimus sekä nyt käynnistyvä yrittäjäyhteistyö ratsutalleineen. Yrityksensä tulevaisuuden Henna Kauppinen näkee valoisana. 

- Olen ajatellut, että tämä kasvaa monipuoliseksi lemmikkikeskukseksi. On hyvät mahdollisuudet pärjätä, kun on paljon yhteistyökumppaneita ympärillä.


Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuvateksti: Henna Kauppinen löysi yritykselleen tilat oman hevosen tallipaikan kautta. Nyt eläinhoitolan kylkeen tulee ratsutalli. 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Etelä-Karjalan Yrittäjät ry:n lehdessä 1/2016 ja KaakonKantri.fi-sivustolla maaliskuussa 2016.

 

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin