Taina Valsi istuu laiturilla ja katselee maisemia.

Virta vie uutta kohti

- Tuli mieleen parin vuoden takainen hetki, kun istuin Tenojoen rannalla ja katselin ohi kulkevaa virtaa. Mietin silloin miten raskasta olisi, jos pitäisi soutaa vastavirtaan. Sitten mietin, että aika raskasta olisi koittaa pitää venettä paikallaankin. Lopulta ajattelin, että helpointa olisi, kun nostaisi airot ylös ja antaisi vain virran viedä. Ja mihin se sitten veisikään, niin pitäisi vaan luottaa, että siellä on jotain hyvää, jotain parempaa tai ainakin jotain uutta, yrittäjä Taina Valsi muotoilee.

- Jotenkin se ajatus on antanut voimaa, että nyt on turha pyristellä vastaan, vaan nyt on ehkä ennemminkin aika päästää irti ja olla. Miulle se on tietysti se, että olen joutunut päästämään irti fyysisten tuntien pitämisestä ja nyt olen keskittynyt vaan hoitamaan miun verkkokauppaa eli Tainas.fi-palvelua.

Sanoillaan jooga- ja pilatespalveluita tarjoava yrittäjä viittaa kuluvan kevään koronaviruksen aiheuttamaan muutosten myllerrykseen. Pitkään kotipaikkakunnallaan Savitaipaleella, kuin myös ympäryskunnissa fyysisiä tunteja asiakkailleen pitänyt Valsi oli monen muun tavoin täysin uuden tilanteen edessä.
- Kevätaurinko alkaa paistaa ja on sellainen energinen hyvä fiilis, niin sitten yhtäkkiä pamahtaakin korona mikä heittää kaiken ylösalaisin. Alkuun tuli vähän sellaista vastustusta, pientä hätääkin, että hetkinen hei, eihän miun töitä tällä tavalla vaan lakaista sivuun. Mutta se tunne meni hyvin nopeasti ohi, Valsi kertoo.

Alkuhämmennyksen jälkeen uudet palaset alkoivat hiljalleen loksahtelemaan kohdilleen. Inspiraatiota antoivat Valsin yritykselleen jo edellisenä vuonna aloittamat kehittämistoimenpiteet. Toimintaa kehittääkseen Valsi oli käynnistänyt hankkeen rahoitusyhteistyössä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Hankkeella yrityksen tarjoamien fyysisten tuntien oheen rakentui viime kesänä uudenlainen nettipalvelu. Vaikka yrittäjällä oli jo tuolloin uudesta tuotteestaan vahva visio, ei toteutetun kehitystyön merkitystä osannut vielä vuosi sitten ajatellakaan.
- Emmi, joka teki nettisivut ja loi verkkokaupan, laittoi miulle jokin aika sitten viestiä, että nythän olisi Tainas.fi palvelun aika. Huvittavaa, etten itse ollut edes sillä tavalla tajunnut, että miullahan on täällä yksi verkkokauppa takataskussa, Valsi nauraa.

Fyysisten tuntien päätyttyä vapautui lisää aikaa nettipalvelulle. Pian Tainas. fi -sivuston palvelutarjontaan ilmestyi uutuutena live-nettitunnit joogan ja pilateksen merkeissä. Valsi iloitsee saamastaan palautteesta.
- Mie olen tehnyt tunteja niin, että siellä on vuoroin vahvistavia ja sitten taas rentouttavia tunteja. Asiakkaat, jotka ovat aiemmin käyneet fyysisillä tunneilla kerran viikkoon ovat laittaneet viestiä, että nyt he ovat olleet jokaisella live-nettitunnilla mukana, eli kuusi kertaa viikossa. Lisäksi he ovat kertoneet huomanneensa, miten oma liikkuvuus on parantunut nopealla tahdilla, ihan jo siinä yhdessä viikossa, Valsi hymyilee.

Yrittäjän mieltä on lämmittänyt huomata, kuinka fyysisten tuntien yhdessä tekemisen tunne on onnistunut välittymään myös nettipalvelun kautta. Puolin ja toisin, nettituntien kautta asiakkaille ja asiakkaiden palautteen kautta yrittäjälle.
- Pitää vain luottaa siihen, että nyt tämä vie jotain uutta kohti. Kyllähän se kysyy vahvasti luottamusta, että uskaltautuu heittäytyä siihen, mihin ikinä se virta viekään. Mutta mitä muutakaan voisi tehdä, koska energiaa menisi hirveästi siihen, jos alkaisi vastustamaan ja yrittäisi pitää kaiken ennallaan. Ainakin itse yritän keskittyä niihin asioihin, jotka tuntuvat mukavilta ja mistä tulee itselle iloa, Valsi summaa.

Tutustu Tainan arkeen ja ajatuksiin maalla asumisesta ja yrittämisestä Kantrilla on asiaa -minidokkaristamme. Video on katseltavissa YouTubessa (tekstitetty versio) ja Facebookissamme. Linkki YouTube-videoon.


Yrittäjä, muhiiko mielessäsi kehitysidea?
Sijaitseeko yrityksesi maaseudulla?
Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai oman alueesi Leader-ryhmään ja kerro yrityksesi kehitystarpeista.


Teksti: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuvat: Tainas.fi
Kuva: Yrittäjä Taina Valsi luottaa, että kuluvan kevään suuret muutokset vievät lopulta kohti jotain uutta.
Etusivun kuva: Taina Valsi nauttii luonnonrauhasta ja se näkyy myös hänen tarjoamissaan palveluissa.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin