Tuomas Lavonen (oik.) esittelee korjaamon sivulaajennusta Antero Parkkoselle ja hänen kollegalleen Juha-Pekka Ryynäselle, joka työskentelee asiantuntijana ProAgria Etelä-Suomen yrityspalveluissa.

Konekorjaamossa katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteen

Lappeenrannan Puralassa toimiva Konekorjaamo Lavonen Oy tekee maansiirtokoneiden ja muun raskaan kaluston huolto- ja korjaustöitä. Tilojen laajennus on parhaillaan käynnissä. Pihalle on noussut varastorakennus ja lämpökeskus, jonka ansiosta lämmitys hoituu jatkossa öljyn sijaan kotimaisella hakkeella.

- Vanha laitteisto alkoi olla jo iäkäs ja tehot jäivät pieniksi. Myös jätevesijärjestelmä uusitaan. Sekin on ympäristön kannalta positiivinen asia, Tuomas Lavonen kertoo.
Hän siirtyi veljensä Joonas Lavosen kanssa yrittäjäksi sukupolvenvaihdoksen myötä kahdeksan vuotta sitten. Heidän isänsä, yrityksen perustaja Heimo Lavonen on edelleen mukana auttamassa. Työntekijöitä on kaksi. 
- Lisäksi yhdelle ammattitaitoiselle työntekijälle olisi heti paikka auki ja jatkossa toisellekin.

Konekorjaamon sivulaajennukseen tulee varasto sekä aiempaa suuremmat toimisto- ja henkilöstötilat sosiaalitiloineen. 
- Nykyiset tilat ovat jääneet pieniksi. Isompia tarvitaan varsinkin, jos saamme lisää työntekijöitä, Tuomas Lavonen sanoo.
Osa tuotantotiloista on ollut varastona, mutta remontin valmistuttua se saadaan takaisin palvelemaan varsinaista tehtäväänsä.
- Saamme tehostettua tilojen käyttöä.

Asiakasyrityksetkin hyötyvät konekorjaamon investoinnista

Yritys on hankkinut äskettäin liikuteltavan aarporauslaitteen, joka on tuonut lisää työmahdollisuuksia. Asiakkaat säästävät ajassa ja rahtikustannuksissa, kun raskaita koneita ei tarvitse tuoda korjaamolle, vaan tietyt työt voidaan hoitaa paikan päällä. 

Konekorjaamo sai maaseuturahastosta yrityksen investointitukea aarporauslaitteen hankintaan ja tilojen laajennukseen. Rahoituksen myönsi Kaakkois-Suomen ELY-keskus.
- 20 prosentin avustus on iso asia. Hankkeet eivät olisi toteutuneet ilman tukea ainakaan tässä mittakaavassa, Tuomas Lavonen pohtii.
Rahoituksen hakemisessa apuna on ollut ProAgria Etelä-Suomi.
- Tietotaitoa löytyy sitä kautta ja suht helpolla olemme tukea saaneet, Lavonen arvioi.

Maaseudun yritystukien viimeinen haku kuluvalla EU-ohjelmakaudella päättyy syksyllä 2020, joten nyt on hyvä hetki toteuttaa suunnitelmat.
- Moni ajattelee, että maaseuturahoitusta saavat vain maatilat. Mutta tässäkään tapauksessa näin ei ole, vaan rahoitusta myönnetään useille eri toimialoille, huomauttaa palvelupäällikkö Antero Parkkonen ProAgriasta.
Ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa olla yhteydessä rahoittajiin - ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.


Kuluvan EU-ohjelmakauden 2014-2020 viimeinen hakujakso Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa päättyy yritystukien ja yritysryhmätukien osalta 31.10.2020 ja hanketukien osalta jo 30.9.2010. Leader-ryhmillä on omat valintajaksonsa, jotka kannattaa tarkistaa oman alueesi Leader-yhdistyksestä. ELY-keskuksen valintajaksot löydät täältä.


Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Kuvatekstit: Tuomas Lavonen (oik.) esittelee korjaamon sivulaajennusta Antero Parkkoselle ja hänen kollegalleen Juha-Pekka Ryynäselle (vas.), joka työskentelee asiantuntijana ProAgria Etelä-Suomen yrityspalveluissa. 
Kuva etusivulla: Tuomas Lavonen on yrittäjä toisessa polvessa. Taustalla näkyy konekorjaamon uusi lämpökeskus.

Julkaistu 13.12.2019. Hieman lyhyempi versio jutusta on julkaistu 9.12.2019 Yrittäjä Etelä-Karjala 4/2019 -lehdessä (s.13).


 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin