Rural Explorer -hanke järjesti bussiretken kaakkoissuomalaisten tarinoiden alkujuurille keväällä 2019. Päivän aikana tutustuttiin muun muassa Kummakiveen Ruokolahdella.

Tarinoita matkailuyritysten käyttöön

Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattikorkeakoulun Rural Explorer -hanke on etsinyt Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta paikallisia tarinoita ja tapoja hyödyntää niitä matkailualalla. Tarinoita on kaivettu esiin esimerkiksi erilaisista julkaisuista ja arkistoista.
- Monet mielenkiintoiset tarinat ovat tuntemattomia usein paikallisillekin, saati sitten matkailijoille, projektipäällikkö Juha Iso-Aho huomauttaa.

Opastuspalveluita tarjoavan Imatra Toursin yrittäjä Riitta Mustonen on toiminut paikallisten tarinoiden parissa jo vuosia.
- Imatra esimerkiksi on sellainen aarreaitta, että siellä on luonnonhistoriaa, teollisuushistoriaa, sotahistoriaa, kulttuuria. Kukaan ei voi kuvitellakaan, miten paljon tarinoita sieltä saa.

Rural Explorerin keräämät ja työstämät tarinat ovat kaikkien Kaakkois-Suomen matkailutoimijoiden käytettävissä veloituksetta.
- Tarinallisuus ja yksilöllisyys ovat vahva trendi matkailussa. Tarinoiden avulla matkailukokemuksista saadaan elävämpiä ja yksilöllisimpiä, Iso-Aho muistuttaa.
Tämän vahvistaa Virve Niiranen, joka on käyttänyt tarinoita yrityksensä CreativeKaikun toiminnassa jo parikymmentä vuotta. 
- Tarinat avaavat laajoja mahdollisuuksia hyödyntää esimerkiksi jotain tiettyä paikkaa usean erilaisen palvelun muodossa. 

Rural Explorer -hanketta on rahoittanut Kaakkois-Suomen ELY-keskus maaseuturahastosta.


Rovio Iitin kirkonmäellä, oudosti kumiseva Kummakivi, taivaalta satavia kyniä... Tarinoiden Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon pääset Rural Explorer Stories -hankkeen Facebook-sivuilla. Sijoittuuko joku tarinoista yrityksesi alueelle? Mieti, voisitko hyödyntää paikallista historiaa ja tarinoita tuotteistamisessa ja markkinoinnissa! Apua ja rahoitusta yrityksesi kehittämiseen kannattaa kysyä paikallisesta Leader-ryhmästä tai Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Lue lisää!


Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuvat: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri

Kuvateksti: Rural Explorer -hanke järjesti bussiretken kaakkoissuomalaisten tarinoiden alkujuurille keväällä 2019. Päivän aikana tutustuttiin muun muassa Kummakiveen ja Kolmiköytisien kalliomaalaukseen (etusivun kuvassa) Ruokolahdella. 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin