Porukalla buustia bisnekseen

- Yritysryhmähanke on ihan erinomainen yritystuki yrittäjille. Pienellä omarahoitusosuudella päästään toteuttamaan sekä niitä yritysten yhteisiä toimenpiteitä, kuin myös jokaisen yrityksen omia kehittämistoimenpiteitä, yritysasiantuntijana Imatran Seudun Kehitysyhtiössä työskentelevä Miia Ruohio kertoo.

Imatra Seudun Kehitysyhtiö (KEHY) tarjoaa yrityksille maksutonta yritysneuvontaa Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueella. Toimintaan sisältyy myös yritysryhmähankkeiden hallinnointia.
- Sen lisäksi, että yritysryhmähankkeessa on aika hyvä se tuki, niin siinä ei myöskään ole yrittäjälle sellaista hallinnollista päänvaivaa. Eli kun KEHY ottaa roolin hankkeen hallinnoinnissa, niin yrittäjät voivat keskittyä toimenpiteiden toteuttamiseen, Ruohio pohtii.

Mikko Ikävalko matkailupalveluyritys TaigaSaimaasta on yksi Neliapila -yritysryhmähankkeessa mukana olevista yrittäjistä. KEHY:n hallinnoima ja Etelä-Karjalan Kärki-LEADER:n rahoittama Neliapila on neljän matkailupalveluyrityksen hanke, jossa pyritään luomaan vapaamuotoinen yritysverkosto toimintamalleineen, sekä tuotetaan uusia luontoon ja paikalliskulttuuriin perustuvia matkailupalveluita Saimaalle ja Etelä-Karjalan maakuntaan.
- Me ollaan toteutettu esimerkiksi pyörä-vene -paketteja hankkeessa mukana olevan, pyöräilymatkoja järjestävän Best Guest Finlandin kanssa. Meillä on vene, jolla pyöräilijät pääsevät matkaamaan jonkin etapin ja jatkamaan reissuaan sitten taas polkien eteenpäin, Ikävalko kertoo.

Omina kehittämistoimenpiteinään TaigaSaimaa on satsannut ulkomaille suuntautuvaan markkinointiin.
- Tulokset alkavat jo näkyä toiminnassa. Asiakasmäärät ja kontaktit kohdemaista, kuten Venäjältä ja Italiasta, ovat olleet ihan selkeästi runsastumaan päin, Ikävalko tuumailee tyytyväisenä.


 Maaseuturahaston yritystukia haetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tai paikallisten Leader-ryhmien kautta. Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai oman alueesi Leader-ryhmään ja kerro yrityksesi kehitystarpeista.


Teksti ja kuvat: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Mikko Ikävalko matkailupalveluyritys TaigaSaimaasta on tyytyväinen yritysryhmähankkeen vaikutuksiin.
Etusivun kuva: Imatran Seudun Kehitysyhtiön yritysasiantuntija Miia Ruohio suosittelee yritysryhmähankkeita.

Juttu on julkaistu elokuussa 2019.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin