koriste

Metsänistutuksesta löytyi avain kasvuun

-Toivon, että yrittäjät käyttävät hyväkseen tällaista mahdollisuutta. Se poikii usein hyvän tuloksen, tuumailee MPL-Forest Oy:n Mika Lehtinen tyytyväisenä.

MPL-Forest tarjoaa metsänhoitoon ja metsänuudistamiseen liittyviä palveluita. Toimintaansa kehittääkseen yritys käynnisti hankkeen koneellisen metsänistutuspään hankintaa varten yhteistyössä Leader Pohjois-Kymen Kasvun kanssa.
- Hankkeen roolin koen istutuspään hankinnassa merkittäväksi, koska se, että saadaan tällaista yritystukea, kävi vakuutena loppurahoituksen saamiselle, Lehtinen kehuu.

Tulevaisuuden näkymät ovat yrittäjän mukaan hyvät, sillä kysyntää koneellisen metsänistutuksen mahdollistamalle laadulle tuntuu riittävän.
- Nyt pystyn itseni lisäksi työllistämään toisen henkilön vakituisesti. Samoin istutuskausi jatkuu keväästä syksyyn nyt, kun me pystymme istuttamaan koneellisesti. Eli yritystuella on ollut työllistävä vaikutus ja sen myötä yritykselle on saatu sellaista 5-6 prosentin vuotuista kasvua. Se on merkittävä asia.

Katso video MPL-Forestin hanketarinasta.


Maaseuturahaston yritystukia haetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tai paikallisten Leader-ryhmien kautta. Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai oman alueesi Leader-ryhmään ja kerro yrityksesi kehitystarpeista. 


Teksti, kuvat ja video: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Esa Latva (vas.) ja Mika Lehtinen ovat tyytyväisiä istutuspään hankintaan.
Etusivun kuva: MPL-Forest Oy:n Mika Lehtinen kannustaa yrittäjä hyödyntämään yritystuen luomia mahdollisuuksia.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin