Paineaallot kulkevat fysioterapeutin mukana

Haminalaisen Liikuntapalvelut Sini Huhtalan toiminimi täytti viime syksynä kymmenen vuotta. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Huhtala pyöritti yritystoimintaa työn ohella. Sitten iski krooninen aikapula.
- Totesin, että jostain pitää luopua, joten luovuin palkkatyöstä, hän kertoo.

Päätoimialana on fysioterapia, mutta Huhtala tekee myös liikuntapuolen palveluita, kuten vetää juoksukouluja ja toimii personal trainerina. Fysioterapeutilla on myös nelijalkaisia asiakkaita.
- Hevoset ovat olleet jossain määrin koko ajan mukana. Itselläni on kotona tallissa pari täysihoitohevosta, teen hevoshierontaa ja avustan myös vammaisratsastajia.

Pari vuotta sitten Huhtala päätti hankkia Shockwave-paineaaltolaitteen, joka kulkisi tarvittaessa hänen mukanaan asiakaskäynneille vaikkapa hevostalleille. Paineaalloilla on saatu hyviä hoitotuloksia esimerkiksi jänne- ja nivelsidevammojen hoidossa. Hoitomuoto sopii sekä ihmisille että hevosille.
- Paineaaltoiskutus aktivoi solutasolla kehon omaa paranemisprosessia, Huhtala kuvailee.

Hän oli tutustunut maaseudun kehittämistukiin urheiluseuratoiminnassa ja päätti kysyä Leader Seprasta, mahtaisiko yrityksillekin löytyä rahoitusta. Maaseudun yritystukea olisi ollut tarjolla, mutta asia jäi taka-alalle, kun Huhtala hankki toimitilat Haminan Ruotsinkylästä.
- Ajattelin, etten varmasti saa rahoitusta, kun muutan kaupunkiin, hän muistelee.

Leader Sepran hankekoordinaattori Kirsi Pohjankoski sattui soittamaan juuri oikealla hetkellä ja kertoi, että kyllä yrityksen uusi toimipaikka sijaitsee maaseuturahoituksen alueella. Huhtala sai kuin saikin tukea yrityksensä Shockwave-laitehankintaan sekä muutamiin pienempiin tarvikehankintoihin.
- Monikaan ei hoksaa, mikä katsotaan yritystukien näkökulmasta maaseutualueeksi. Ja moni kuvittelee, että rahoituksen hakeminen on niin hirveä paperirumba, ettei viitsi edes hakea, Huhtala harmittelee.

Hän koki, että rahoituksen haku sähköisellä Hyrrä-palvelulla oli simppeliä. Prosessi oli yrittäjälle siinäkin mielessä sujuva, että liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat olivat hänellä jo valmiina.
- Ne ovat sellaisia asioita, joita jokaisen yrittäjän olisi hyvä muutenkin päivittää. Olen kertonut monelle, ettei rahoituksen hakeminen ole paha rasti, Huhtala sanoo.
Yritysten rahoitusmahdollisuuksista kannattaa kysyä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta tai paikallisesta Leader-ryhmästä.


Tiesitkö, että maaseutu.fi-sivustolta löydät innostavia yritystarinoita eri puolilta Suomea? KaakonKantri.fi-sivuilla voit lukea kaakkoissuomalaisia yritys-, hanke- ja maatilatarinoita.


Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuvateksti: Sini Huhtala on erikoistumassa parhaillaan urheilufysioterapiaan. Kaikki hänen asiakkaansa eivät kuitenkaan ole urheilijoita.

Juttu on julkaistu kesäkuussa 2019.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin