Uusi kokoustila mahdollistaa uudenlaiset asiakasryhmät

Luumäen Kannuskoskella sijaitseva perheyritys Tuhannen Talo perustettiin vuonna 1997 ja se tuli aluksi tunnetuksi erityisesti leirikoulutoiminnastaan. Matkailu- ja kokouspalveluita tarjoavassa yrityksessä haluttiin pari vuotta sitten satsata suureen ryhmäruokailutilaan, joka mahdollistaisi myös isompien tilaisuuksien järjestämisen ja bussiryhmien vastaanottamisen. 

Uusi tila päätettiin remontoida varastosta, joka oli kokous- ja majoitustilaksi muutetun navetan yhteydessä. Yrittäjälle jo ennestään tuttu Leader Länsi-Saimaa myönsi investointiin tuen, joka kattoi 20 prosenttia hankkeen kustannuksista. 
- Tila sopii kokousten ja koulutusten lisäksi myös esimerkiksi pikkujoulujen ja syntymäpäivien viettämiseen. Meiltä voi tilata tarjoilut ja ohjelmaksi vaikka musiikkia ja illaksi erilaisia saunapaketteja savusaunoineen, yrittäjä Niina Sydänmaanlakka-Wallis kertoo.

Uuden tilan asiakaskunta on enimmäkseen kotimaista, mikä tasoittaa ulkomaisiin matkailijoihin liittyviä suhdannevaihteluita. 
- Leirikoulutkin ovat meille edelleen tärkeitä. Ne täyttävät varauskalenterimme keväisin ja syksyisin, yrittäjä huomauttaa.

Yritysryhmähanke toi välineitä kansainvälisille markkinoille

Aiemmin Tuhannen Tarinan Talo on saanut Leader-rahoitusta muun muassa savusaunan saunaosaston remontointiin. Yritys on ollut mukana niin metsämatkailuhankkeessa kuin äskettäin toteutetussa pienten yritysten yhteisessä Sesonkimatkailua maaseudulle -projektissa, jonka tavoitteena oli tasata kausivaihteluita tuotteistamisen ja markkinoinnin avulla. 
- Kausivaihtelu on se ikuisuusongelma joka paikassa, Sydänmaanlakka-Wallis naurahtaa.

ProAgria Etelä-Suomen hallinnoiman sesonkimatkailuhankkeen avulla Tuhannen Tarinan talo käännätti leirikoulu- ja perhematkailutuotteensa englanniksi ulkomaisia matkanjärjestäjiä varten. Yritys osallistui myös maailman suurimmille ITB-matkailumessuille Berliinissä ja Visit Finlandin kansainvälisiin matkanjärjestäjätapaamisiin. Tähän mennessä näistä tilaisuuksista on ollut se hyöty, että Tuhannen Tarinan Talo on päätynyt saksalaisen matkanjärjestäjän listalle ja Visit Finlandin leirikouluesitteeseen.

Yritysten välistä yhteistyötä Sydänmaanlakka-Wallis pitää kaikin puolin hyödyllisenä.
- Esimerkiksi leirikoulutuotteitamme on toteuttamassa useampi yritys. Emme pystyisi tekemään kaikkea yksin, koska meillä itsellämme ei ole kaikkeen välineitä, aikaa tai ammattitaitoa. Kun usea yritys toteuttaa palveluita yhteistyössä, saadaan laajempi tuotevalikoima, hän kuvailee.


Kaakkois-Suomesta 97 prosenttia kuuluu maaseuturahoituksen tukialueeseen. Jos yrityksesi sijaitsee kaupunkikeskustan ulkopuolella ja suunnittelet investointia tai muuta yrityksen kehittämistä, kannattaa kysyä rahoitusmahdollisuutta paikallisesta Leader-toimistosta tai Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Voit lukea maaseutuohjelmasta rahoitetuista yrityksistä KaakonKantrin ohella myös maaseutu.fi-sivustolta.


Kuvateksti: Ikkunoiden takaa aukeavasta metsästä kantautuva lintujen laulu luo uuteen kokoustilaan tunnelmaa. Niina Sydänmaanlakka-Wallis kattaa pöytää kokousasiakkaille.

Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Julkaistu helmikuussa 2019.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin