Omatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-Suomeen

Mitä yhteistä on salmiakkicheddarilla, kruunuviinerillä ja kummitukselle omistetulla tilaviinillä? Näihin herkkuihin ja lukuisiin muihin houkutuksiin voit törmätä, kun suunnistat makumatkalle Kaakkois-Suomeen.

Suosituilla Retkipaikka- ja Ruokaretki-nettisivustolla on julkaistu elokuussa sarja artikkeleitä, joissa esitellään hienojen kaakkoissuomalaisten luontokohteiden läheisyydestä löytyviä ruokapalveluita. Artikkelit vievät lukijansa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson höyryävien kahvipannujen ja lihapatojen äärelle. Tutuiksi tulevat muun muassa Lemin särä, keisarillisen Langinkosken kalamajan pannukakku ja fun dining –käsite.
- Kirjoitukset kohdistuvat kahdeksaan teemaan, jotka on valittu yhteistyössä VisitKouvolan, Visit Kotka-Haminan ja goSaimaan kesken, kertoo Kouvola Innovationin luontomatkailun asiantuntija Päivi Tommola

Teemat ovat Saaristolaisia makuja, Makuja Kymijoen rannoilta, Retkeilijän ruoka, Maaseudun makuja 6-tien varrelta, Viini & marjat, Kotiruokaa & kahvilakulttuuria, Kaakkois-Suomen perinneruokia ja taidetta ja Kulttuuria & makunautintoja. Artikkelit Kaakkois-Suomen ruokakohteista ovat Retkipaikka.fi:n ja Ruokaretki.fi:n bloggareiden käsialaa.

Ruokanautintoja ja maaseudun vetovoimaa

Makumatka Kaakkois-Suomeen liittyy Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuihin –hankkeeseen, jossa ruokamatkailun kehittäminen on yksi tavoite muiden joukossa.
- Ideoimme Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan läpi kulkevan kiertomatkatuotteen, jonka runko mukailee maaseudun keskeisten nähtävyyskohteiden sijaintia. Taustalla on ajatus siitä, että yhdistämällä paikallisen ruoan tarjoamat nautinnot luonto- ja kulttuurikohteiden vetovoimaan syntyy entistäkin täyteläisempi Taste of place, Tommola kuvailee.

Vierailukohteet valittiin siten, että ne sijaitsevat maaseutualueilla ja tarjoavat ruokamatkailutuotteita, jotka ovat omatoimimatkailijoiden saavutettavissa. 
- Juttusarjan avulla jokainen voi löytää itselle parhaan ratkaisun reissussa ruokailuun, oli se sitten leirinuotiolla kokkailu, valmiiseen pöytään istuminen tai jotain siltä väliltä, Tommola sanoo.

Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille – Elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa –hankkeen päätoteuttaja on Kouvola Innovation Oy ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Suomi ry. Hanke on saanut tukea maaseuturahastosta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta.


Tiesitkö, että vähintään kolmen yrityksen ryhmä voi kehittää toimintaansa yhteisillä ja yrityskohtaisilla toimenpiteillä ns. yritysryhmähankkeena? Tavoitteena voi olla esimerkiksi markkinointiyhteistyön kehittäminen, tuoteperheen suunnittelu, osaamisen kehittäminen tai yritysten laatuvalmennus. Tuen määrä on jopa 75 % hyväksyttävistä kustannuksista. Kysy lisätietoja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta tai oman alueesi Leader-ryhmästä.


Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuva: Mustila Viinin emäntä ja omistaja Maria Tigerstedtin ura tilaviiniyrittäjänä alkoi harrastuksesta ja rakkaudesta kartanoperinteeseen. Lue Retkipaikka.fi:n juttu aiheesta.
Kuva etusivulla: Saaristolaismakuja Kotkan Varissaaresta. Lue Retkipaikka.fi:n juttu aiheesta.
Kuvat ovat Retkipaikka.fi:n / Ruokaretki.fi:n kampanjasta.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin