Kuljetusyritys muuttui raskaan kaluston korjaamoksi

- Aika on näyttänyt, että olemme tehneet oikeita ratkaisuja. Ensimmäinen tilikausikin investoinnin jälkeen meni ihan suunnitelmien mukaan, iloitsee Myllys Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Arja Tiilikainen.

Ruokolahtelaisyritys perustettiin vuonna 1982 ja alun perin se oli kuljetusyritys. Huoltotoiminnot olivat pääasiassa omaa kalustoa varten. Perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2013, jolloin viestikapula siirtyi yrityksen perustajalta Timo Myllykseltä hänen tyttärelleen Arja Tiilikaiselle ja tämän puolisolle Janne Tiilikaiselle. Seuraavana vuonna Myllys Yhtiöt luopui kuljetuspuolesta.
- Kaikki autot myytiin pois ja panostimme raskaan kaluston korjauspuoleen, Arja Tiilikainen kertoo.
Korjaamo ja varaosamyymälä sijaitsevat Imatralla Vuoksenniskan kaupunginosassa. Vuonna 2016 yritys perusti toisen toimipisteen Imatran Kertakaarelle, entisen kuvaputkitehtaan kylkeen.
- Täällä korjataan Imatran kaupungin kiinteistö- ja aluepalvelun kalustoa. Korjaamme myös muita hyötyajoneuvoja, korkeita pakettiautoja ja matkailuautoja.

Hyrrä yllätti iloisesti

Koska Kertakaari sijaitsee Imatran kaupunkikeskustan ulkopuolella, oli yrityksellä mahdollisuus hakea investointeihinsa Maaseuturahaston yritystukea. Arja Tiilikainen keskusteli investointisuunnitelmista ensin Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa, tutki itse yritysrahoituksen valintakriteereitä ja täytti sitten rahoitushakemuksen sähköisessä Hyrrä-palvelussa.
- Tosi hyvä se Hyrrä. Se on looginen ja selkeä. Hakemuksen jättämisen jälkeen tuli yksi selvityspyyntö, johon vastasin. Homma eteni nopeasti, Tiilikainen kiittelee.

Yritys sai ELY-keskukselta osarahoituksen Kertakaaren korjaamon investointiin, joka sisälsi työkaluja ja nostimia.
- Jossain vaiheessa investoinnit olisi joka tapauksessa tehty, mutta rahoitus mahdollisti sen, että uskalsimme lähteä nopeammin liikkeelle, Arja Tiilikainen pohtii.
Kuten ensimmäinen tilikausi investoinnin jälkeen osoitti, ratkaisu oli järkevä. Mutta kehittyvällä yrityksellä on myös haasteensa.
- Osaavaa työvoimaa on vaikea löytää. Etsimme nyt työhön osallistuvaa työnjohtajaa. Meillä on jatkuva haku päällä, Tiilikainen vinkkaa.
Myllys Yhtiöiden palkkalistoilla on tällä hetkellä kaikkiaan kahdeksan työntekijää.


Lue lisää yritysten menestystarinoita meiltä ja muualta Suomesta! Tositarinoita ja rahoitustietoa löydät osoitteista maaseutu.fi ja kaakonkantri.fi.


Kuvateksti: Myllys Yhtiöt sai Maaseuturahaston investointitukea muun muassa nostimen hankintaan.
Kuva etusivulla: Arja Tiilikainen jatkaa isänsä jalanjäljillä Myllys Yhtiöissä.
Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Julkaistu maaliskuussa 2018.

 

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin