Koskenlasku, melonta ja suo mahtuvat samaan pakettiin

Yhteistyön avulla yrittäjä saavuttaa isomman asiakaskunnan, kertoo koskenlaskuyrittäjä Sauli Orimus. Hän toteuttaa yhdessä kolmen muun matkailuyrittäjän kanssa luontomatkailupakettia, joka yhdistää Kymenlaakson järvet, joen ja meren.

Orimuksen yrityksen, Erämys-Keisarin Kosket Oy:n, ykköstuote on kumiveneillä tapahtuva koskenlasku Kymijoella.  Suurin osa asiakkaista on yrityksiä.
- Meillä voi pitää kokouksia luonnon rauhassa. Järjestämme myös jokiristeilyjä, erilaista tyhy-toimintaa ja catering-palveluita. Meillä on esimerkiksi paketti, jossa asiakkaat ajavat ensin rallia ja offroadia Aholafarmilla ja tulevat sitten meille koskenlaskuun. Sen jälkeen syödään ja saunotaan, kertoo Orimus.

Lähes 20 vuotta yrittäjänä toiminut Orimus työllistyy itse kokopäiväisesti ja työllistää osa-aikaisesti kymmenkunta henkilöä. Osa on veneenkuljettajia ja osa keittiöhenkilökuntaa.

Yrittäjien yhteistyö lisää asiakkaiden valinnanvaraa

Yhteistyö on Orimukselle luontevaa. Yhteistyön avulla yrittäjä tavoittaa suuremman asiakaskunnan ja asiakas saa lisää valinnanvaraa. Myös markkinointi on edullisempaa, kun sitä tekee yhdessä kymmenen muun yrityksen kanssa.

Orimus toteuttaa kolmen kymenlaaksolaisen yrittäjän kanssa luontomatkailupakettia, joka hyödyntää maakunnan monipuolista luontoa ja hyvää sijaintia lähellä Helsinkiä ja lentokenttää. Back to Nature -hankkeessa ovat mukana Erämys-Keisarin Kosket Oy:n lisäksi kotkalainen Majatalo Torppa, Repovedellä toimiva Repojotos ja Suomenlahden saaristossa luonto-, kalastus- ja elämysmatkoja järjestävä Vimpa Island Oy.
- Meillä on tarkoitus rakentaa viikon laadukas luontomatkailupaketti, jossa vietetään pari päivää järvimaisemissa Repovedellä, pari päivää Kymijoella sekä pari päivää itäisellä Suomenlahdella, suunnittelee Orimus.

Yrittäjien tavoitteena on ulkopuolisen myynnin ja markkinoinnin ammattilaisen johdolla laittaa tuotteet myyntikuntoon ja etsiä myyntikanavia Keski-Euroopan markkinoille, ennen kaikkea Saksaan.

Viikon täyden palvelun luontomatkalla asiakas kokee kolme erilaista kansallispuistoa. Repovedellä tutustutaan järviluontoon, melotaan ja patikoidaan, Valkmusassa pääsee haistelemaan Etelä-Suomessa poikkeuksellista suoluontoa ja itäisen Suomenlahden kansallispuistossa tulee tutuksi karu meriluonto. Pakettiin kuuluvat täysihoito, majoitukset ja opastukset.
- Meillä on upea vuodenaikojen myötä muuttuva luonto. Tarjoamme laadukasta, hyvää palvelua ja ruokaa pienyrittäjien lämmöllä ja läheisyydellä, listaa idean äiti Majatalo Torpan yrittäjä Pauliina Lunna.  

Yritysryhmähankkeessa yrittäjät voivat yhteisen kehittämisosion – tässä tapauksessa markkinoinnin – lisäksi kehittää yrityksen omaa toimintaa. Omassa osiossaan Erämys-Keisarin Kosket Oy koulutti lisää koskikippareita. Majatalo Torppa puolestaan panosti viihtyisyyden ja asiakaskokemuksen parantamiseen teettämällä pihasuunnitelman, jonka perusteella majatalon viereen on rakennettu intiaanikylä tiipiineen ja toteemipaaluineen.
-  Yhteistyö muiden pienyrittäjien kanssa on antoisaa. On ihanaa jakaa vastuu, ilo ja miettiminen, iloitsee Lunna.


Back to Nature -hanke on yritysryhmähanke, jota rahoittaa Leader Sepra. Yritysten yhteiseen kehittämisosioon ja yrittäjien omiin kehittämistoimenpiteisiin yrittäjät voivat saada tukea 75 % kokonaiskustannuksista. Lue lisää yritysryhmähankkeesta ja sen mahdollisuuksista. Hankkeen suunnitteluun saat apua paikallisen Leader-ryhmän tai ELY-keskuksen yritysasiantuntijalta, ProAgriasta tai kaupunkien elinkeinoyhtiöiltä.


Kuvateksti: Erämys-Keisarin Kosket Oy:n yrittäjä Sauli Orimus puhdistaa paljua syksyn lehdistä. Hänen mukaansa kilpailu on kiristynyt 2000-luvulla paljon. ”Muiden matkailuyritysten ohella kilpailemme ihmisten vapaa-ajasta viihdepalveluiden kanssa.”
Teksti ja kuvat: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri

Julkaistu lokakuussa 2017.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin