Taavetissa oli tilausta Maijun Mestalle

Pitopalveluyrittäjä Marjut Junton pitkäaikainen haave toteutui, kun hän avasi toukokuun lopussa Luumäen Taavettiin lounaskahvilan. Samalla veljentytär Jenna Suoknuuti työllistyi päivätöihin.

Luumäkeläisen Marjut Junton työt painottuvat pitopalvelussa viikonloppuihin, jolloin suuri osa syntymäpäivistä, hautajaisista ja muista juhlatilaisuuksista järjestetään. Lounaskahvilan myötä työtä tehdään myös arkisin. Kahvilassa valmistetaan nyt myös pitopalvelun tarjottavat.
- Työtä riittää viikon jokaiselle päivälle, mutta koti on nykyään koti, ei työpaikka, toteaa Juntto tyytyväisenä.

Kahvin ja leivonnaisten lisäksi Maijun Mestasta saa päivittäin lounasta. Juntto uskoo, että mahdollisuus tuotteiden maisteluun helpottaa asiakkaita heidän tehdessään pitopalvelutilauksia.
- Voin toteuttaa omia ideoitani kahvilassa vapaammin. Leivomme joka päivä kakkuja ja jotain suolaista piirakkaa, mutta fiiliksen mukaan. Täällä asiakkaat voivat maistella ja tutustua leipomuksiini, kertoo Juntto.

Pitkäaikainen haave realisoitui alkuvuonna, kun Taavetin keskustasta vapautuivat hyvät tilat. Juntto remontoi tilat kevään aikana ja kahvila avattiin toukokuun lopussa. Samaan aikaan selvisi, että yritys saa osan remontointikuluista sekä koneiden ja laitteiden hankintahinnasta tukena Leader Länsi-Saimaalta.

Juntto kiittelee saaneensa hyviä neuvoja ja tukea sekä yritysneuvojilta että Luumäen kunnanjohtajalta ja yritysasiamieheltä.
- ProAgrian ihmiset kertoivat yritystuista yrittäjien aamukahvilla. He kannustivat minua ja kehottivat hakemaan tukea. Kun otin yhteyttä Leader-yhdistykseen, asiat alkoivat rullata, muistelee Juntto.

Pienten lasten äidille päivätyö kahvilassa sopii hyvin

Kahvilan perustaminen varmistui, kun Junton veljentytär Jenna Suoknuuti tarjoutui töihin.
- Ilman työntekijää tämä ei toimi, myöntää Juntto.

Suoknuutille työ kahvilassa sopi paremmin kuin hyvin. Iltatyö baarissa oli kahden pienen lapsen äidille hankalaa.
- Vähän jouduin puhumaan Marjutia ympäri ja kannustamaan kahvilan perustamisessa. Itse työ oli tuttua ja Marjutin tunsin myös pomona, sillä olen avustanut häntä pitopalvelukeikoilla lähes 10 vuotta, tunnustaa Suoknuuti.

Ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että Taavetissa oli tilausta lounaskahvilalle.
- Ihmiset ovat ottaneet Maijun Mestan hurjan hyvin vastaan. Olen erittäin tyytyväinen, iloitsee Juntto.


Pitopalvelu Marjut Juntto sai lounaskahvilan koneisiin ja laitteisiin sekä remontoimiskuluihin investointitukea Leader Länsi-Saimaalta. Tukea on haettava ennen sen kohteena olevien toimenpiteiden aloittamista. Investointituen määrä on 20 % toteutuneista kustannuksista. Loput 80 % yrittäjä kustantaa itse. Lue maaseudun yritystuista lisää.


Teksti ja kuvat: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri

Kuvateksti: Marjut Junton (oik.) kahvilassa työskentelee vakituisesti Jenna Suoknuuti (kesk.). Junton 13-vuotias tytär Riikka (vas.) on apuna kesäisin. Pitopalvelutoiminta työllistää lisäksi kolme ekstraajaa tarvittaessa.
Kuvateksti edellisellä sivulla: Maijun Mesta -nimen ideoi tuttu RTV:n myyjä, kun Juntto kävi ostamassa remontointitarvikkeita.

Julkaistu elokuussa 2017.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin