AitoVet Oy satsaa kookkaisiin asiakkaisiinsa

Kouvolan Aitomäkeen on rakenteilla suureläinklinikka yksityisen eläinlääkäriaseman yhteyteen. Klinikka tuo tullessaan uusia työpaikkoja.

Yksityinen eläinlääkäriasema AitoVet Oy on perustettu alkukesällä 2014 ja toiminta Kouvolan Aitomäen vanhassa koulussa käynnistyi syyskuussa 2014. Yrittäjinä toimivat klinikkaeläintenhoitaja Katja Väkiparta, eläinlääkäri Tuulikki Huotari ja hänen miehensä Jari Huotari.
- Kaikkiaan meitä on täällä töissä kymmenkunta henkilöä, Katja Väkiparta kertoo.
Entisen koulun tilat sopivat hyvin pieneläinten vastaanottoon, mutta alun pitäen yrittäjillä oli ajatuksena, että jossain vaiheessa olisi järkevää rakentaa hoitotilat myös suurille eläimille - lehmille sekä hevosille.
- Pieneläinpuoli on Kouvolassa niin kilpailtua, että oman evään tueksi on hyvä saada myös jotain muuta. Seudulla on paljon hevosia, mutta vain yksi hevosklinikka, Väkiparta huomauttaa.

Pieneläinklinikan välittömään läheisyyteen kohoaa kesän ja syksyn aikana runsaan parin sadan neliön suuruinen klinikkarakennus, joka saadaan alkutalvesta käyttöön.
- Meille ei toistaiseksi tule sairaalahoitoa, mutta muuten melko laajasti palveluita, kuten tähystyksiä, hammashoitoja, perusröntgenkuvauksia, ruunauksia ja siemennyspraktiikkaa, Väkiparta luettelee.
Tähänkin saakka AitoVet on hoitanut suureläimiä, mutta omia tiloja kookkaille eläinasiakkaille ei ole ollut.
- Hevostalleissa ei kaikkia toimenpiteitä pysty edes tekemään, Väkiparta huomauttaa.
Suureläinklinikka tuo työpaikan ainakin yhdelle eläinlääkärille ja –hoitajalle, mahdollisesti useammallekin.
- Tarkoituksena on, että saisimme näistä erikoistumisklinikoita, jolloin voimme kouluttaa ainakin omia eläinlääkäreitämme.

Maaseuturahasto tukee kehittyviä yrityksiä

AitoVet Oy saa suureläinklinikan rakentamiseen ja varustamiseen investointitukea maaseuturahastosta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta. Katja Väkiparta suosittelee hyödyntämään asiantuntijoiden osaamista yritystukien hakemisessa, jos paperityöt eivät tunnu omimmalta osaamisalueelta. Aitovetin yrittäjät saivat hakuvaiheeseen apua ProAgria Etelä-Suomesta.
- ProAgriasta ostimme myös rakennuksen havainnekuvat ja rakennepiirustukset, Väkiparta lisää.
Kaakkois-Suomen alueella maaseuturahastosta myönnettävä yritysten investointituki on 20 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi rakennusten hankintaan ja rakentamiseen sekä koneiden ja muun käyttöomaisuuden hankintaan.
- Kun kustannukset nousevat aika isoiksi, on helpottavaa saada edes pieni osa katettua tuella, Väkiparta sanoo.

Aitovetissa uskotaan, että uuden suureläinklinikan palveluille tulee olemaan kysyntää paitsi paikallisesti, myös esimerkiksi Lappeenrannan suunnasta.
- Tiedän, että siellä suunnassa on hevosenomistajia, jotka ajavat tästä ohi ja vievät hevosensa Helsinkiin saamaan hoitoa. Jos ei ole sairaalahoidon tarvetta, osa varmasti pysähtyy tähän mielellään, Väkiparta huomauttaa.


Apua ja neuvoja maaseuturahaston yritystukien hakemiseen saat paitsi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta ja oman alueesi Leader-ryhmästä, myös ProAgria Etelä-Suomen Yhteistyöllä kilpailukykyä -hankkeesta.


Kuvateksti: Katja Väkiparta (vas.) ja Tuulikki Huotari pääsevät seuraamaan päivittäin suureläinklinikan rakennustyömaata, sillä se sijaitsee aivan pieneläinklinikan naapurissa. 
Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Julkaistu kesäkuussa 2017.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin