Jarno Leinonen tarjoilee yrityksille kasvun mahdollisuuksia

Projektipäällikkö Jarno Leinonen alkaa olla jo tuttu mies Kouvolan ja Iitin kylillä sekä kaupunginosissa. Sen verran ahkerasti hän on ehtinyt kiertää tammikuussa startanneen rahoitusinfokiertueen nimissä pitkin ja poikin Pohjois-Kymenlaaksoa.

Leader-yhdistys Pohjois-Kymen Kasvun rahoituskiertue jatkuu huhtikuulle saakka ja tarjoaa tietoa Leader-rahoituksen mahdollisuuksista yrityksille ja yleishyödyllisille toimijoille.
- Samalla kartoitetaan, mitä kylillä tarvitaan ja millaisia hankkeita on mahdollista tehdä, Leinonen kertoo.
Yritystukien hakeminen paikallisen Leader-yhdistyksen kautta on vielä varsin tuntematon mahdollisuus yrittäjille.
- Mutta kun yrittäjät kuulevat aiheesta, ovat he kiinnostuneita tonkimaan syvemmältä, että mitä tuella voi tehdä, ja sopiiko se omalle kohdalle, Leinonen jatkaa.

Leader-yhdistyksen hanketuet ovat yritystukia paremmin tiedossa, koska yleishyödyllisellä toiminnalla on pitkät perinteet Leader-maailmassa.
- Informaatiota täytyy syöttää yrityksiin päin. Meillä on tahtotila, että yritystukiasiakkaita on saatava enemmän.
Aiemmin muun muassa IT-alan yrittäjänä toiminut Jarno Leinonen aloitti viime kesänä Pohjois-Kymen Kasvussa projektipäällikkönä.
- Se helpottaa, että itselläni on kymmenen vuoden yrittäjätausta. Yrittäjät on tuttu kohderyhmä, jonka tarpeista minulla on jo jonkinlainen tietämys, hän kuvailee.

Nykyisessä projektityössä Leinosen suurimmat ahaa-elämykset ovat liittyneet kehittämistoimintaan. Hän valmistelee Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa sertifioitua mökkitalkkaripalvelua alueelle ja tähän liittyvä infotilaisuus veti tammikuussa nelisenkymmentä kiinnostunutta paikalle.
- Tajusin tämän kehittämispuolen, kun järjestelin tilaisuutta. Onnistumisen fiilis on tullut myös hankehakijoiden kanssa toimiessani, kun olen saanut käsityksen, mitä kylillä tarvitaan ja millaiseen toimintaan siellä on halukkuutta.

Inkeroisissa asuvan Leinosen vapaa-aika kuluu perhepiirissä 5- sekä 2,5-vuotiaiden lasten kanssa touhuillessa. Aiemmin hän viihtyi ralliautossa kartturin penkillä.
- Nykyään moottoriurheilu on jäänyt siihen, että käydään katselemassa kisoja, projektipäällikkö hymyilee.


Tutustu Jarnon vetämään Paikallista kasvua kyliin ja yrityksiin –hankkeeseen. Samalla voit ilmoittautua kevään rahoitusinfoihin. Entä kiinnostaako mökkitalkkarikoulutus?


Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuva: Jarno Leinonen on syntyperäinen inkeroislainen. Koulutukseltaan hän on ohjelmistotekniikan insinööri ja taloushallinnon tradenomi. Kuvaaja: Saija Räty

Julkaistu maaliskuussa 2017.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin