Ilmajooga ja rengastrapetsi kiehtovat Imatralla

Energiset naisyrittäjät perustivat Imatralle liikuntakeskuksen, jossa treenaaminen on hauskaa ja elämyksellistä. Tavanomaisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi Imatralla voi harrastaa esimerkiksi ilma-akrobatiaa. 

Noora Kähkönen perusti ystäviensä Suvi Korhosen ja Tiina Naukkarisen kanssa liikunta- ja hyvinvointikeskus TheVoiman helmikuun lopussa 2015.

- Meillä on samanlainen visio ja ajatusmaailma. Yhteinen intohimomme on liikunta. Halusimme tarjota imatralaisille myös uusia liikunnan lajeja, joista olemme itse innostuneita, kertoo Noora Kähkönen
- Osallistumme kaikki päivittäin liikunnan ohjaamiseen ja ryhmien vetämiseen. Tunnemme asiakkaat ja haluamme kohdata heidät yksilöinä. Se on onnistunutkin, sillä asiakkaat kertovat liikuntakeskuksessa olevan kotoinen ja lämmin fiilis, lisää Suvi Korhonen.

TheVoima on saavuttanut reilussa vuodessa laajan asiakaskunnan ja työllistää viiden täysipäiväisen lisäksi noin 20 osa-aikaista ohjaajaa.
- Meille on hakeutunut oma-aloitteisia ohjaajia, joilla on sitä samaa draivia kuin meissäkin, iloitsee Tiina Naukkarinen.

Lyhyessä ajassa TheVoiman naisyrittäjät ovat osoittaneet, että naureskelu ”tommosesta hömpötyksestä” ja epäilyt vain naisille suunnatusta salista olivat turhia.
- Toimintamme on lähtenyt tosi hyvin liikkeelle ja treenimme ovat vähintään yhtä rankkoja kuin muualla, nauraa Kähkönen.

Akrobatiatunnit kiinnostavat ihmisiä

TheVoiman liikuntakalenteri on pienen kaakkoissuomalaisen kaupungin liikuntakeskukseksi varsin erikoinen. Perinteisten bodypump-, kahvakuula- ja zumba –ryhmäliikuntatuntien lisäksi keskuksessa voi harrastaa ilmajoogaa ja ilma-akrobatiaa, tankotanssia ja vaikkapa rengastrapetsia. Tarjontaa lisäävät crossfit sekä sup-lautailu, jota voi opetella Imatran kalastuspuistossa.
- Meillä on valikoimissa sellaisia lajeja, jotka kiinnostavat meitä itseämme.  Olemme esimerkiksi ainoa liikuntakeskus Etelä-Karjalassa, joka tarjoaa akrobatialajien opetusta. Trapetsirenkaat ja ilma-akrobatia silkkiliinojen avulla edellyttävät sitä, että ohjaaja on itse intohimoisesti kiinnostunut lajista, toteaa Noora Kähkönen.

Yrittäjiä ilahduttaa erityisesti se, että päivittäiset akrobatiatunnit ovat löytäneet asiakkaansa. Kesän kaikki rengastrapetsi- ja tankotunnit ovat täynnä.
- Myös lasten akrobatiatunnit ovat olleet täynnä. Tulevaisuudessa lisäämmekin palveluja lapsille ja nuorille. Tavoitteena on olla koko perheen liikuntakeskus, suunnittelee Tiina Naukkarinen.

Yrittäjät iloitsevat, kun asiakkaat ylittävät itsensä ja kokevat onnistumisen tunteita. 
- Haluamme, että meillä treenaaminen on hauskaa, leikkisää ja elämyksellistä. Elämysten saaminen takaa sen, että asiakas tulee meille uudelleen, kertoo Kähkönen.

TheVoima on saanut yritystukea uusien palveluiden kehittämiseen ja tarvikehankintoihin Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin kautta Manner-Suomen maaseutuohjelmasta. Esimerkiksi sup-laudat on hankittu tuen avulla.


Tutustu, millaisia yritystukia yrityksen kehittämiseen tai laajentamiseen voi saada. Kysy yritystuista lisää Kaakkois-Suomen ELYn yritysasiantuntijoilta tai Leader –ryhmistä.


Teksti ja kuvat: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Suvi Korhonen (vas.), Noora Kähkönen ja Tiina Naukkarinen iloitsevat akrobatiatuntien kovasta kysynnästä.
Kuva edellisellä sivulla: TheVoiman yrittäjät Suvi Korhonen (vas.), Tiina Naukkarinen ja Noora Kähkönen tarjoavat yrityksessään liikuntalajeja, joista ovat itse innostuneita.
Artikkeli on julkaistu elokuussa 2016.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin