Metsäkone raivaa pusikkoa tien laidasta.

Kaakkois-Suomen metsistä apua energiakriisiin

Kaakkois-Suomi on tunnetusti perinteistä metsäteollisuuden aluetta. Paikallisista metsistä saatavaa energiaa voitaisiin kuitenkin hyödyntää nykyistä laajemmin ja samalla kohentaa aluetaloutta. Erityisesti maakaasun hinnan nousu ja uhka saatavuuden heikkenemisestä lisää puupolttoaineiden käyttöä tulevaisuudessa.

Lue lisää

koriste

Unelmia ja kokemusten vaihtoa

Haminalaisella vaatesuunnittelijalla Aleksandra Pohjolalla on unelma. Hän haluaisi perustaa kotikaupunkiinsa elämyksellisen museon, jossa pääsisi tutustumaan historiallisiin vaatteisiin ja asusteisiin sekä tarinoihin niiden takana.
- Ostin juuri vanhat silinterihattujen laatikot. Toisessa oli 1900-luvun alun miesten pahvikaulukset, perhosrusetti ja hansikkaat. Tuskin monikaan tietää, että miehet käyttivät ennen pahvisia vaihtokauluksia, hän miettii.

Lue lisää

koriste

EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille 

Kun yrityksellä on kasvun paikka, tarve investoida ja kehittää, on saatavilla tukea Euroopan Unionin eri rahastoista. Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat rahoittaneet EU-ohjelmakaudella 2014–2020 maaseuturahastosta yli 200 yritysten investointi- ja kehittämistoimenpidettä. Niihin on myönnetty julkista tukea yhteensä yli yhdeksän miljoonaa euroa (1.1.2014-31.3.2021 välisenä aikana).

Lue lisää

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin