Kylät juhlivat 100-vuotiasta Suomea

Kesäkuun toisena lauantaina vietetään jälleen Avoimet kylät -tapahtumaa yli 650 kylässä ympäri Suomen. Tänä vuonna kylät juhlivat 100-vuotiasta Suomea.

Kaakkois-Suomessa kylien toimintaan ja tapahtumiin voi tutustua yli 50 kylällä. Tapahtumatarjonta on laajaa. Kylillä voi ihailla ITE-taidetta, rapsutella koti- ja hyötyeläimiä tai seurata perinteisiä työnäytöksiä. Kyläläiset tanssivat, musisoivat ja kisailevat. Kouvolan Anjalassa vieraat pääsevät Kymijoelle lautta-ajelulle ja Enäjärvellä voi saunoa. Miehikkälän Muurikkalassa kilpaillaan muurikkapannun MM-heitossa ja Kotkan Tavastilassa harrastetaan keppariagilitya.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi monella kylällä voi tutustua historiallisiin kohteisiin, mm. Salpalinjan rakenteisiin ja myös harvemmin auki oleviin museoihin. Kovakuntoisimmat voivat osallistua PuuroPytyn pyöräilijöiden 70 kilometrin opastetulle pyöräretkelle Salpapolun maisemissa. Monella kymenlaaksolaisella kylällä voi nähdä myös vanhoja autoja, jotka osallistuvat Kymen automobiilikerhon Kuninkaantieajoihin.

Jos ei muuta, kylillä saa varmasti vatsansa ja reppunsa täyteen paikallisista tuotteista!

Autottomat pääsevät tutustumaan kymenlaaksolaisiin kyläkohteisiin Kymenlaakson kylät ry:n bussiretkillä. Kouvolasta lähtevä bussi käy Vuolenkoskella, Raussilassa ja Ummeljoella. Haminasta ja Kotkasta bussi suuntaa Pyhtään Hirvikoskelle ja Kotka Tavastilaan.


Avoimet kylät-tapahtuma järjestetään 10.6.2017. Tutustu kaikkiin Suomen kylien ja Kymenlaakson yli 30 kylän tapahtumiin täältä. Kymenlaakson kylät ry on tehnyt myös oman Avoimet kylät -esitteen. Etelä-Karjalan 21 kylän tapahtumiin voi tutustua täällä.

Tietoa Kymenlaakson bussiretkistä kylille.


Teksti: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuvat:
Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Kuvateksti: Taipalsaaren Suuressa Jänkäsalossa erakkona elelleen Signe Oikkosen mökki oli suosittu tutustumiskohde viime kesän Avoimet kylät -päivänä. Tämän vuoden tapahtumassa Suuressa Jänkäsalossa on mahdollisuus tutustua muun muassa Salpalinjaan. 
Kuva edellisellä sivulla: Taipalsaaren kosteikkopyöräily starttasi kotiseututalo Röytyn pihalta viime kesän Avoimet kylät -päivänä. Tapahtuma järjestetään myös tulevana lauantaina, linkki esitteeseen.

Julkaistu kesäkuussa 2017.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin