• Etusivu
  • Uutiset
  • ELY:n yritystuilla saatu lähes sata uutta työpaikkaa Kaakkois-Suomeen

ELY:n yritystuilla saatu lähes sata uutta työpaikkaa Kaakkois-Suomeen

Kaikkiaan 39 kaakkoissuomalaista yritystä sai tukea investointeihin ja toimintansa kehittämiseen maaseuturahastosta vuonna 2016. Kaakkois-Suomen ELY-keskus myönsi tukea yrityksille yli kolme miljoonaa euroa.

Maaseutuohjelmasta tuettiin myös kehittämishankkeita lähes seitsemällä miljoonalla eurolla. Näiden joukossa rahoitettiin useita eri toimialojen yrityksiä aktivoivia hankkeita.
- Yritystukia on haettu odotettua vähemmän, mutta olen tyytyväinen siihen, että niiden avulla Kaakkois-Suomeen on syntynyt lähes sata uutta työpaikkaa, myhäilee Maaseutupalvelut -yksikön päällikkö Jyrki Pitkänen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. 

Maaseutupalvelut –yksikön tavoitteena on kehittää kaakkoissuomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja monipuolistaa elinkeinorakennetta. Yksikön kolmisenkymmentä työntekijää vastaavat yritys-, hanke- ja maatilatukien rahoituspäätöksistä ja maksatuksista sekä viljelijätukien myönnöstä, maksatuksesta ja valvonnasta.
- Maaseudun hyvinvoinnille on tärkeää, että alueella on työllistäviä ja kasvuhaluisia yrityksiä, jotka haluavat kehittyä ja laajentaa markkina-aluettaan, toteaa Pitkänen.

Rahoitusta tarjolla yrityksiin, elinkeinojen kehittämiseen ja biotalouteen

Kaakkois-Suomen vahvoja toimialueita ovat puunjalostus, elintarviketalous, matkailu ja alkutuotanto, joita halutaan edelleen kehittää ja monipuolistaa.
- Tervetulleita ovat myös kokonaan uudet yritysideat.  Esimerkiksi maaseudun palvelusektorille ja sosiaali- ja terveysalalle syntyy lähitulevaisuudessa uusia yrityksiä, uskoo Pitkänen.

Vuonna 2017 ELY-keskuksen rahoitusta kohdennetaan edelleen yritysrahoitukseen, elinkeinojen kehittämishankkeisiin sekä biotalouteen.
- Yritykset voivat hakea tukea investointeihin ja toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen jatkuvasti. Hakemukset käsitellään kahden kuukauden jaksoissa. Maaseuturahoituksesta voi saada tukea myös yritysten yhteistyöhankkeisiin, muistuttaa Pitkänen.


Maaseuturahoituksen yritystukea voivat hakea mikroyritykset sekä pienet yritykset. Lähes 97 % Kaakkois-Suomesta on luokiteltu maaseutualueeksi. Alueen ulkopuolelle on rajattu ainoastaan, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan sekä Imatran keskusta-alueet. Tutustu aluerajauksiin.
Rahoitusmahdollisuuksista voi kysyä lisää ELY-keskuksen asiantuntijoiden ohella Leader-ryhmiltä, elinkeinoyhtiöiden yritysneuvonnasta tai ProAgria Etelä-Suomesta, jonka Yhteistyöllä kilpailukykyä –hanke neuvoo erityisesti maaseutuohjelman yritystukien hakemisessa ja kokoaa yritysryhmähankkeita.


Teksti: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Maasetutupalvelut -yksikön työntekijät vastaavat yritys-, hanke-, maatila- ja viljelijätuista. Kuvaaja Terhi Ojanen.
Kuva edellisellä sivulla: Maaseutupalvelut-yksikön johtaja Jyrki Pitkänen muistuttaa, että maaseuturahoituksesta saa tukea myös yritysten yhteistyöhankkeisiin. Kuvaaja Terhi Ojanen.

Julkaistu maaliskuussa 2017.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin