Bloggaajat yllättyivät maaseudun elämyksistä

KaakonKantri vei kaksi kaakkoissuomalaista bloggaria, haminalaisen Tanja Suikkasen ja lappeenrantalaisen Kerttuli Karelsin, elämysretkelle maaseudulle. Etelä-Karjalassa tutustuttiin kohteisiin, joita on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Kuulostaako kuivalta? Päinvastoin, aika vetistä oli. Taivaalta tuli vettä ja ensimmäiseksi bloggaajat kipattiin mahtavaan Vuokseen Imatralla. 
- Kellunta Vuoksessa oli rentouttava, jopa unettava kokemus, joka vei ajan- ja kehontajun, totesivat bloggarit.

Imatran jälkeen matkattiin Parikkalan Koitsanlahteen herkuttelemaan lähiruualla Iloisen Pässin Maalaispuodissa. Simpelejärven kuha ja uukuniemeläinen biisoni maistuivat. Puodin läheisyydessä sijaitseva Veijo Rönkkösen patsaspuisto teki vaikutuksen yli 500 omaleimaisella betonipatsaalla, joiden kautta herkkä mies ilmaisi itseään.  Rönkkösen luovuus ja sielunelämä puhuttivat vielä autossakin.

Matkalla bloggarit ja me maaseututiedottamisen ammattilaiset yllätyimme siitä, miten paljon kahdeskymmenes Museotiepäivä veti väkeä Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven kiemuraisille kyläteille. Sateesta huolimatta joissakin kohteissa oli jopa ruuhkaa. Yllätyksellistä oli myös se, miten paljon maaseuturahastoa on käytetty Museotien kohteiden kunnostuksessa. Retki päättyi yleisessä saunassa, naisten puolella. Joutsenon Valkamanrannan saunan hulppea hiekkaranta ja upeat maisemat huuhtoivat päivän pölyt.

Asiat avautuvat kirjoittaen uudella tavalla

Kaakkoissuomalaiseen maaseutuun uudella tavalla tutustuivat haminalainen Tanja Suikkanen ja lappeenrantalainen Kerttuli Karels. Tanja pitää Matkalla Kaakossa –blogia, jossa kertoo Kaakkois-Suomen matkailukohteista, nähtävyyksistä, palveluista, kulttuurista ja historiasta. Kerttulin blogi käsittelee nuoren naisen puuhailuja ja arjen asioita tavoitteenaan hyvä fiilis.
- Blogia kirjoittaessa olen oppinut paljon uutta Kaakkois-Suomesta. Kirjoittaessa asiat jäsentyvät paremmin ja olen oppinut näkemään asioita avarammin, toteaa Tanja Suikkanen.
- Minulla blogi yhdistää hienosti valokuvaharrastukseni ja kirjoittamisen. Kirjoittaessa ajatukset selkeytyvät ja tunnen saavani itsestäni enemmän irti. Postauksen tekemisestä tulee tosi hyvä olo, kertoo Kerttuli Karels.

Kaikkia päivän kohteita on tuettu jossain vaiheessa maaseutuohjelmasta paikallisten Leader-ryhmien tai Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta. Linkit Tanjan ja Kerttulin retkipäivää käsitteleviin blogijuttuihin lisätään alla olevaan linkkiluetteloon, kun blogipostaukset on julkaistu.


Blogit:
Matkalla Kaakossa, Tanja Suikkasen blogi
Kerttulin, Kerttuli Karelsin blogi

Retken elämyskohteet:
Water-SkiZoo tarjoaa Imatralla mm. kelluntaa Vuoksella, vesihiihtoa ja nousuvarjolennätyksiä.
Iloisen Pässin Maalaispuoti, lähiruokaa ja kotimaisia käsityö- ja ruokatuotteita pientuottajilta.
Parikkalan patsaspuisto on avoinna ympäri vuoden.
Valkamanrannan sauna on avoinna kesäkaudella tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.
Museotien kylät Imatralla, Ruokolahdella ja Rautjärvellä järjestävät vuosittain Päivä museotiellä -tapahtumaa.


Teksti: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuvat ja kuvatekstit: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Kuvakooste:
Vasen yläkulma: Parikkalan patsaspuisto tarinoineen veti välillä vakavaksi. Puiston pehtoori Kimmo Heikkilä opasti Kerttuli Karelsia (vas.) ja Tanja Suikkasta (kesk.).
Oikea yläkulma: Kerttuli ikuisti kalaburgerinsa Iloisen Pässin Maalaispuodissa.
Vasen alakulma: Vuoksen virta kuljetti retkeläisiä Varpasaaren kalastuspuistosta Karjalaisen kotitalon rantaan.
Oikea alakulma: Valkamarannassa, Suur-Saimaan avarissa maisemissa kelpasi saunoa ja uida retkipäivän päätteeksi.
Kuva edellisellä sivulla: Bloggaajat Tanja Suikkanen (oik.) ja Kerttuli Karels (toinen oik.) sekä KakonKantrin Terhi Ojanen ovat valmiina hyppäämään Vuokseen Water-SkiZoon Aleksi Martinpuron ohjauksessa.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin