Kaakkoissuomalaiset hankkeet esittäytyvät videoissa

KaakonKantri on teettänyt kolme videota, joissa esitellään alueella käynnissä olevia ja jo toteutuneita yritys- ja maatilainvestointeja sekä yleishyödyllisiä hankkeita. Videot on kuvannut ja tuottanut kouvolalainen mainostoimisto-tuotantoyhtiö Same-eYes Oy.

Ensimmäisellä videolla esittäytyvä kouvolalainen puutuotealan yritys US Wood Oy aloitti 21 vuotta sitten kolmen työntekijän voimin. Nyt yrityksessä työskentelee 25 puualan ammattilaista. US Wood Oy on kehittänyt vuosien varrella toimintaansa useilla hankkeilla, joihin on tullut tukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta.
- Investoinnit ovat yrityksen kasvun ja jatkuvuuden kannalta tärkeitä, sanoo toimitusjohtaja Jukka Sutelainen.

Myös lappeenrantalaiselle Halliaisen maitotilalle Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ollut tärkeä rahoituskumppani, kun tilaa on nykyaikaistettu. Uusimmat investoinnit ovat helpottaneet viljelijäperheen arkea ja samalla koko yhteisö hyötyy.
- Kylä on pysynyt elinvoimaisena. Tila työllistää aika paljon erilaisia kuljetusfirmoja, eläinlääkäreitä, semmareita. Yhteistyöverkko on kuitenkin aika laaja, kertoo tilan emäntä Sanni Vainikka.

Perinteikkäässä, vuonna 1882 perustetussa Haminan pursiseurassa on meneillään toinen mittava hanke, johon on saatu rahoitusta Manner-Suomen maaseutuohjelmasta Leader Sepran kautta. Hankerahoituksen turvin on muun muassa kohennettu pursiseuran tukikohdan ympäristöä ja rakennettu junioreille kevytjollalaituri. 
- Nämä tuet ovat olleet ihan ratkaisevia hankkeitten toteutumisen kannalta, huomauttaa Markku Loponen pursiseurasta.


Linkit videoihin: 
US Wood Oy
Halliaisen maitotila
Haminan pursiseura


Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri
Kuva: Maatilalla kuvatussa videossa myös eläimet pääsivät esiintymään. Same-eYes Oy:n Jesse Tervolin tekee tuttavuutta lehmän kanssa. Kuvaaja: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva edellisellä sivulla: Videot KaakonKantrille tekivät Same-eYes Oy:n Jesse Tervolin (vas.) ja Teemu Villikka. Kuvaaja: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin