Yritystarinat

EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille 

EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille 

Kun yrityksellä on kasvun paikka, tarve investoida ja kehittää, on saatavilla tukea Euroopan Unionin eri rahastoista. Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat rahoittaneet EU-ohjelmakaudella 2014–2020 maaseuturahastosta yli 200 yritysten investointi- ja kehittämistoimenpidettä. Niihin on myönnetty julkista tukea yhteensä yli yhdeksän miljoonaa euroa (1.1.2014-31.3.2021 välisenä aikana).

Lue koko juttu

Toimintavarmuutta teroitustyöhönToimintavarmuutta teroitustyöhön

Toimintavarmuutta teroitustyöhön

Ruokolahtelainen Timo Ikonen mietti muutama vuosi sitten, mikä olisi sellainen sivutyö, jota pystyisi tekemään kotona, eikä olisi ihan päivän päälle, milloin hommat hoitaa.
- Alkoi jalostua ajatus siitä, että työ voisi olla metsäkoneiden teräketjujen teroitusta, hän kertoo.

Lue koko juttu

Fiber-X Finland taistelee tutkimuksella ja tuotekehityksellä ilmastonmuutosta vastaan Fiber-X Finland taistelee tutkimuksella ja tuotekehityksellä ilmastonmuutosta vastaan 

Fiber-X Finland taistelee tutkimuksella ja tuotekehityksellä ilmastonmuutosta vastaan 

Lemin kirkonkylän kupeessa on sytkyttänyt syksystä saakka pieni tutkimus-, koe- ja koulutuskäyttöön valjastettu paperikone. Pieni on suhteellinen käsite, kun paperikoneesta on kyse.  

Lue koko juttu

Aurinkoenergiaa elpymisvaroillaAurinkoenergiaa elpymisvaroilla

Aurinkoenergiaa elpymisvaroilla

Kouvolan Liikkalassa marraskuinen perjantai on juuri niin harmaa kuin se voi vain olla. Vettä ei sada, mutta harmaa pilvimassa täyttää tukevasti taivaan. Jalon Myllyn yrittäjä Erkki Jalon kasvoilta paistaa kuitenkin tyytyväisyys juuri asennettujen aurinkopaneeleiden vuoksi.

Lue koko juttu

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossaJaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Kierrätystä kyliin -hankkeen kesäinen tervehdys tulee tällä kertaa Vuoksen syntysijoilta Imatralta ja nostaa esille Neitsytniemen kartanon kerrassaan upeaa miljöötä ja vaikuttavaa 120-vuotiasta historiaa, jossa kierrätyksellä on edelleen paikkansa.

Lue koko juttu

Saimaan vuoksi luontoonSaimaan vuoksi luontoon

Saimaan vuoksi luontoon

- Kaikki on ihan superinnoissaan tästä, Taru Kaljunen hehkuttaa.

Kaljusen yritys Discover Saimaa on yksi Saimaan vuoksi luontoon -yritysryhmähankkeen yrityksistä. Porukkaan kuuluu myös Saimaan vesille ihmisiä kuljettava MS Emma, sekä elämyksiä tarjoava Vuoksen kalastuspuisto. Hanketta rahoittaa Etelä-Karjalan Kärki-Leader. Kaikki ryhmän yritykset toimivat matkailun parissa, kukin kuitenkin omanlaisellaan tontilla.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin