Yritystarinat

Kaakkois-Suomen metsistä apua energiakriisiinKaakkois-Suomen metsistä apua energiakriisiin

Kaakkois-Suomen metsistä apua energiakriisiin

Kaakkois-Suomi on tunnetusti perinteistä metsäteollisuuden aluetta. Paikallisista metsistä saatavaa energiaa voitaisiin kuitenkin hyödyntää nykyistä laajemmin ja samalla kohentaa aluetaloutta. Erityisesti maakaasun hinnan nousu ja uhka saatavuuden heikkenemisestä lisää puupolttoaineiden käyttöä tulevaisuudessa.

Lue koko juttu

Paavolan kotijuustola ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! Paavolan kotijuustola ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! 

Paavolan kotijuustola ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! 

Paavolan kotijuustola on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovensa yleisölle. Paavolan kotijuustola on ollut mukana Lähiruokapäivässä aivan alusta asti. 

Lue koko juttu

Kymenlaaksoon kaivataan ikäihmisille perhehoitoaKymenlaaksoon kaivataan ikäihmisille perhehoitoa

Kymenlaaksoon kaivataan ikäihmisille perhehoitoa

Useimmille meistä lasten perhepäivähoito on tuttu juttu, mutta kuinka moni on kuullut ikääntyneiden perhehoidosta? Vuonna 2020 Suomessa oli 283 ikääntyneiden perhekotia, joista Kymenlaaksossa pyöreät nolla.

Lue koko juttu

Unelmia ja kokemusten vaihtoaUnelmia ja kokemusten vaihtoa

Unelmia ja kokemusten vaihtoa

Haminalaisella vaatesuunnittelijalla Aleksandra Pohjolalla on unelma. Hän haluaisi perustaa kotikaupunkiinsa elämyksellisen museon, jossa pääsisi tutustumaan historiallisiin vaatteisiin ja asusteisiin sekä tarinoihin niiden takana.
- Ostin juuri vanhat silinterihattujen laatikot. Toisessa oli 1900-luvun alun miesten pahvikaulukset, perhosrusetti ja hansikkaat. Tuskin monikaan tietää, että miehet käyttivät ennen pahvisia vaihtokauluksia, hän miettii.

Lue koko juttu

EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille 

EU tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuhakuisille yrityksille 

Kun yrityksellä on kasvun paikka, tarve investoida ja kehittää, on saatavilla tukea Euroopan Unionin eri rahastoista. Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat rahoittaneet EU-ohjelmakaudella 2014–2020 maaseuturahastosta yli 200 yritysten investointi- ja kehittämistoimenpidettä. Niihin on myönnetty julkista tukea yhteensä yli yhdeksän miljoonaa euroa (1.1.2014-31.3.2021 välisenä aikana).

Lue koko juttu

Toimintavarmuutta teroitustyöhönToimintavarmuutta teroitustyöhön

Toimintavarmuutta teroitustyöhön

Ruokolahtelainen Timo Ikonen mietti muutama vuosi sitten, mikä olisi sellainen sivutyö, jota pystyisi tekemään kotona, eikä olisi ihan päivän päälle, milloin hommat hoitaa.
- Alkoi jalostua ajatus siitä, että työ voisi olla metsäkoneiden teräketjujen teroitusta, hän kertoo.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin