Yritystarinat

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaaEnergiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuuteen tai uusiutuvaan energiaan tehdyt investoinnit ovat tehokas tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia sekä saavuttaa taloudellisia säästöjä. Energiatehokkuuden parantamisen muita hyötyjä yrityksille ovat esimerkiksi rakennusten arvonnousu, asiakastyytyväisyys, vastuullisuus, yrityksen maine ja kilpailukyky.

Lue koko juttu

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliuttaYrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Suomen tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivisuus pian sen jälkeen. Suomen metsät ovat hiilinieluja, eli ne sitovat enemmän hiilidioksidia kuin vapauttavat. Hiilensidontaa voidaan lisätä kasvattamalla metsäpinta-alaa ja edistämällä puuston kasvua.

Lue koko juttu

Kuva päiväkirjassaKuva päiväkirjassa

Kuva päiväkirjassa

- Olin piirtänyt vuonna 2001 päiväkirjaan ihan vastaavalta näyttävän kuvan, vaikka en silloin tiennyt tästä paikasta. Vanha talo, aitta, liputanko ja kaivokin ovat kuvassa oikeissa paikoissa. Olin kirjoittanut siihen yhteyteen, että toivon, että minulla olisi joskus tällainen hyvinvointikeskus. Sitten kun tuli se oivallus, että päiväkirjan kuva näyttää aivan tältä paikalta, niin se sytytti meissä kipinän yrityksen perustamiseen, Nuppu Forsman muistelee.

Lue koko juttu

Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit

Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit

Kymenlaaksolaisen peltomaiseman keskellä mutkittelee tie, joka vie puiston suojassa piilottelevaan Tolkkilan kartanoon. Komeaa kivikartanoa katsoessa ei arvaisi, että se on rakennettu lähestulkoon kokonaan uusiksi 1990-luvun loppupuolella.  

Lue koko juttu

Oravalan kartanossa pääsee aikamatkalle historian pyörteisiin Oravalan kartanossa pääsee aikamatkalle historian pyörteisiin 

Oravalan kartanossa pääsee aikamatkalle historian pyörteisiin 

Pariisissa kuohuu. Elämä on käynyt hengenvaaralliseksi, kun kansa on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Ranskalainen markiisi on paennut pohjoiseen kotimaansa melskeitä ja giljotiinin uhkaa.

Lue koko juttu

Metalliyritykset yhteiseen verkostoon Etelä-KarjalassaMetalliyritykset yhteiseen verkostoon Etelä-Karjalassa

Metalliyritykset yhteiseen verkostoon Etelä-Karjalassa

Vaikka korona on juuri nyt sumentanut tulevaisuuden suunnitelmia, kärsii metalliala ajoittain osaajapulasta. Etelä-Karjalan metalliyritykset haluavat miettiä uusia avauksia osaavan työvoiman varmistamiseksi. Samalla ne haluavat muuttaa vanhoja metallialaan liitettäviä vääriä käsityksiä.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin