Yritystarinat

Aurinkoenergiaa elpymisvaroillaAurinkoenergiaa elpymisvaroilla

Aurinkoenergiaa elpymisvaroilla

Kouvolan Liikkalassa marraskuinen perjantai on juuri niin harmaa kuin se voi vain olla. Vettä ei sada, mutta harmaa pilvimassa täyttää tukevasti taivaan. Jalon Myllyn yrittäjä Erkki Jalon kasvoilta paistaa kuitenkin tyytyväisyys juuri asennettujen aurinkopaneeleiden vuoksi.

Lue koko juttu

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossaJaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Kierrätystä kyliin -hankkeen kesäinen tervehdys tulee tällä kertaa Vuoksen syntysijoilta Imatralta ja nostaa esille Neitsytniemen kartanon kerrassaan upeaa miljöötä ja vaikuttavaa 120-vuotiasta historiaa, jossa kierrätyksellä on edelleen paikkansa.

Lue koko juttu

Saimaan vuoksi luontoonSaimaan vuoksi luontoon

Saimaan vuoksi luontoon

- Kaikki on ihan superinnoissaan tästä, Taru Kaljunen hehkuttaa.

Kaljusen yritys Discover Saimaa on yksi Saimaan vuoksi luontoon -yritysryhmähankkeen yrityksistä. Porukkaan kuuluu myös Saimaan vesille ihmisiä kuljettava MS Emma, sekä elämyksiä tarjoava Vuoksen kalastuspuisto. Hanketta rahoittaa Etelä-Karjalan Kärki-Leader. Kaikki ryhmän yritykset toimivat matkailun parissa, kukin kuitenkin omanlaisellaan tontilla.

Lue koko juttu

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaaEnergiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuuteen tai uusiutuvaan energiaan tehdyt investoinnit ovat tehokas tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia sekä saavuttaa taloudellisia säästöjä. Energiatehokkuuden parantamisen muita hyötyjä yrityksille ovat esimerkiksi rakennusten arvonnousu, asiakastyytyväisyys, vastuullisuus, yrityksen maine ja kilpailukyky.

Lue koko juttu

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliuttaYrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Suomen tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivisuus pian sen jälkeen. Suomen metsät ovat hiilinieluja, eli ne sitovat enemmän hiilidioksidia kuin vapauttavat. Hiilensidontaa voidaan lisätä kasvattamalla metsäpinta-alaa ja edistämällä puuston kasvua.

Lue koko juttu

Kuva päiväkirjassaKuva päiväkirjassa

Kuva päiväkirjassa

- Olin piirtänyt vuonna 2001 päiväkirjaan ihan vastaavalta näyttävän kuvan, vaikka en silloin tiennyt tästä paikasta. Vanha talo, aitta, liputanko ja kaivokin ovat kuvassa oikeissa paikoissa. Olin kirjoittanut siihen yhteyteen, että toivon, että minulla olisi joskus tällainen hyvinvointikeskus. Sitten kun tuli se oivallus, että päiväkirjan kuva näyttää aivan tältä paikalta, niin se sytytti meissä kipinän yrityksen perustamiseen, Nuppu Forsman muistelee.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin