Maatilatarinat

Mätön Sillä Sipuli Oy ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! Mätön Sillä Sipuli Oy ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta!

Mätön Sillä Sipuli Oy ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta!

Mätön Sillä Sipulin on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovensa yleisölle. Sillä sipuli on nyt toista vuottaan mukana Lähiruokapäivän järjestäjänä. 

Lue koko juttu

Maisemanhoito tekee hyvää ihmismielelle ja luonnolle Maisemanhoito tekee hyvää ihmismielelle ja luonnolle 

Maisemanhoito tekee hyvää ihmismielelle ja luonnolle 

Luonnonmukainen maisema on ilo silmälle, mutta myös koti useille lintu-, kasvi- ja eläinlajeille. Maatalouden ja ympäristön muutosten myötä luonnon monimuotoisuus ja maisemat ovat kuitenkin heikentyneet, ja niiden ennallistaminen sekä ylläpito edellyttävät hoitotoimia.

Lue koko juttu

Paajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-FilmissäPaajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-Filmissä

Paajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-Filmissä

Joskus täytyy lähteä kauas, jotta näkee lähelle. Näin kävi myös Jatta Paajaselle, joka Helsingissä, Joensuussa ja Mikkelissä vietettyjen vuosien aikana huomasi Parikkalan Kirjavalassa sijaitsevan kotitilansa Notkolan ainutlaatuisuuden.

Lue koko juttu

Positiivista kierrettä negatiivisen tilallePositiivista kierrettä negatiivisen tilalle

Positiivista kierrettä negatiivisen tilalle

- Ensinnäkin laskukone oli aika hyvä konsultti. Toinen oli sitten lannoitteiden ja torjunta-aineiden kanssa läträäminen, se ei ollut mitään kivaa hommaa. Mie en ole ikinä nauttinut siitä ruiskuttamisesta enkä nyt välttämättä siitä lannoitteiden levittämisestäkään ja varsinkaan siitä lannoitelaskusta, Marko Suutari nauraa.

Lue koko juttu

Tarina kyläonnistumisesta Kouvolan JaalastaTarina kyläonnistumisesta Kouvolan Jaalasta

Tarina kyläonnistumisesta Kouvolan Jaalasta

Kyläonnistumiseksi voi kutsua mitä tahansa tapahtumasarjaa, joka on edistänyt yhteisöllisyyttä ja innostanut väkeä toimimaan oman alueensa hyväksi. Toisinaan käynnistävänä tekijänä on jokin yhteisöä koetteleva tapahtuma tai peräti onnettomuus, kuten tässäkin tarinassa. 

Lue koko juttu

Painavaa asiaa luomupellon pientareeltaPainavaa asiaa luomupellon pientareelta

Painavaa asiaa luomupellon pientareelta

Heinäkuun lopussa järjestettiin pellonpiennarpäivä Tyynelän luomutilalla Joutsenossa. Kaakonkulmalla päivän teemana oli tällä kertaa maan rakenne, joka houkutteli paikalle pitkälti yli kaksi sataa osallistujaa, kaukaisimmat satojen kilometrien päästä.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin