Maatilatarinat

Paajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-FilmissäPaajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-Filmissä

Paajasen tilalla Parikkalassa luonto kukoistaa kuin Suomi-Filmissä

Joskus täytyy lähteä kauas, jotta näkee lähelle. Näin kävi myös Jatta Paajaselle, joka Helsingissä, Joensuussa ja Mikkelissä vietettyjen vuosien aikana huomasi Parikkalan Kirjavalassa sijaitsevan kotitilansa Notkolan ainutlaatuisuuden.

Lue koko juttu

Positiivista kierrettä negatiivisen tilallePositiivista kierrettä negatiivisen tilalle

Positiivista kierrettä negatiivisen tilalle

- Ensinnäkin laskukone oli aika hyvä konsultti. Toinen oli sitten lannoitteiden ja torjunta-aineiden kanssa läträäminen, se ei ollut mitään kivaa hommaa. Mie en ole ikinä nauttinut siitä ruiskuttamisesta enkä nyt välttämättä siitä lannoitteiden levittämisestäkään ja varsinkaan siitä lannoitelaskusta, Marko Suutari nauraa.

Lue koko juttu

Tarina kyläonnistumisesta Kouvolan JaalastaTarina kyläonnistumisesta Kouvolan Jaalasta

Tarina kyläonnistumisesta Kouvolan Jaalasta

Kyläonnistumiseksi voi kutsua mitä tahansa tapahtumasarjaa, joka on edistänyt yhteisöllisyyttä ja innostanut väkeä toimimaan oman alueensa hyväksi. Toisinaan käynnistävänä tekijänä on jokin yhteisöä koetteleva tapahtuma tai peräti onnettomuus, kuten tässäkin tarinassa. 

Lue koko juttu

Painavaa asiaa luomupellon pientareeltaPainavaa asiaa luomupellon pientareelta

Painavaa asiaa luomupellon pientareelta

Heinäkuun lopussa järjestettiin pellonpiennarpäivä Tyynelän luomutilalla Joutsenossa. Kaakonkulmalla päivän teemana oli tällä kertaa maan rakenne, joka houkutteli paikalle pitkälti yli kaksi sataa osallistujaa, kaukaisimmat satojen kilometrien päästä.

Lue koko juttu

Valumat kuriin kosteikkojen avullaValumat kuriin kosteikkojen avulla

Valumat kuriin kosteikkojen avulla

Etelä-Karjalassa, Taipalsaarella sijaitseva Suutarin kartano kasvattaa nautoja ja lampaita, muutama hevonenkin löytyy. Kartanon tiluksilla viljellään pääasiassa rehunurmea eläimille. Jonkin verran viljellään myös ruista, hernettä sekä härkäpapua. Tilan tuotanto on lampaita lukuun ottamatta luomua.

Lue koko juttu

Luomusiementä tarvitaan lisääLuomusiementä tarvitaan lisää

Luomusiementä tarvitaan lisää

Ensi vuoden alusta voimaan astuvan uuden luomuasetuksen tavoitteena on, että luomupeltoihin kylvetään jatkossa vain luomusiementä. Nykyisin suomalaisten luomutilojen kylvösiemenestä luomua on noin 60-70 %.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin