Hanketarinat

Kylätaloon kannattaa satsataKylätaloon kannattaa satsata

Kylätaloon kannattaa satsata

Taipalsaarelaisen Vehkataipaleen Metsästysyhdistyksen maja valmistui nelisen vuotta sitten. Tilava hirsirakennus sijaitsee aivan kylän ytimessä lähellä koulua ja Vehkataipaleen maamerkkejä - kanavaa ja pumppulaitosta.
- Metsätysmajassa on toista sataa tapahtumaa per vuosi eli joka kolmas päivä, laskee yhdistyksen majaisäntä Atte Vitikainen.

Lue koko juttu


Kaakkois-Suomi on muotia!Kaakkois-Suomi on muotia!

Kaakkois-Suomi on muotia!

ELY-keskus järjesti tammikuun lopulla alueen Leader-ryhmien kanssa Älykkäät maaseudut 2.0. -webinaarin aiheesta Kaakkois-Suomen maaseutu vuonna 2030. Noin 120 hengen voimin paneuduttiin aiheeseen viimekesäistä webinaaria syvemmin ja näkökulmia tarkentaen.

Lue koko juttu


Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksiUlkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Kesäteatteri, museo, näkötorni, kuntoportaat, rukiin puintia, lukion ylioppilasjuhlat, luonnonsuojelualue, Miljoonasade, Club for Five ja nippu muita hyviä bändejä. Tätä kaikkea ja vielä paljon muuta mahtuu savitaipalelaisten olohuoneeseen Hakamäelle, joka vetää puoleensa myös kesäasukkaita ja muita ulkopaikkakuntalaisia.

Lue koko juttu


Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissaKiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään rakentajaa tai nikkaria, joka tekee rakennuksen, jonka rakentamisessa on tietoisesti käytetty kierrätysmateriaalia. Rakennus voi olla pieni tai iso. Toivon mukaan siitä voisi luoda uuden tuotteen. Etsintä jatkuu helmikuun 2021 loppuun.

Lue koko juttu


Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaaVahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Täysikuu loimottaa sumuharson takaa. Se valaisee tien reunassa palavien soihtujen kanssa matkaa pimeiden peltojen keskellä. Edestä alkaa kajastaa värikkäitä valoja ja kuulua rummutusta. Olemme saapuneet Vahtivuoren luontonäyttämölle.

Lue koko juttu


Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

- Mietittiin mikä toisi lisää houkuttelevuutta ja kehittäisi Mustilaa, mutta ei kuitenkaan olisi ristiriidassa paikan hengen, historian ja pitkien perinteiden kanssa. Sieltä nousi ajatus, että erilaiset taiteethan on perinteisesti yhdistetty puutarhoihin, muistelee Mustilan kotikunnassäätiön toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin