Hanketarinat

Suomenlahden rannikon retkikohteet kohenevat hankkeiden myötäSuomenlahden rannikon retkikohteet kohenevat hankkeiden myötä

Suomenlahden rannikon retkikohteet kohenevat hankkeiden myötä

Pyhtään Kaunissaari itäisellä Suomenlahdella on nimensä mukainen paratiisi, joka houkuttelee paitsi kesäasukkaitaan, myös lukuisia veneilijöitä ja tuurimoottorilla eli yhteysaluksella kulkevia retkeilijöitä kesäisin. Saariston kehittäminen on vahvasti mukana Leader Sepran strategiassa ja yhdistys on rahoittanut Kaunissaareen useita hankkeita EU:n maaseuturahastosta.

Lue koko juttu


Toimiva netti on kuin vesijohtovesiToimiva netti on kuin vesijohtovesi

Toimiva netti on kuin vesijohtovesi

Koronapandemia käynnisti etätyöbuumin ja näyttää siltä, että etätyö on tullut jäädäkseen. Harva työ onnistuu kotoa käsin ilman toimivaa nettiyhteyttä.
- Uusia liittymiä tulee aika paljon asuntokauppojen yhteydessä. Asuntonäytöiltä on soitettu, että onko mahdollista saada laajakaistaa, kun sellaista ei ole vielä alueella, kertoo Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin kuntien omistaman Saimaa Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Jari Käyhty.

Lue koko juttu


Kiinnostus järviruokoon kasvaa sen leviämisen myötäKiinnostus järviruokoon kasvaa sen leviämisen myötä

Kiinnostus järviruokoon kasvaa sen leviämisen myötä

Järviruoko on levinnyt Suomessa valtavasti viime vuosikymmenten aikana. Sitä kasvaa maassamme 100 000 hehtaarin alueella, josta 30 000 hehtaaria rannikoilla. Ruovikoituminen haittaa rantojen virkistyskäyttöä, heikentää vedenlaatua ja hävittää avoimia vesialueita suosivien eläin- ja kasvilajien elinympäristöjä.

Lue koko juttu


Suomen Kylät toivoo hyvinvointialueiden innostuvan Mallu-autoistaSuomen Kylät toivoo hyvinvointialueiden innostuvan Mallu-autoista

Suomen Kylät toivoo hyvinvointialueiden innostuvan Mallu-autoista

Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivistolla on menossa melkoinen road trip. Hän aikoo kiertää kaikki Suomen maakunnat läpi. Kesäkuun 8. päivänä oli vuorossa 15. maakuntana Etelä-Karjala, joten loppusuora häämötti - jäljellä oli enää neljä maakuntaa. 

Lue koko juttu


Kaakkois-Suomessa on talkoiltu 3,3 miljoonan euron edestäKaakkois-Suomessa on talkoiltu 3,3 miljoonan euron edestä

Kaakkois-Suomessa on talkoiltu 3,3 miljoonan euron edestä

Suomessa tehdään merkittävä määrä vapaaehtoistyötä vuosittain. Erityisesti maaseudulla talkootyön osuus on isossa roolissa paikalliskehittämisessä. Leader-ryhmien maaseutuohjelmasta rahoittamissa hankkeissa on vuosina 2014–2021 tehty talkoita yhteensä reilut 2,6 miljoona tuntia, joista Kaakkois-Suomessa noin 157 000 tuntia.

Lue koko juttu


Lupiinien torjunta kannattaaLupiinien torjunta kannattaa

Lupiinien torjunta kannattaa

Kevät on parasta aikaa torjua haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua lupiinia.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin