Hanketarinat

Saimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämääSaimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämää

Saimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämää

Saimaan Virta ry:n toteuttamalla Kierrätystä kyliin -hankkeella halutaan parantaa poistotekstiilien aktiivisempaa hyödyntämistä Etelä-Karjalan maaseutualueilla. Paikallisia asukkaita ja kuluttajia kannustetaan kierrättämään tiedottamalla ja nostamalla esiin tekstiilinkierrätystä.

Lue koko juttu


Kylissä ja kartanoissa soiKylissä ja kartanoissa soi

Kylissä ja kartanoissa soi

Kanteleet, klarinetit ja muut soittopelit ovat olleet viime aikoina ahkerassa käytössä Kouvolan ja Iitin seudulla. Siitä saamme kiittää Jaalan musiikki- ja monitaideyhdistyksen Musiikkia kyliin ja kartanoihin -hanketta sekä alueen kylätoimijoita.

Lue koko juttu


Hinkua Etelä-Karjalaan!Hinkua Etelä-Karjalaan!

Hinkua Etelä-Karjalaan!

Vuosien 2020-2022 aikana Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään hyviä käytänteitä vähähiilisemmän toiminnan edistämiseksi. Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeen toteuttavat Imatran sekä Lappeenrannan seudulliset ympäristötoimet.

Lue koko juttu


Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaanMyrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Kun aurinko paistaa ja ulappa on tyyni Kotkan Santalahdessa, alkaa maakrapukin haaveilla meriseikkailuista. Valtavat rahtilaivat lipuvat läheisestä Mussalon satamasta maailmalle ja horisontissa siintää mystinen Suursaari. 

Lue koko juttu


Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaanKolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kesäkuun 10. päivänä presidentti Sauli Niinistö vieraili etäyhteydellä Taipalsaaren Sarviniemessä. Tapaamisessa oli kunnan edustajien lisäksi mukana Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön toimitusjohtaja Hanna Ollikainen ja virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen.

Lue koko juttu


Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikanAvoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä kesäkuun toisena lauantaina on muodostunut jo perinteeksi. Koska tänä vuonna pieni, mutta viheliäinen virus on laittanut kaikki perinteet uusiksi Mantan lakitusta myöten, muuttuu Avoimet kylätkin virtuaaliseksi.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin