Hanketarinat

Anjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiäAnjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiä

Anjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiä

Frisbeegolf-korit kilahtelevat iloisesti, kun nuoret aikuiset kisaavat uudeksi suosikkilajiksi nousseessa pelissä. Pari lasta loikoilee riippumatoissa ja ryhmä rippikouluikäisiä nuoria istuu puistossa jätskillä. Kaikesta näkee, että Anjalan kartanossa on alkanut uusi aika.

Lue koko juttu


Luumäellä tapahtuu oikeita asioitaLuumäellä tapahtuu oikeita asioita

Luumäellä tapahtuu oikeita asioita

Luumäki huokuu historiaa. On Taavetin linnoitus, presidentti Svinhufvudin Kotkaniemi, vanhoja uittoreittejä, Salpalinjaa ja muita sotien ja itsenäistymisen aikaisia muistomerkkejä. Ilman kunnan, kolmannen sektorin ja yritysten aktiivisuutta kohteet eivät olisi esillä siinä määrin kuin ne nyt ovat.

Lue koko juttu


Kaupungista omin jaloin kansallispuistoonKaupungista omin jaloin kansallispuistoon

Kaupungista omin jaloin kansallispuistoon

Kotkan Ladun tukikohdan Petäjäpirtin ympäristössä parveilee frisbeegolfin pelaajia. Raimo Karjalainen moikkailee heitä tottuneesti ja rientää hakemaan patikoijille reittikarttoja. Karjalainen on tehnyt vapaaehtoistyötä kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi jo 51 vuotta.

Lue koko juttu


Upcycling-mestarit Luumäeltä ja ParikkalastaUpcycling-mestarit Luumäeltä ja Parikkalasta

Upcycling-mestarit Luumäeltä ja Parikkalasta

Mihin käyttää räsyt, trikoot, langanpätkät, kangastilkut, vetoketjut, pitsit, napit…? Mitä kaikkea kerrassaan upeaa ja arvokasta voi tehdä käytöstä poistetusta materiaalista? Kierrätystä kyliin -hanke suunnisti tällä kertaa Luumäelle ja Parikkalaan kysymään vinkkejä poistotekstiilin hyödyntämiseen.

Lue koko juttu


Simo Häyhän tarina kiinnostaaSimo Häyhän tarina kiinnostaa

Simo Häyhän tarina kiinnostaa

-Ihmisiä kiinnostaa tällaiset kohteet, ne pitää vain saada siihen kuntoon, että niitä voidaan myös markkinoida ihmisille. Meillä on takaraivossa semmoinen hieno ajatus, että Kollaa ja Simo Häyhä -museosta tulee maailmanlaajuisesti tunnettu sotahistoriakohde. Ja kyllähän se on osittain jo toteutunutkin, tuumailee museon toiminnanjohtaja Kari Partanen tyytyväisenä.

Lue koko juttu


Pien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdollaPien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdolla

Pien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdolla

1980-luvun puolivälissä luonnon kyky käsitellä Pien-Saimaassa vuosikymmenten aikana tapahtuneita muutoksia tuli päätepisteeseen. Se oli käännekohta, jolloin vesistön tila alkoi heiketä. 

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin