Hanketarinat

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle 

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle 

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) sijoittaa Etelä-Saimaalle kaksi uutta kelluvaa imutyhjennyslaitetta veneilijöiden käyttöön. Imutyhjennyslaitteet sijoitetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamien Ruuhon ja Satamon saarten läheisyyteen vanhojen ja huonokuntoisten imutyhjennyslaitteiden tilalle. Laitteet sijoitetaan paikoilleen ja veneilijöiden käyttöön toukokuun aikana. 

Lue koko juttu


Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksiAutotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

- Kerroin juuri äskettäin koululaisille, että vuoden 1943 aikana lapset keräsivät talkoilla 14 miljoonaa litraa metsämarjoja ja kolme miljoonaa kiloa sieniä. Kansa sodassa näyttely kertoo, kuinka veteraanisukupolvi on uhrautunut, lahjoittanut kultasormuksensa ja työpanoksensa, Vesa Kangasmäki kuvailee.

Lue koko juttu


Kaupallisen kalastuksen Mestari-kisälli -hanke käynnistyiKaupallisen kalastuksen Mestari-kisälli -hanke käynnistyi

Kaupallisen kalastuksen Mestari-kisälli -hanke käynnistyi

Kotimaisen kalan tarjonta ei vastaa kysyntää ja kalastajien ammattikunta ikääntyy kovaa vauhtia. Uusille kaupallisille kalastajille olisikin tarvetta enemmän kuin alalle tulijoita löytyy. Suoraan koulun penkiltä kalastajaksi hyppääminen on hankalaa, sillä alan salaisuudet oppii parhaiten konkarin mukana liikkumalla.

Lue koko juttu


Koski kuohuu Kemppilän myllylläKoski kuohuu Kemppilän myllyllä

Koski kuohuu Kemppilän myllyllä

- Sähköäkin on aikoinaan tuotettu ja se sähkö kulki aidan päällä lähitaloihin piikkilankaa pitkin, Torsantaka - Jukajärvi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Luukkonen kertoo huvittuneena.

Lue koko juttu


Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Aiotko tänä kesänä matkata Kolille vai Balille? Valinnalla on ilmaston kannalta iso merkitys. Jos päätät matkailla kotimaassa, elämyksellisyydestä sinun ei tarvitse joustaa. Kotimaan elämykset yllättävät ja ihastuttavat erilaisuudellaan.

Lue koko juttu


Tunnelma katossa ja hiki hatussaTunnelma katossa ja hiki hatussa

Tunnelma katossa ja hiki hatussa

Kylärallin viralliset avaussanat lausuttiin Kausalan torilla viime lauantaina puoliltapäivin. Iitin Tiltu Päivi Matilainen heilutti ruutulippua ja Kyläralli oli virallisesti avattu. Toista kertaa järjestetty Iitin Kyläralli keräsi osallistujia noin 40 joukkuetta. Osallistujia oli saapunut Kuopiosta asti nauttimaan Iitin kylien tapahtumista. Suurin osa liikkui reitillä autolla, mutta nähtiinpä tapahtuman EK-pisteillä pyöräilijäkin.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin