Pien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdollaPien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdolla

Pien-Saimaa puhdistuu lujalla yhteisellä tahdolla

1980-luvun puolivälissä luonnon kyky käsitellä Pien-Saimaassa vuosikymmenten aikana tapahtuneita muutoksia tuli päätepisteeseen. Se oli käännekohta, jolloin vesistön tila alkoi heiketä. 

Lue koko juttu

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaaEnergiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuus tehostaa yritystoimintaa

Energiatehokkuuteen tai uusiutuvaan energiaan tehdyt investoinnit ovat tehokas tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia sekä saavuttaa taloudellisia säästöjä. Energiatehokkuuden parantamisen muita hyötyjä yrityksille ovat esimerkiksi rakennusten arvonnousu, asiakastyytyväisyys, vastuullisuus, yrityksen maine ja kilpailukyky.

Lue koko juttu

Rakkaalla vaatteella on pitkä ikä ja monta elämääRakkaalla vaatteella on pitkä ikä ja monta elämää

Rakkaalla vaatteella on pitkä ikä ja monta elämää

Kierrätystä kyliin etsi maaliskuun tekstiilikierrättäjää ja kuuli, että Lappeenrannan Saimaanharjulla harjoitetaan ”hyvän mielen ompelupalvelua”. Ompelimopalveluita tarjoaa yritys nimeltä Saimaan Pukine ja yrittäjä Heidi Yli-Kankahila. Menimme rohkeasti kysymään lisää Heidiltä. 

Lue koko juttu

Kylätaloon kannattaa satsataKylätaloon kannattaa satsata

Kylätaloon kannattaa satsata

Taipalsaarelaisen Vehkataipaleen Metsästysyhdistyksen maja valmistui nelisen vuotta sitten. Tilava hirsirakennus sijaitsee aivan kylän ytimessä lähellä koulua ja Vehkataipaleen maamerkkejä - kanavaa ja pumppulaitosta.
- Metsätysmajassa on toista sataa tapahtumaa per vuosi eli joka kolmas päivä, laskee yhdistyksen majaisäntä Atte Vitikainen.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomi on muotia!Kaakkois-Suomi on muotia!

Kaakkois-Suomi on muotia!

ELY-keskus järjesti tammikuun lopulla alueen Leader-ryhmien kanssa Älykkäät maaseudut 2.0. -webinaarin aiheesta Kaakkois-Suomen maaseutu vuonna 2030. Noin 120 hengen voimin paneuduttiin aiheeseen viimekesäistä webinaaria syvemmin ja näkökulmia tarkentaen.

Lue koko juttu

Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksiUlkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Kesäteatteri, museo, näkötorni, kuntoportaat, rukiin puintia, lukion ylioppilasjuhlat, luonnonsuojelualue, Miljoonasade, Club for Five ja nippu muita hyviä bändejä. Tätä kaikkea ja vielä paljon muuta mahtuu savitaipalelaisten olohuoneeseen Hakamäelle, joka vetää puoleensa myös kesäasukkaita ja muita ulkopaikkakuntalaisia.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin