Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”

Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”

Saimaa Geopark ja Rural Explorer -hanke ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä geokohteiden tarinallistamisessa. Saimaa Geopark on tarjonnut hankkeelle jutun juurta muun muassa geologi Aimo Kejosen keräämien tarinoiden kautta.

Lue koko juttu

Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna…. Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna….

Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna….

Jos kiuas lämpeni ennen vanhaan lauantai-iltana perheen kesken, niin nykypäivän sinkku piipahtaa yleissaunan löylyissä perjantaiaamuna. Hattu päässä tai paljain päin, virttyneissä villasukissa tai katseet kestävässä bikinilookissa - tyyli on vapaa ja tapoja monia, mutta yhteistä kaikelle saunomiselle on ainakin hiki ja hyvä mieli.

Lue koko juttu

Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä

Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä

Pieneen saareen saapujaa tervehtii komea Vuoden kylä -kyltti. Kylän keskuksessa Tiuskan työskillä, eli Tiutisen työväentalolla vastassa ovat kylällä asuva Jouko Heikkilä, sekä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Johanna Laari-Günther.
- Nyt tehdään porukassa, ei se oo sen monimutkaisempaa, kuvailee Heikkilä tiuskalaisten asennetta tarttua erilaisiin toimiin.

Lue koko juttu

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle 

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle 

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) sijoittaa Etelä-Saimaalle kaksi uutta kelluvaa imutyhjennyslaitetta veneilijöiden käyttöön. Imutyhjennyslaitteet sijoitetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamien Ruuhon ja Satamon saarten läheisyyteen vanhojen ja huonokuntoisten imutyhjennyslaitteiden tilalle. Laitteet sijoitetaan paikoilleen ja veneilijöiden käyttöön toukokuun aikana. 

Lue koko juttu

Harrastuksesta muovautui yritysideaHarrastuksesta muovautui yritysidea

Harrastuksesta muovautui yritysidea

Marsuakin voi kouluttaa. Ruualla motivoiden pieni jyrsijä oppii vaikkapa tunnistamaan ja valitsemaan erilaisia värejä.

Lue koko juttu

Vauhtia ja villejä vihanneksiaVauhtia ja villejä vihanneksia

Vauhtia ja villejä vihanneksia

Virpi Petäjämäellä on aihetta hymyyn.
- Mulle tuli aikaisemmin yksi tai kaksi tarjouspyyntöä tai tilausta joka toinen viikko. Niin nyt niitä tulee kaksi päivässä. Se on ihan huima nousu, innostunut yrittäjä kertoo.
Virpin keittiö Oy valmistaa ruokatuotteita lähiruokatoreille ja kauppoihin. Tarjontaan kuuluu myös cateringpalvelu.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin