Vauhtia ja villejä vihanneksiaVauhtia ja villejä vihanneksia

Vauhtia ja villejä vihanneksia

Virpi Petäjämäellä on aihetta hymyyn.
- Mulle tuli aikaisemmin yksi tai kaksi tarjouspyyntöä tai tilausta joka toinen viikko. Niin nyt niitä tulee kaksi päivässä. Se on ihan huima nousu, innostunut yrittäjä kertoo.

Lue koko juttu

Konekorjaamossa katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteenKonekorjaamossa katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteen

Konekorjaamossa katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteen

Lappeenrannan Puralassa toimiva Konekorjaamo Lavonen Oy tekee maansiirtokoneiden ja muun raskaan kaluston huolto- ja korjaustöitä. Tilojen laajennus on parhaillaan käynnissä. Pihalle on noussut varastorakennus ja lämpökeskus, jonka ansiosta lämmitys hoituu jatkossa öljyn sijaan kotimaisella hakkeella.

Lue koko juttu

Tarinoita matkailuyritysten käyttöönTarinoita matkailuyritysten käyttöön

Tarinoita matkailuyritysten käyttöön

Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattikorkeakoulun Rural Explorer -hanke on etsinyt Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta paikallisia tarinoita ja tapoja hyödyntää niitä matkailualalla. Tarinoita on kaivettu esiin esimerkiksi erilaisista julkaisuista ja arkistoista.
- Monet mielenkiintoiset tarinat ovat tuntemattomia usein paikallisillekin, saati sitten matkailijoille, projektipäällikkö Juha Iso-Aho huomauttaa.

Lue koko juttu

Yhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjilleYhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjille

Yhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjille

Saimaa Geopark ry:n Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella -yhteistyöhanke on vuoden ajan tehnyt Saimaa Geoparkia tutuksi Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Hankkeen avulla on edistetty alueen yritysten ja yhdistysten osaamista, toimintakykyä, toimialat ylittävää verkostoitumista ja uusien matkailutuotteiden syntymistä.

Lue koko juttu

Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksiAutotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

- Kerroin juuri äskettäin koululaisille, että vuoden 1943 aikana lapset keräsivät talkoilla 14 miljoonaa litraa metsämarjoja ja kolme miljoonaa kiloa sieniä. Kansa sodassa näyttely kertoo, kuinka veteraanisukupolvi on uhrautunut, lahjoittanut kultasormuksensa ja työpanoksensa, Vesa Kangasmäki kuvailee.

Lue koko juttu

20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa

20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa

Lokakuun alussa kokoontui Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viljelijäraati, jonka historia ulottuu TE-keskusaikoihin 2000-luvun alkuun. Raatiin kuuluu virkamiehiä sekä viljelijöiden ja neuvonnan edustajia, ja sen tarkoituksena on Kaakkois-Suomen maataloustoimijoiden keskinäinen tiedonvaihto. Tällä kertaa hyvää keskustelua herätti maatilarahoituksen piristynyt kysyntä Kaakkois-Suomessa.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin