KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Porukalla buustia bisnekseen Porukalla buustia bisnekseen

Porukalla buustia bisnekseen

- Yritysryhmähanke on ihan erinomainen yritystuki yrittäjille. Pienellä omarahoitusosuudella päästään toteuttamaan sekä niitä yritysten yhteisiä toimenpiteitä, kuin myös jokaisen yrityksen omia kehittämistoimenpiteitä, yritysasiantuntijana Imatran Seudun Kehitysyhtiössä työskentelevä Miia Ruohio kertoo.

Lue koko juttu

Metsänistutuksesta löytyi avain kasvuunMetsänistutuksesta löytyi avain kasvuun

Metsänistutuksesta löytyi avain kasvuun

-Toivon, että yrittäjät käyttävät hyväkseen tällaista mahdollisuutta. Se poikii usein hyvän tuloksen, tuumailee MPL-Forest Oy:n Mika Lehtinen tyytyväisenä.

Lue koko juttu

Koski kuohuu Kemppilän myllylläKoski kuohuu Kemppilän myllyllä

Koski kuohuu Kemppilän myllyllä

- Sähköäkin on aikoinaan tuotettu ja se sähkö kulki aidan päällä lähitaloihin piikkilankaa pitkin, Torsantaka - Jukajärvi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Luukkonen kertoo huvittuneena.

Lue koko juttu

Peltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareetPeltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareet

Peltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareet

ELY-keskuksen maaseutupalveluissa, tarkemmin sanottuna valvontaryhmässä eletään vielä elokuussa kiireistä aikaa. Maanviljelyyn liittyvät havainnot tehdään luonnollisesti kasvukaudella ja siksi yksikön henkilöstö tuplaantuu kesäaikana.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomuaKaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomua

Kaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomua

Luomutuotanto on Kaakkois-Suomessa kasvussa etenkin viljanviljelyssä, mutta myös luomuvihanneksia ja -marjoja tarvitaan lisää jalostukseen ja myyntiin. Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän.

Lue koko juttu

Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Aiotko tänä kesänä matkata Kolille vai Balille? Valinnalla on ilmaston kannalta iso merkitys. Jos päätät matkailla kotimaassa, elämyksellisyydestä sinun ei tarvitse joustaa. Kotimaan elämykset yllättävät ja ihastuttavat erilaisuudellaan.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin