Anjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiäAnjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiä

Anjalassa on kartanokulttuuria ja vau-elämyksiä

Frisbeegolf-korit kilahtelevat iloisesti, kun nuoret aikuiset kisaavat uudeksi suosikkilajiksi nousseessa pelissä. Pari lasta loikoilee riippumatoissa ja ryhmä rippikouluikäisiä nuoria istuu puistossa jätskillä. Kaikesta näkee, että Anjalan kartanossa on alkanut uusi aika.

Lue koko juttu

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossaJaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Jaana Tirri johdattaa vierailijat menneisiin aikoihin Neitsytniemen kartanossa

Kierrätystä kyliin -hankkeen kesäinen tervehdys tulee tällä kertaa Vuoksen syntysijoilta Imatralta ja nostaa esille Neitsytniemen kartanon kerrassaan upeaa miljöötä ja vaikuttavaa 120-vuotiasta historiaa, jossa kierrätyksellä on edelleen paikkansa.

Lue koko juttu

Luumäellä tapahtuu oikeita asioitaLuumäellä tapahtuu oikeita asioita

Luumäellä tapahtuu oikeita asioita

Luumäki huokuu historiaa. On Taavetin linnoitus, presidentti Svinhufvudin Kotkaniemi, vanhoja uittoreittejä, Salpalinjaa ja muita sotien ja itsenäistymisen aikaisia muistomerkkejä. Ilman kunnan, kolmannen sektorin ja yritysten aktiivisuutta kohteet eivät olisi esillä siinä määrin kuin ne nyt ovat.

Lue koko juttu

Kaupungista omin jaloin kansallispuistoonKaupungista omin jaloin kansallispuistoon

Kaupungista omin jaloin kansallispuistoon

Kotkan Ladun tukikohdan Petäjäpirtin ympäristössä parveilee frisbeegolfin pelaajia. Raimo Karjalainen moikkailee heitä tottuneesti ja rientää hakemaan patikoijille reittikarttoja. Karjalainen on tehnyt vapaaehtoistyötä kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi jo 51 vuotta.

Lue koko juttu

Saimaan vuoksi luontoonSaimaan vuoksi luontoon

Saimaan vuoksi luontoon

- Kaikki on ihan superinnoissaan tästä, Taru Kaljunen hehkuttaa.

Kaljusen yritys Discover Saimaa on yksi Saimaan vuoksi luontoon -yritysryhmähankkeen yrityksistä. Porukkaan kuuluu myös Saimaan vesille ihmisiä kuljettava MS Emma, sekä elämyksiä tarjoava Vuoksen kalastuspuisto. Hanketta rahoittaa Etelä-Karjalan Kärki-Leader. Kaikki ryhmän yritykset toimivat matkailun parissa, kukin kuitenkin omanlaisellaan tontilla.

Lue koko juttu

Upcycling-mestarit Luumäeltä ja ParikkalastaUpcycling-mestarit Luumäeltä ja Parikkalasta

Upcycling-mestarit Luumäeltä ja Parikkalasta

Mihin käyttää räsyt, trikoot, langanpätkät, kangastilkut, vetoketjut, pitsit, napit…? Mitä kaikkea kerrassaan upeaa ja arvokasta voi tehdä käytöstä poistetusta materiaalista? Kierrätystä kyliin -hanke suunnisti tällä kertaa Luumäelle ja Parikkalaan kysymään vinkkejä poistotekstiilin hyödyntämiseen.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin