Kylätaloon kannattaa satsataKylätaloon kannattaa satsata

Kylätaloon kannattaa satsata

Taipalsaarelaisen Vehkataipaleen Metsästysyhdistyksen maja valmistui nelisen vuotta sitten. Tilava hirsirakennus sijaitsee aivan kylän ytimessä lähellä koulua ja Vehkataipaleen maamerkkejä - kanavaa ja pumppulaitosta.
- Metsätysmajassa on toista sataa tapahtumaa per vuosi eli joka kolmas päivä, laskee yhdistyksen majaisäntä Atte Vitikainen.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomi on muotia!Kaakkois-Suomi on muotia!

Kaakkois-Suomi on muotia!

ELY-keskus järjesti tammikuun lopulla alueen Leader-ryhmien kanssa Älykkäät maaseudut 2.0. -webinaarin aiheesta Kaakkois-Suomen maaseutu vuonna 2030. Noin 120 hengen voimin paneuduttiin aiheeseen viimekesäistä webinaaria syvemmin ja näkökulmia tarkentaen.

Lue koko juttu

Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksiUlkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Ulkomuseosta eläväksi tapahtuma-alueeksi

Kesäteatteri, museo, näkötorni, kuntoportaat, rukiin puintia, lukion ylioppilasjuhlat, luonnonsuojelualue, Miljoonasade, Club for Five ja nippu muita hyviä bändejä. Tätä kaikkea ja vielä paljon muuta mahtuu savitaipalelaisten olohuoneeseen Hakamäelle, joka vetää puoleensa myös kesäasukkaita ja muita ulkopaikkakuntalaisia.

Lue koko juttu

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliuttaYrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Suomen tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivisuus pian sen jälkeen. Suomen metsät ovat hiilinieluja, eli ne sitovat enemmän hiilidioksidia kuin vapauttavat. Hiilensidontaa voidaan lisätä kasvattamalla metsäpinta-alaa ja edistämällä puuston kasvua.

Lue koko juttu

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissaKiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään rakentajaa tai nikkaria, joka tekee rakennuksen, jonka rakentamisessa on tietoisesti käytetty kierrätysmateriaalia. Rakennus voi olla pieni tai iso. Toivon mukaan siitä voisi luoda uuden tuotteen. Etsintä jatkuu helmikuun 2021 loppuun.

Lue koko juttu

Kuva päiväkirjassaKuva päiväkirjassa

Kuva päiväkirjassa

- Olin piirtänyt vuonna 2001 päiväkirjaan ihan vastaavalta näyttävän kuvan, vaikka en silloin tiennyt tästä paikasta. Vanha talo, aitta, liputanko ja kaivokin ovat kuvassa oikeissa paikoissa. Olin kirjoittanut siihen yhteyteen, että toivon, että minulla olisi joskus tällainen hyvinvointikeskus. Sitten kun tuli se oivallus, että päiväkirjan kuva näyttää aivan tältä paikalta, niin se sytytti meissä kipinän yrityksen perustamiseen, Nuppu Forsman muistelee.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin