Maataloustuet

Maatalouden kehittäminen - HUOM! Tällä sivulla on EU-ohjelmakauteen 2014-2022 kuuluvaa tietoa!

Maatalouden investointituki tarjoaa mahdollisuuden maatilan kehittämiseen esimerkiksi rakentamisinvestointien kautta. Se edellyttää liiketoimintasuunnitelmaa. ELY-keskus ottaa huomioon mm. seuraavia asioita, kun se harkitsee tuen myöntämistä:

  • yritystoiminnan taloudelliset edellytykset
  • vaikutukset maatilan työympäristöön, tuotantohygieniaan, eläinten hyvinvointiin ja ympäristön tilaan
  • tilan rakennus- ja konekanta, tilusrakenne ja peltojen kasvukunto

Ei-tuotannolliset investoinnit

Ei-tuotannollisen investoinnin korvausta voi hakea kosteikkojen perustamiseen (aktiiviviljelijä, rekisteröity yhdistys, vesioikeudellinen yhteisö) sekä perinnebiotooppien ja luonnonlaidunten alkuraivaukseen ja aitaamiseen (aktiiviviljelijä tai rekisteröity yhdistys).

Nuoren viljelijän aloitustuki

Tukea voi hakea alle 41-vuotias viljelijä, joka aloittaa tilanpidon ensimmäistä kertaa tai yksityisoikeudellinen yhteisö, joka alkaa harjoittaa maataloutta. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle.

Neuvo 2020 –palvelut

Neuvo 2020 -neuvonta tarjoaa tilallesi laadukasta neuvontaa useista aihealueista. Neuvonta on edullista, sillä maksat vain arvonlisäveron osuuden neuvonnan kokonaiskustannuksista. Neuvontaorganisaatio saa korvauksen neuvonnasta ja neuvonnan valmistelusta.

Yksi maatila voi saada neuvontaa 15 000 euron edestä vuosina 2015–2022. Lue lisätiedot Ruokaviraston sivuilta: linkki 

Viljelijätuet

Viljelijätuet maksetaan pinta-alaa, eläintä/eläinyksikköä tai tuotettua määrää kohden. Lisäksi tukea voi hakea investointeihin, elinkeinosuunnitelman hankintaan ja koulutukseen. Viljelijätukien tarkoituksena on turvata tuotannon kannattavuus ja jatkuvuus. Tutustu tukiin 

Valtaosa viljelijätuista on haettavissa Vipu-palvelun kautta (linkki). Olethan tukiasioissa yhteydessä kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiseen.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin