Mätön sillä sipuli Oy markkinoilla

Mätön Sillä Sipuli Oy ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta!

Mätön Sillä Sipulin on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovensa yleisölle. Sillä sipuli on nyt toista vuottaan mukana Lähiruokapäivän järjestäjänä. 

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin. 
- On rikkaus saada nähdä, miten ruokaa tuotetaan ja miten pienet tuottajat toimivat. Suomesta saa puhdasta ja laadukasta ruokaa, ja kotimaisen lähiruoan arvostaminen on tärkeää. Toivottavasti monet lähtevät ennakkoluulottomasti kiertämään monilla erilaisilla tiloilla ympäri Suomea, Vesa Mättö kertoo. 

Lähiruokapäivänä Sillä Sipulin tilalta saa kotimaista valkosipulia sekä siitä tuotettuja erilaisia tuotteita, kuten valkosipulimurskaa. Vieraat voivat ihastella tilan hienoa maaseutupihaa ja tilan omistajat kertovat mielellään valkosipulin kasvatuksesta ja tuotteiden valmistamisesta. Kotimainen valkosipuli on melko harvinainen löytö kaupasta, joten tilalla tuotetut tuotteet ovat Suomessa melko ainutlaatuisia. 
- Tilamyynnin lisääminen on hyvä asia, sillä se ei ole nykyään enää itsestään selvää, että tiloille voi mennä ostoksille. Lähiruokapäivä luo hyvät puitteet suoramyynnille ja antaa ihmisille oivan tilaisuuden tutustua maaseudun erilaisiin toimijoihin ja hyvän ruoan tuotantoon, Mättö toteaa. 

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin: päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin. Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin. 


Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9.2022 mennessä osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/. 


Teksti ja kuvat: Lähiruokapäivä 2022 -kampanjamateriaali
Kuvateksti: Mätön sillä sipuli Oy markkinoilla.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin