Anna-Maija Wikström

Vinkkejä ja virtaa hanketyöhön

Ensimmäinen Kaakkois-Suomen hanketyöntekijöiden tapaaminen järjestettiin tammikuussa 2018 Nuorisokeskus Anjalassa. Ankarasta lumimyrskystä huolimatta paikalle saapui toistakymmentä osallistujaa, jotka nimesivät tapaamisen rennosti Kaakottimeksi. 

Siitä lähtien hankehenkilöstö on kokoontunut koulutusten, ajatustenvaihdon ja hyväksi havaittujen käytänteiden jakamisen merkeissä. Edes koronapandemia ei saanut Kaakotinta hiljenemään, vaan se hyppäsi verkkoon jatkamaan tapaamisiaan.
Koollekutsujana toimiva KaakonKantri-tiedotushanke teki Kaakottimeen osallistuneille kyselyn kesäkuussa 2021. Valtaosa vastanneista kertoi, että he ovat oppineet tapaamisissa uutta, tutustuneet muihin hankeihmisiin, innostuneet ja inspiroituneet. 

Hinkua Etelä-Karjalaan -hanketta vetävä Anna-Maija Wikström on ollut useaan otteeseen mukana tapaamisissa, joissa verkostoituminen on tarjonnut tilaisuuden yhteistyön viriämiseen eri hankkeiden välillä.
- Esimerkiksi Marttojen Kestävästi Kaakkossa -hankkeen kanssa olemme lähteneet yhdessä liikkeelle energianeuvonnan merkeissä, hän kertoo.
Korona-ajan mukanaan tuomat haasteetkin lähtivät ratkeamaan paremmin porukalla.
- Webinaarien vetämiseen saaduista vinkeistä ja ohjauksesta on ollut ihan suoraan hyötyä, Wikström tuumii.

Esikuvana Kaakottimelle toimi Keski-Suomessa toteutettu Pöllöparlamentti. KaakonKantri-tiedotushankkeiden rahoittajana on ollut Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Tällä hetkellä käynnissä on KaakonKantrin kiri - hanke, joka päättyy vuoden 2022 lopussa.


Seuraava Kaakotin järjestetään webinaarina torstaina 9. joulukuuta kello 9 - 11:30. Ohjelmassa on verkostoitumista, kuulumisten vaihtoa ja kokemuksia Facebook-liven järjestämisestä. Lisätietoa ohjelmasta ja linkin ilmoittautumislomakkeeseen löydät KaakonKantrin tapahtumakalenterista: linkki


Kuvateksti: Anna-Maija Wikström luotsaa Hinkua Etelä-Karjalaan hanketta (linkki hankkeen sivuille). Hän on löytänyt yhteistyökumppaneita esimerkiksi Marttojen Kestävästi Kaakossa -hankkeesta.

Teksti: Saija Räty ja Henri Niiranen, KaakonKantri
Kuva: Henri Niiranen, KaakonKantri

Teksti on julkaistu lyhyempänä versiona 21.9.2021 Hanketarinoita Kaakkois-Suomesta -julkaisussa. (linkki)

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin