Kari Taimisto Kymijoen aurinkoisessa maisemassa.

Kotka on puistojen kaupunki

Suurelta osin luonnontilainen Koskipuisto tuo näyttävän ja omaleimaisen lisän Kotkan upeiden puistoalueiden seuraan.

Aiemmin vain harvojen paikallisten tiedossa ollut alue sai kasvojenkohotuksen hankkeessa, jossa muun muassa kunnostettiin polkuverkostoa esteettömäksi sekä rakennettiin monipuolista retkeilyn ja vapaa-ajan infraa, kuten laavu, uimaranta, beach volley -kenttä sekä evästelypaikkoja.
- Puiston eteläosassa on luonnonsuojelulailla rauhoitettu pähkinäpensaslehto ja noin puolet Koskipuiston pinta-alasta on Natura-aluetta. Uudet rakenteet on tehty luonto huomioiden, Kari Taimisto kehitysyhtiö Cursor Oy:stä kertoo.

Koskipuisto on itsessään upea käyntikohde ja virkistysalue paikallisille asukkaille. Luonnontilainen koskimaisema täydentää Kotkan muuta puistotarjontaa, mutta lisää myös viihtyvyyttä ja mahdollistaa matkailijoiden pidemmän viipymisen. Näin kosken kuohuista nauttivat matkailijat jättävät mahdollisesti käydessään jäljen myös alueen rahavirtaan. Vaikka Kymijoki onkin jo aikojen saatossa antanut paljon, on sillä siis edelleen annettavaa alueen elinvoimaisuudelle.

Katso video: Kotkan Koskipuisto

Rahoittaja: Kaakkois-Suomen ELY-keskusTeksti, kuvat ja video: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Koskipuistossa on hyvät kalastusmahdollisuudet.
Etusivun kuva: Luonnonrauhaa lähellä kaupunkia.

Juttu julkaistu 29.9.2021 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin