koriste

Ei vain pelkkä pumptrack-rata

Ruokolahdella mutkittelee ja kumpuilee Suomen suurin asfaltoitu pumptrack-rata. Rakennusvaiheessa lapion varressa heilui väkeä aina paikallisista nuorista kunnanjohtajaan ja alueen asukkaisiin ja yrittäjiin.

- Helpointahan kunnalle olisi hoitaa homma ostopalveluna. Joku ulkopuolinen tekijä tulisi ja pistäisi pystyyn sen mitä tilataan ja sitten se olisi siinä. Tässä näen vahvuutena sen, että teimme radan porukalla, pohtii Ruokolahti Pumptrack -hankkeen projektikoordinaattori Jaakko Hasu.

Kunnan kunnossapitoinsinööri Antti Suvanto on tyytyväinen radan Ruokolahdelle tuomaan positiiviseen näkyvyyteen ja siihen, että esimerkiksi päiväkoti ja koulu voivat hyödyntää sitä. Lisäksi rakennusvaiheessa kierrätettiin vanhoja maamassoja ja muita vanhoja, mutta edelleen käyttökelpoisia rakennustarpeita. Myös Suvanto näkee hankkeen vaikuttavimpana elementtinä yhdessä tekemisen.
- Varmasti madaltaa kynnystä nuorilla lähteä viemään jatkossa tämmöisiä asioita eteenpäin. Jos tulee joku idea, ei jäädä odottamaan sitä, että joku toinen tekee, komppaa Teemu Puranen Ruokolahden nuorisovaltuustosta.

Katso video: Rasila pumptrack Ruokolahti 

Rahoittaja: Etelä-Karjalan Kärki-LeaderTeksti, kuvat ja video: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuva: Rataa esittelivät Teemu Puranen (vas.), Elmo Kujala, Jaakko Hasu ja Trexler Hirn
Etusivun kuva: Teemu Puranen, Antti Suvanto ja Jaakko Hasu näkivät yhdessä tekemisen hankkeen vaikuttavimpana elementtinä.

Juttu julkaistu 14.9.2021 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin