Vahtivuoren kekritapahtumassa 30. lokakuuta tunnelmaa nostatti Viinamäen miehet -bändi.

Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Täysikuu loimottaa sumuharson takaa. Se valaisee tien reunassa palavien soihtujen kanssa matkaa pimeiden peltojen keskellä. Edestä alkaa kajastaa värikkäitä valoja ja kuulua rummutusta. Olemme saapuneet Vahtivuoren luontonäyttämölle.

Virolahdella, Harjun oppimiskeskuksen alueella sijaitseva Vahtivuori lyö ensikertalaisen ällikällä. Melkein keskellä ei mitään on pystysuora, 15 metriä korkea kallioseinämä, joka toimii vaikuttavana taustana näyttämölle ja tapahtuma-areenalle. Katsomossa on kiinteät istumapaikat 150 hengelle, tulipaikoilla voi kokkailla retkiruokaa, sähköä on saatavilla ja esteetön wc:kin löytyy.
- Alue on parhaimmillaan pimeän aikaan. Vahtivuori elää -hankkeessa olemme hommanneet värivaloja ja savukoneita, jotta sinne saadaan mystistä tunnelmaa, kertoo hankeasiantuntija Siru Ahopelto.

Idea tapahtuma-areenasta lähti liikkeelle pari vuotta sitten, kun Harjun luonto-opiskelijoiden ryhmä tuli Vahtivuoren kalliolaskeutumispaikalle.
- Alue oli aikamoisen pusikon peitossa, mutta opiskelija Katri Kotasaaren harjaantunut silmä näki paikan potentiaalin. Siitä lähti lumipalloefekti vyörymään, Ahopelto jatkaa.

Virolahti on tunnettu laadukkaasta tapahtumatuotannosta

Harjun Oppimiskeskus Oy haki ja sai Leader Sepralta maaseuturahaston tukea hankkeelle, joka alkaa olla nyt loppumetreillä. Vanha Salpalinjan estekivilouhos on muuttunut vetovoimaiseksi tapahtumien näyttämäksi, jossa on ehditty kokea jo esimerkiksi talviretkeilyn kurssi, lasten ympäristötaideleiri, Markus Maulavirran eräruokakurssi ja kekri.
- Tapahtumia ja tekemistä on ideoitu sesongin ulkopuolelle. Olemme kokeilleet kaikkea uutta ja erilaista. Osallistujia on ollut tosi isolta alueelta, joten areenan vaikutusalue on laaja.

Virolahdella on jo pitkät perinteet laadukkaiden tapahtumien järjestämisessä. Esimerkiksi Arktika-päivät vetävät kävijöitä ympäri maailmaa ja Kaakon kamarimusiikkifestivaali on tunnettu huipputason esiintyjistä. Ensi vuoden heinäkuussa kamarimusiikkifestivaali tuo kansallisbaletin tanssijoita myös Vahtivuoren areenalle.
- Vahtivuori tulee tapahtumapaikkana heti samalle tasolle muun tapahtumatuotantomme kanssa. Se on linjassa kaiken muun tekemisen kanssa. Alue täydentää erityisesti luonto- ja elämysmatkailun sektoria, Ahopelto muotoilee.


Vahtivuori on osa Salpapolkua, jonka retkeilykäyttö kasvaa koko ajan. Vahtivuoren alueelle voi tulla retkeilemään ja paistamaan makkaraa ihan vapaasti, mutta jos haluaa järjestää vaikka perhejuhlan tai yleisötapahtuman, kannattaa olla jo hyvissä ajoin yhteydessä Harjun oppimiskeskukseen. Lue lisätiedot Harjun nettisivuilta (linkki). 


Teksti ja kuvat: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Kuvateksti: Vahtivuoren kekritapahtumassa 30. lokakuuta 2020 tunnelmaa nostatti Viinamäen miehet -bändi. Katso hieno video tapahtumasta (linkki)!
Kuva etusivulla: Vahtivuoren kekritapahtumassa oli myynnissä syksyn satoa ja paikallisia käsitöitä.

Juttu on julkaistu 1.12.2020

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin