koriste

Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia 

Etelä-Karjala näyttäytyy maailmanlaajuisesti vetovoimaisena järvielämyskohteena. Pyörämatkailua kehittävän Ketjureaktio-hankkeen alueen pyöräilyreitteihin, pyöräilyä tukeviin perusrakenteisiin sekä digitaaliseen reittiaineistoon on panostettu, tuotteita on paketoitu, ja alueella liikkuu jo runsaasti pyörämatkailijoita.

Viime kesänä Puumalan saaristoreitin kiersi yli 2000 pyöräilijää. 
- Polkupyörällä pääsee halutessaan kauaskin, mutta sillä voi ajella myös leppoisasti paikasta toiseen. Lähestymme hankkeessa pyörämatkailua laaja-alaisesti. Pyörämatkailuna nähdään kaikki matkailu, johon liittyy polkupyörä, toteaa hankkeen projektipäällikkö Matti Moller Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiöstä. 

Hankkeen aikana perehdytään pyörämatkailun eri alalajeihin, kohderyhmiin ja markkinoihin sekä menestystekijöihin. Ketjureaktio toteuttaa opintomatkoja, järjestää teemallisia työpajoja sekä jalkauttaa uutta tietoa omaa havainnointia ja oppimista tukevia menetelmiä käyttäen. Hankkeen seminaareissa kuullaan kansainvälisiä osaajia ja kentällä opetellaan potentiaalisten asiakkaiden palvelemista. 

Pyörällä päästellään päästöttömästi

Ketjureaktio-hankkeen työpajoihin ja seminaareihin kutsutaan mukaan yrittäjiä ja muita toimijoita, jotka kehittävät pyörä- ja luontomatkailua tai niihin liittyviä palveluita, esimerkiksi majoitus- ja ruokatuotteita. Tiedon ja osaamisen lisäyksen myötä mahdollisesti syntyvät uudet ja paremmat matkailutuotteet jäävät kaikkien matkailijoiden iloksi.
Yhteistyöverkostot jäävät paikallisten toimijoiden käyttöön ja edistävät samalla myös matkailun sosiaalista, ekologista sekä paikallistaloudellista kestävyyttä. Pyöräily itsessään edistää vähähiilisyyttä, eikä siitä synny lainkaan hiilidioksidi- tai muita päästöjä. 

Pyörämatkailua kehittävä Ketjureaktio-hanke on hyväksytty rahoitettavaksi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (maaseutuohjelma). Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus.
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallinnoiman hankkeen toteutusaika on noin puolitoista vuotta ja budjetti 175 000 euroa. Hankkeen tavoitteena on tuottaa alueen yrityksille ja muille pyörämatkailuun sidoksissa oleville toimijoille merkittävää tiedon ja osaamisen lisäystä toiminnan, uusien tai parannettujen tuotteiden, prosessien, viestinnän ja palveluiden kehittämiseksi.


Lisätietoa hankkeesta ja sen järjestämistä työpajoista saat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön nettisivuilta. Linkki sivuille.


Teksti: Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön tiedote 27.2.2020
Kuvat: Juho Kuva, Visit Finland 

Kuvateksti: Suosittu Puumalan saaristoreitti aiotaan laajentaa ensi kesänä Etelä-Karjalaan. Saimaan saaristoreitti on tarkoitus yhdistää lauttayhteydellä Puumalan saaristoreittiin. Lisätietoa aiheesta: linkki tiedotteeseen.

Juttu on julkaistu 18.3.2020

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin