koriste

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat eteläiselle Saimaalle 

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) sijoittaa Etelä-Saimaalle kaksi uutta kelluvaa imutyhjennyslaitetta veneilijöiden käyttöön. Imutyhjennyslaitteet sijoitetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamien Ruuhon ja Satamon saarten läheisyyteen vanhojen ja huonokuntoisten imutyhjennyslaitteiden tilalle. Laitteet sijoitetaan paikoilleen ja veneilijöiden käyttöön toukokuun aikana. 

Imutyhjennyslaitteiden hankinnat mahdollistaa EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoitteinen Septiverkosto kuntoon (SeVeKu) -hanke. Imutyhjennyslaitteet valmistaa tarjouskilpailun voittanut suomalainen Oy HL-Metal Ab. 

- Ruuhon ja Satamon saaret ovat suosittuja ja vilkkaita eteläisen Saimaan retkisatamia. Uudet, turvalliset ja toimintavarmat kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat todelliseen tarpeeseen. Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnan tarkoituksena on, että ihmiset voisivat viihtyä ja virkistyä vesillä ja saaristossa luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. Samalla etsimme koko ajan parempia ja ympäristöystävällisempiä toimintamalleja ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin välille, kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri Veli-Matti Hartikainen. 

Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien ympäristöjärjestö. Yhdistys toimii saaristo- ja rannikkoalueilla sekä Järvi-Suomessa. PSS ry tukee työllään Suomen merialueiden ja sisävesien, rantojen ja saariston puhtaana pitämistä. Tärkeä osa yhdistyksen tekemää työtä on kaikkien vesilläliikkujien ympäristötietoisuuden lisääminen ja vesistöjen hyvinvointiin liittyvän ympäristötiedon tuottaminen. Yhdistys pyrkii toiminnallaan mahdollistamaan, että vesilläliikkujat pystyisivät toimimaan vesillä oikein ja lainmukaisesti. 

PSS ry tekee konkreettista ympäristönhuoltotyötä rakentaen ja huoltaen jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita sekä järjestäen erilliskeräyksiä. 
- Täällä Järvi-Suomessa yhdistyksemme huoltaa, rakentaa, kunnostaa ja korjaa luonnon- ja retkisatamia. Palvelut tuotetaan yhdessä muun muassa kuntien ja virkistysalueyhdistysten kanssa. Olemme myös asiantuntijaorganisaatio, jolla on laaja yhteistyöverkosto, johon kuuluu viranomaisia, yhdistyksiä, yrityksiä, yksityishenkilöitä ja säätiöitä. Laaja verkosto mahdollistaa monipuolisen, nopean ja konkreettisen toiminnan, Hartikainen kertoo. 


Pidä Saaristo Siistinä ry on jäsenperusteinen yhdistys. Jäseniä on noin 12 500. Yhdistyksen rahoitus koostuu jäsenmaksuista, ympäristöministeriöltä saatavasta toiminta-avustuksesta sekä yritysyhteistyökumppaneilta saatavasta tuesta. Näistä lähteistä koostuva rahoitus mahdollistaa yhdistyksen perustoiminnan ylläpitämiseen. Erillistä projektirahoitusta haetaan hankkeisiin, joita ei ole mahdollista toteuttaa perustoiminnan rahoituksesta. Lisätietoja yhdistyksestä: www.pidasaaristosiistina.fi 


Teksti: Pidä Saaristo Siistinä ry:n tiedote
Kuvat: Erik Saanila, HL-Marine

Arikkeli on julkaistu tammikuussa 2020.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin