Äänestä Maaseutuparlamentti 2020 Kaakkoon!

Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti 2020 järjestetään Kaakossa (Lappeenrannassa), Kurikassa tai Nurmeksessa lokakuussa 2020. Nettiäänestys näiden kolmen finalistin välillä käydään NYT eli 26.-28. maaliskuuta! Äänestämään pääset maaseutuparlamentti.fi-sivuilta.

Kaakkois-Suomen hakemusta Maaseutuparlamentti 2020 –tapahtumasta olivat laatimassa alle 30-vuotiaat nuoret, joiden panos tulisi olemaan vahva myös itse tapahtuman järjestämisessä. Niinpä nuoret tarttuivat jälleen puikkoihin, kun tapahtumaorganisaatio antoi paikkakilpailun finalisteille yllätystehtäväksi kuvata mainosvideo äänestyskampanjaa varten. 

Nuoret tähdittävät Kaakkois-Suomen mainosvideota

Kaakkois-Suomen video kuvattiin maanantaina 18. maaliskuuta Lappeenrannan Rauhassa Holiday Club Saimaalla, joka toimisi tapahtuman päänäyttämönä, mikäli voitto tulisi Kaakkoon. Videon tähtinä ovat rautjärveläinen Maria Wallenius ja kouvolalainen Leevi Lautala. Videon kuvasi ja leikkasi KaakonKantri-tiedotushankkeen sisällöntuottaja Henri Niiranen. Nuori mies hänkin.

Maria ja Leevi osallistuivat Kaakkois-Suomen hakemuksen ideointiin.
- Halu vaikuttaa oli suuri, joten lähdin mukaan, kun kuulin mahdollisuudesta Pohjois-Kymen Kasvu ry:n nuorisojaostossa. Hakemuksen suunnittelu oli rentoa. Ideoimme, mitä haluaisimme esitellä muille suomalaisille Kaakkois-Suomesta, Leevi kertoo. 
Hän on nuoresta iästään huolimatta jo vanha tekijä estradeilla.
- Olin Iitin kesäteatterissa Simpauttajan pääroolissa kesällä 2017.
Maria on aiemmin esiintynyt Rautjärven kunnan tapahtumavideoissa. Maaseutuparlamentin mainosvideota hän pitää onnistuneena, mutta yksi asia jäi harmittamaan.
- Videon pituuden täytyi olla puolitoista minuuttia, mikä on tosi lyhyt aika. Siitä joutui pätkimään paljon pois alueemme helmiä.

Äänten jakautumista voi seurata jo äänestyksen aikana

Kaakkois-Suomen ja muiden finalistien - Kurikan ja Nurmeksen – mainosvideot ovat katsottavissa maaseutuparlamentti.fi-sivuilla nettiäänestyksen ajan eli 26.-28. maaliskuuta. Sivuilla on myös finalistien esittelyblogit sekä ohjeet äänestämistä varten. 
Äänten jakautumista voi seurata sivustolla reaaliajassa sitä mukaa, kun ääniä annetaan. Paikkakilpailun voittaja julkistetaan perjantaina 29. maaliskuuta.

Maaseutuparlamentti 2020 järjestetään 1.-3. lokakuuta 2020. Teemana on kestävä kehitys. Edellinen, Leppävirralla vuonna 2017 järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä yli 2000 kävijää. Se oli samalla Suomen ensimmäinen valtakunnallinen Maaseutuparlamentti. 

Tapahtuman taustalla tehdään isosti yhteistyötä

Kaakkois-Suomen hakemuksen taustalla ovat Kaakkois-Suomen Leader-yhdistykset, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntaliitot, Lappeenrannan, Imatran ja Kouvolan kaupungit, Saimaan AMK, LUT-yliopisto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, MTK Kaakkois-Suomi, Kouvolan nuorisovaltuusto, Skynett ry, paikallisia 4H-yhdistyksiä, Imatran Pallo-Veikot IPV ry, Tyynelän tila, Kymenlaakson kylät ry ja Etelä-Karjalan kylät ry, KaakonKantri-tiedotushanke sekä alueen nuoria. 
Kilpailun edetessä yhteistyökumppaneiden joukko on kasvanut ja kasvaa edelleen, mikäli tapahtuma saadaan Kaakkois-Suomeen.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Maaseutuparlamentti järjestetään laajassa yhteistyössä muiden maaseudulla toimivien organisaatioiden kanssa valtionhallinnosta paikallistasolle.  


Täältä pääset äänestämään! Tutustu Kaakkois-Suomen hakemukseen ja nuorten tekemään mainosvideoon. Kaakkois-Suomen kilpailublogin voit lukea myös maaseutuparlamentti.fi-sivuilta.


Kuva: Valmiina ensimmäiseen kohtaukseen! Kameran takana on Henri Niiranen, esiintyjinä Maria Wallenius ja Leevi Lautala.
Kuva etusivulla: Ote Kaakkois-Suomen hakemuksen kansikuvasta. Hakemuksen visuaalisen ilmeen loihti Simo Siirilä Etelä-Karjalan kylät ry:stä.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin