Laukkis-kerho järjestää vipinää Lappeenrannan raviradalla

Laukkaa landelle –hankkeen Laukkis-kerho tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa hevosharrastuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Toukokuun 19. päivänä järjestetään Maalaismarkkinat Lappeenrannan raviradalla.

Keppihevoset ovat nousseet Suomessa viime vuosien aikana ilmiöksi, jota on äimistelty ulkomaita myöten. Alan suurin tapahtuma on Seinäjoki Areenalla 28. heinäkuuta järjestettävät keppihevosten SM-kilpailut.
- Se on kilpailu, johon ei vain mennä, vaan osallistujat valitaan karsintojen kautta, hymyilee Laukka landelle –hankkeen vetäjä Tuula Nampajärvi.

Keppihevoset ovat vilistäneet parin vuoden ajan myös Lappeen raviradalla, jossa Laukkis-kerho kokoontuu torstaisin.
- Kepparit ovat kerhossa isossa roolissa. Olemme tehneet niitä itse ja järjestäneet kisoja, Nampajärvi huomauttaa.
Kerhossa ei ole jääty vain keppihevosvoimien varaan, sillä lapset ja nuoret ovat päässeet harjoittelemaan hevosmiestaitoja ihan oikean ponin kanssa.
- Ravinaisilla oli ylläpitoponi, jota saimme hoitaa. Kesäksi yritämme järjestää taas jotain konkreettista. Jos saamme oikean ponin käyttöömme, voimme pitää esimerkiksi valjastuskurssin, Nampajärvi suunnittelee.

Katrillia ja keppihevosten kengitystä 

Laukkis-kerholaisten ikähaitari venyy alakoululaisista nuoriin aikuisiin. Paikalla on parhaillaan 15 osallistujaa. Hevosharrastus on tunnetusti kallista lystiä. Siksi Laukkis-kerhon tarkoituksena on mahdollistaa lapsille ja nuorille matalan kynnyksen väylä hevosten pariin. Kerho kokoontuu Lappeen raviradan vanhassa tornissa ja sään salliessa myös ulkona.
- Ravirata on mahdollistanut meille huikeat tilat, Nampajärvi kiittelee.

Laukkis-kerholaiset ovat järjestäneet ravien yhteydessä näyttävän katrilliesityksen keppihevosten kanssa. Keppihevosten kengitystempaus poiki jopa TV-näkyvyyttä.
- Kummipoikani toimi kengittäjänä. Hän kiinnitti prikan keppihevosen keppiin kengäksi ja TotoTV haastatteli.
Hanke on järjestänyt myös bussiretken Tampereen hevosmessuilla ja käynnistänyt Poni-Veeruska-perinteen. Ponilähtö ajetaan Veeruska-ravien yhteydessä.
- Poneja tulee kisaamaan Lappeenrannan ulkopuoleltakin. Poni-Veeruska tukee ravinuorten toimintaa. Voittajaponi saa loimen ja ohjastaja palkinnon. Lisäksi kaikki osallistujat saavat osallistumislahjan, Nampajärvi kertoo.

Maalaismarkkinat valtaavat raviradan 

Lauantaina 19. toukokuuta 2018 kello 10-16 Lappeenrannan ravirata täyttyy kaikenkirjavista eläinystävistä ja markkinamyyjien teltoista. Laukkaa landelle –hankkeen Maalaismarkkinoille on varannut paikan noin 50 myyjää. Myyjiä tulee Etelä-Karjalan lisäksi muun muassa Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta.
- Myyjät ovat löytäneet tapahtuman, Nampajärvi iloitsee.

Markkinoilla voi tutustua myyntikojujen ohessa eläimiin, joista eksoottisimpia ovat varmasti alpakat, aasi ja miniatyyrihevonen. Kaneille, lampaille, kileille ja luku- sekä kaverikoirillekin riittänee ihailijoita. Lisäksi Lappeenrannan perinteiset rakuunaratsukot näkyvät markkinahumussa. Ja toki keppihevoset ovat mukana. Luvassa on nimittäin suuri Wild Cup –keppihevoskilpailu. Kisaan voi ilmoittautua ennakkoon Facebookissa tai Instagrammissa. Myös paikan päällä ilmoittautuminen onnistuu.
- Lapset keksivät kisalle nimen. Kilpailussa ovat lajeina kouluratsastus ja esteet, Nampajärvi huomauttaa.
Myös pienimmät sekä harrastuksen aloittaneet on huomioitu. Heille on järjestetty oma hyppyrata, jos kisaaminen vielä jännittää.
Laukkaa landelle –hanketta hallinnoi Etelä-Karjalan ravinaiset ry. Hanke on saanut rahoituksen Leader Länsi-Saimaa ry:ltä.


Koko perheen maalaismarkkinat Lappeenrannan raviradalla lauantaina 19. toukokuuta 2018 kello 10-16. Markkinamyyjiä, eläimiä, vanhoja autoja ja traktoreita, keppihevoskisat, näytöksiä ja muuta mukavaa ohjelmaa. Vapaa pääsy, tervetuloa!


Kuvateksti: Laukkis-kerho tarjoaa matalan kynnyksen väylän hevosharrastukseen. Kuvaaja: Tuula Nampajärvi
Kuva etusivulla: Laukkis-kerhon vetäjät – Lotta Tauriainen (vas.) pyörittää toimintaa, Tuula Nampajärvi valvoo. Kuva: Tuula Nampajärven albumi
Teksti: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Julkaistu toukokuussa 2018.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin