Tirvan metsästysmajaa kunnostetaan ympärivuotiseen käyttöön

Hirvenmetsästys on alkanut ja metsästysseurojen jäsenet ovat päässeet tositoimiin. Kouvolan Tirvalla metsästäjien kesä on ollut työntäyteinen. Metsästysseuran majaa kunnostetaan ympärivuotiseksi kokoontumistilaksi.

- Päätimme korjata 1966 rakennetun majan, sillä halusimme sille lisää käyttöä. Kesän aikana maja on lämpöeristetty ja ulkovuoraus ja katto on uusittu. Vielä uusimme ikkunat, kertoo Tirvan seudun metsästysyhdistyksen puheenjohtaja Arto Hannola

Metsästysmaja sijaitsee lähellä Tirvan lavaa, jonka toimintaa pyörittävät metsästysyhdistys yhdessä paikallisen urheiluseuran Tirvan Pamauksen kanssa. Lavalla on kesäsunnuntaisten tanssien lisäksi kesäteatteria, mutta myös häitä ja muita tilaisuuksia. 

-   Teemme paljon yhteistyötä, ja yhdessä tilamme mahdollistavat isompienkin tapahtumien järjestämisen.  

Eläkeläisketju talkoilee arkisin kahdeksasta neljään

Metsästysmajan kunnostus alkoi kesällä ja remontti valmistuu heinäkuun lopussa 2017. Isoimpiin urakoihin kuten purkutöihin, lämmöneristykseen, ulkovuorauksen ja katon tekoon on osallistunut reilut 20 seuran jäsentä kerrallaan.
-   Talkoointo on ollut kohdallaan ja osaamista meiltä löytyy joka lähtöön. Eläkeläisketjun voimin on pystytty rakennustöitä tekemään myös arkipäivinä, joten rakennus on edennyt vauhdilla, Hannola toteaa.

Eläkeläisketju on ollut talkoissa yleensä arkipäivisin kahdeksasta neljään ja miehiä on työstä riippuen yksi tai enemmän. Hannola uskoo kunnostetulle metsästysmajalle olevan kysyntää. Tiloja vuokrataan järjestöille ja yksityisille kysynnän mukaan sopiviin tilaisuuksiin.
-   Voisimme järjestää tilauksesta vaikka jänisjahdin. Vaikkemme saalista saisikaan, on elämys seurata metsästyskoiran työtä ja liikkua luonnossa. Käytössämme on myös haulikko-, hirvi- ja luodikkoradat sekä sisällä ilmahirvirata, joita voidaan hyödyntää vaikka yritysten tyky-toiminnassa, toteaa Hannola.

Tirvan seudun metsästysyhdistyksessä on 150 jäsentä. Metsästyksen ohella yhdistys seuraa riistakantoja, tekee riistanhoitoa ja järjestää metsästyskoirakokeita. Ampumaradalla järjestetään harjoitus- ja pienimuotoista kilpailutoimintaa. 

Metsästysyhdistys sai tukea majan peruskorjaamiseen maaseuturahastosta paikallisen Leader –ryhmän Pohjois-Kymen kasvun kautta. 


Maaseutuohjelmasta voi saada tukea yleishyödyllisiin investointi- ja kehittämishankkeisiin. Kysy lisää paikalliselta Leader-yhdistykseltä tai ELY-keskuksesta. Kaakkois-Suomen ELY-keskus järjestää kohdennetun teemahaun yleishyödyllisille investoinneille 1.11.2016 – 31.1.2017.Teemahaku koskee kaikkia yleishyödyllisiä investointeja, mm. vesihuolto, tietoliikenne, retkisatamat ja reitistöt. Lue tarkemmin. 


Teksti ja kuvat: Terhi Ojanen, sisällöntuottaja, KaakonKantri
Kuvateksti: Pertti Kohopään (vas.) ja Arto Hannolan tapaa usein metsästysseuran majan talkoissa. 
 
Artikkeli on julkaistu lokakuussa 2016.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin