Kierrätystä kyliin -hankkeen mennyt ja tuleva
Poistotekstiilit – tulevaisuus – tärkeys – arvot – hiilineutraalius – hiilijalanjälki – hiilikädenjälki - kannattaa olla mukana! Näillä sanoilla toivotan sinut tervetulleeksi lukemaan muutaman ajatuksen Kierrätystä kyliin -hankkeen ja poistotekstiilien osalta menneestä vuodesta ja tulevasta.
Pelejä ja videoita ruokapalvelualan ammattilaisille
Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellinen. Etätyö, etäopiskelu, karanteenit, palvelujen rajoittaminen ja väliaikainen lopettaminen ovat olleet ja ovat arkipäivää. Covid-19 myötä tulleet rajoitukset ovat sekoittaneet monelta osin arkista toimintaa. Taustalla on kuitenkin ollut meidän jokaisen terveyden turvaaminen.
Aasian markkinat saattavat yllättää luonnontuotealan yrittäjän
Nykyajan kulutustrendi suosii terveellistä, puhdasta ja luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa ja luonnon raaka-aineita. Tämä on lisännyt luonnosta saatavien tuotteiden käyttöä ja kysyntää niin kotimaan markkinoilla kuin kansainvälisestikin.
Tapahtumaperuutuksia ja uusia suuntia – Hanketöitä poikkeusaikoina
Kulunut koronavuosi on kurittanut varsinkin kulttuuri- ja matkailualoilla toimivia tahoja. Kun yhtäkkiä matkailua rajoitettiin ja tapahtumien järjestäminen kävi hankalaksi, on monien pitänyt miettiä uusiksi omat työtavat ja tulonlähteet täysin uusiksi.
Palvelupisteet kokeilualustana uudenlaiselle lähipalveluiden tarjonnalle
”Lähipalveluiden turvaaminen on suosittu tavoite, etenkin silloin, kun käydään keskustelua kuntien ja palveluiden tulevaisuudesta”. Kyseinen siteeraus on kuntaliiton julkaisusta (Kuopila, Nieminen 2014), jossa pohditaan mystistä lähipalvelun määritelmää. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että nämä palvelut ovat tärkeitä, jopa välttämättömiä meille jokaiselle, asuimme sitten kaupungissa tai maaseudulla.
Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomessa
Tammikuussa laitettiin alulle Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä -hanke. Sen tavoitteena on Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan ruoka-alan yrittäjien tukeminen ympäristöystävällisen toiminnan vahvistamisessa.
Mikä ihme se alustatalous oikein on?
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Lab-ammattikorkeakoulun yhteinen Digiriihi-hanke alkoi syksyllä 2019 Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella. Hankkeen tarkoituksena on löytää yhdessä maaseudun yrittäjien kanssa keinoja parantaa ja tehostaa liiketoimintaa hyödyntäen digitaalisia ratkaisuja ja alustataloutta.
Työharjoittelussa Leader-toimistossa
Suoritin keväällä korkeakouluharjoitteluni Leader Länsi-Saimaa -yhdistyksessä Lappeenrannassa. Opiskelen sosiologiaa, joka on yhteiskuntatiede. Sosiologian tutkimuskohteena on ihmisten keskinäinen vuorovaikutus, sosiaalinen toiminta yhteisöissä ja kokonaisten yhteiskuntien rakenteen ja toiminnan tutkimus, joten mielestäni Leader Länsi-Saimaa oli varsin oiva korkeakouluharjoittelupaikaksi.
Kestävästi Kaakossa – neuvoja kestävään arkeen
Kymenlaakson Martoissa ja Etelä-Karjalan Martoissa on alkanut uusi yhteinen Kestävästi Kaakossa -hanke, jonka tarkoituksena on tuoda maaseudulle kestävän kehityksen, kiertotalouden ja resurssiviisauden parempaa huomioimista ruoanvalmistuksen ja ympäristöasioiden saralla. Teemme maaseudulla yhteistyökäyntejä asumispalveluja tuottaviin yrityksiin, kurssisarjoja yhdistyksille ja yhteisöille sekä olemme mukana ja toteutamme tapahtumia ja tempauksia.