Mahdollisuuksia hyödyntämällä eteenpäin

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoituskanavia kannattaa nyt tutkailla omien hankkeiden näkökulmasta. Apua saa Leader Länsi-Saimaan henkilöstöltä.

Hyödyntämismahdollisuudet ovat moninaiset yrityksen perustamistuesta alkaen, rahoitusta on tarjolla myös toteutettaviin investointeihin. Positiivista on se, että nyt myös investointien toteutettavuustutkimuksia rahoitetaan ja näin saadaan ennakolta tukevaa pohjaa päätöksille.  

Tekeminen perustuu omiin vahvuuksiin ja näitä voidaan varmasti aina kehittää.  Uusia ideoita löytyy oman pohdinnan ja asiakaspalautteen ohella myös verkostoista ja yhteistyökumppaneilta.  Kaikkea ei tarvitse välttämättä keksiä itse ja jo valmiita hyväksi todettuja ratkaisuja voidaan hyödyntää ja jalostaa edelleen omiin tuotteisiin ja palveluihin sopivina.  

Tällä hetkellä on paljon yrittäjiä luopumassa toimivasta yritystoiminnasta eläköitymisen myötä. Tarjolla on siis valmiita toimivia yrityksiä vailla jatkajaa. Wirma Lappeenranta järjestää aiheesta infotilaisuuden 9. kesäkuuta, lisätietoja Wirman sivuilta.  Näitä mahdollisuuksia kannattaa tutkailla asiantuntijoiden opastuksella, josko sieltä löytyisi oman alan mahdollisuuksia jatkoa ajatellen. Jo toimivan yrityksen kehittäminen on varmemmalla pohjalla kuin alkaa aivan alusta luomaan toimiville markkinoilla uutta kilpailijaa.  Innovaatiopohjaisen toiminnan kohdalla usein vaihtoehtona on kuitenkin uuden yritystoiminnan käynnistäminen. Eri vaihtoehdot joudutaan aina tapauskohtaisesti tutkimaan ja ratkaisemaan liiketoiminnallisin perustein.

Taipalsaaren ja Savitaipaleen kunnat ovat yhdessä perustaneet Saimaan Kuitu Oy:n rakentamaan valokuituverkot kuntien alueille. Kyseessä on kuntien merkittävä investointi nykyaikaiseen perusinfrastruktuuriin. Elinmahdollisuuksien ja yritystoiminnan näkökulmasta valokuituverkkoa voidaan verrata hyvin tiehen, sähkö- ja puhelinverkkoon.  Monet yrittäjät näkevät uusia liiketoimintamahdollisuuksia sähköisten palvelujen puolella, näiden hyödyntämiseen valokuitu tarjoaa kansainväliset puitteet. Lisätietoja asiasta löytyy kuntien kotisivuilta ja valokuituyhtiön sivustolta www.saimaankuitu.fi.

Toivotan lämmintä kesää ja voimia yrittämiseen.

Kirjoittaja: Jari Willman, kunnanjohtaja, Taipalsaari

Kuvaaja: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin