Kuva tekstin kirjoittajasta

Työharjoittelussa ELY-keskuksessa

Olen Yulia Pennonen ja opiskelen yhteiskuntatieteitä Jyväskylän yliopistossa. Suoritin tänä kesänä korkeakouluharjoitteluni maaseutupalveluissa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa, Kouvolassa. Työharjoitteluuni mahtui mielenkiintoisia työtehtäviä, uutta tietoa ja kokemusta sekä hauskoja hetkiä mahtavien työkavereiden kanssa.

Huomatessani ilmoituksen kyseisestä työharjoittelusta, ajattelin, että paikka ei ole minua varten, sillä kyse on maaseutupolitiikasta, josta en tiennyt juuri mitään. Päätin kuitenkin lähettää hakemuksen, koska työtehtävät kuulostivat mielenkiintoisilta ja paikka sijaitsi minun kotikaupungissani. Jäin unelmoimaan harjoittelupaikasta, joka toisi paljon hyödyllistä kokemusta ja kesän perheeni kanssa.

Dreams come true. Olen todella onnellinen ja kiitollinen tästä kokemuksesta ELY:ssä. Pääsin tekemään monipuolisia työtehtäviä ja tutustumaan eri ryhmien ja alojen toimintaan. Minun pääasiallisiin työtehtäviini kuului kehittämishankkeiden pysyvyyden tarkastaminen, loppuraporttien lukeminen ja sisällön tuottaminen sosiaaliseen mediaan. 

Olen osallistunut erilaisiin viestintätehtäviin, kuten esimerkiksi kuntamarkkinointikampanjan toteutukseen. Sain myös käyttää luovuuttani ja suunnitella kuvankäsittelyohjelmalla kuntamarkkinointikampanjan somemateriaalia. Lisäksi pääsin vaikuttamaan Maaseutu.fi -verkkosivuston päivittämiseen jakamalla ELY:n ulkopuolista, verkkosivuston tavallisen käyttäjän näkemystä. 

Olen tutustunut Pohjois-Kymen Kasvun Leader-toimintaan. Opin laajemmin Leader-toiminnan periaatteista. Kävin myös tutustumassa sisaryksikköömme eli työllisyyden, yrittäjyyden ja osaamisen palveluihin. Siellä minulle kerrottiin, kuinka yhteishankintoja kilpailutetaan, hankitaan työvoimakoulutuksia ja laaditaan sopimuksia.

Mielenkiintoisinta oli mielestäni päästä mukaan kontrollikäynneille, joissa tarkastettiin hankkeiden toteutumista. Harjoittelun ansiosta olen matkustanut ympäri Kaakkois-Suomea. Kävin sellaisissa paikoissa, joihin en olisi muuten lähtenyt, esimerkiksi Lappeenrannassa, Luumäellä ja Miehikkälässä. Osallistuin mehiläistalouden tuen tarkastukseen ja näin ensimmäisen kerran elämässäni mehiläispesän. 

Kokonaisuudessaan harjoittelu oli todella antoisa. Opin muun muassa sen, kuinka tärkeitä ovat kehittämis- ja investointihankkeet koko yhteiskunnan kannalta. Ne luovat yhtenäisyyttä, työpaikkoja ja viihtyisyyttä yhteiskunnalle elintärkeälle maaseudulle. Mielestäni maaseuturahaston markkinointi on todella tärkeää, jotta mahdollisimman moni tietäisi sen olemassaolosta ja osaisi myös arvostaa sitä. 

ELY tarjosi minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maaseudun ja maatalouden kehittämiseen. Harjoittelusta jäi paljon hyödyllistä tietoa ja kivoja muistoja. Kesä meni yhdessä hetkessä, ja en vielä käsitä, että harjoitteluni on päättymässä. Viihdyin todella hyvin ELY:ssä ja toivon palaavani tänne joskus.

Toivotan kaikille aurinkoista mieltä alkavaan syksyyn!


Kirjoittaja: Yulia Pennonen (kuvassa)
Kuvaaja: Marjukka Hermonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin