• Etusivu
  • Blogi
  • Kyläonnistuminen Jaalassa, navettapalon onnellinen loppu
Juhlakansaa navetan avajaistilaisuudessa 7.12.2021.

Kyläonnistuminen Jaalassa, navettapalon onnellinen loppu

Muistatteko kyläonnistumistarinan Jaalasta, jossa kyläyhdistys oli tärkeässä roolissa tukitoimijana kylän navettapalon aiheuttamassa katastrofissa? 

Tiistaina 7.12.2021 minulla oli ilo olla mukana Siikavan kyläyhdistyksen kahvitusjoukoissa uuden navetan esittelytilaisuudessa. Esillä oli eläintalouksissa tarvittavaa huipputeknologiaa ja alan johtavien yritysten esittelypisteitä: Valio, Faba, Atria, DeLaval ja ProAgria. Mukana olivat myös Osuuspankki, Siikavan kyläyhdistys sekä lukemattomat yksityiset onnittelijat ja kannustusjoukot. 

Maaseutuyrittäjyys on vielä voimissaan eilisen päivän tunnelmien perusteella. Maatalousyhtymä Leitamo-Ollikainen jatkaa maidontuotantoa Pohjoisen Kymenlaakson tasokkaimmassa navetassa.  

Maanantaina 13.12.2021 tilan kuutisenkymmentä lypsävää pääsivät uuteen navettaan. Siirto sujui rauhallisesti pihan toisella puolella sijaitsevasta väliaikaisnavetasta, jossa lehmät olivat päässeet jo tutuiksi lypsyrobotin kanssa. Silmin nähden tyytyväinen lauma kierteli uusia tiloja ja löydettyään lypsyrobotin uudesta hallista, kymmenkunta lehmää menivät jo heti jonottamaan lypsylle pääsyä. Uusi teknologia starttailee pikkuhiljaa täyteen kapasiteettiin, lähipäivät näyttää miten kokonaisuus lähtee toimimaan. 

Isäntäväki lähettää lämpimät terveiset kaikille talkoisiin osallistuneille niin katastrofin ajoilta (navettapalosta kertova tarina: linkki) navetan avajaisiin saakka. Kyläyhteisön toiminta on yhtä monimuotoista, kun on yhteisöjäkin.


Pitäkää huolta toisistanne! Kymenlaakson Kylät ry:n ensivuoden teema on Kyläturvallisuus ja siitä aiheesta löytyykin todella paljon osa-alueita niin yritystoiminnan, kylätoiminnan kuin tavallisen asukkaankin näkökulmasta. Pysykää kuulolla ja tilatkaa Kymenlaakson Kylät ry:n uutiskirje: linkki Kymenlaakson Kylät ry:n sivuille.


Kirjoittanut: Jaalassa 13.12.2021 Kylältä kylille, Kylähullun tapaan Kaakkois-Suomessa -hankkeen projektipäällikkö Leena Borg.  
Kuvateksti: Juhlakansaa navetan avajaistilaisuudessa 7.12.2021. Kuvaaja: Leena Borg, Kymenlaakson kylät

Julkaistu 16.12.2021.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Ratakatu 33, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin