• Etusivu
  • Blogi
  • Kylärallia tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla 

Kylärallia tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla 

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019 samanaikaisesti kolmen maakunnan alueella. Yhtenä tapahtumanäyttämönä toimii Iitin kylät. Kyseessä on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa.

Tätä rallia ei voiteta vauhdilla, vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierretään kyliä joukkueittain suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja kaveriporukoille. 

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Pelisovellus yllättää varmasti helppokäyttöisyydellään, mutta toki kisaan pääsee mukaan myös perinteisellä paperipassilla.
Pääpalkintona Kylärallissa ovat Lahti Eventsin mahdollistamat liput MotoGP-testiajoon elokuussa.

Kylärallissa kierretään autokunnittain ympäri Iitin viehättäviä kyliä ja jokaisella rallitiimillä on mahdollisuus voittaa, aiempaan rallikokemukseen katsomatta. Kylärallin kahdeksassa EK-pisteessä tiimit suorittavat erilaisia, hauskoja ja haastaviakin tehtäviä, joiden lisäksi tiimit voivat saada tyylipisteitä yhtenäisestä tiimiasustuksesta.

Iitin Kylärallin virallinen avaus tapahtuu KesäKausalan avajaisten yhteydessä Kausalan torilla kello 11.45, jossa on myös yksi rallin erikoiskokeista. Peli avautuu kello 12.00 ja tehtäväpisteitä voi kiertää kello 16.30 asti. On hyvä huomioida, että vaikka kisan virallinen avaus on Kausalan torilla, niin tehtäväpisteet voi kiertää haluamassaan järjestyksessä kello 12.00 - 16.30 välisenä aikana. Kaikkia tehtäväpisteitä ei ole pakko suorittaa, ja ruuhkien välttämiseksi voi olla hyväkin valita vaihtoehtoinen reitti.

Ennakkoon ilmoittautuneille joukkueille lähetetään rallipassi, josta voi tutustua kylien oheisohjelmaan ja suunnitella reittiä myös sen mukaisesti. Reitiltä löytyy useampi kahvittelu- ja ruokailupaikka, joten myös tämä kannattaa ottaa reitin pohdinnassa huomioon.

Autokaan ei ole tapahtuman pohjimmaista ideaa ajatellen välttämättömyys. Kovakuntoisimmat voivat siis hypätä pyörän selkään ja käydä suorittamassa haluamansa määrän erikoiskokeita pyörällä polkien.

Tehtäväpisteet sijaitsevat Kausalan torin lisäksi Jokuessa, Säyhteellä, Kirkonkylällä, Kymentakana, Perheniemessä, Maakansassa ja Radansuussa. Lisäksi reitin varrelle on pystytetty niin sanottuja kylmäasemia, joista joukkue voi kerätä lisäpisteitä. 

Voittajat julkistetaan ja palkitaan Iitin kirkonkylällä kello 17. Palkitsemisten lomassa voi nauttia kirkonkylän ja kesäkahvilan palveluista trubaduurin säestämänä. Myös Iitin kirkkoon pääsee tutustumaan kello 16-18 välisenä aikana.

Parhaiten kartalle pääsee vierailemalla Kylärallin verkkosivuilla osoitteesta www.kylaralli.fi, josta löytyvät kisaohjeistus ja erikoiskokeiden tarkat sijainnit. Kisaan pääsee mukaan saapumalla jollekin tehtäväpisteelle lauantaina 8. kesäkuuta kello 12 alkaen, jossa joukkue saa peliohjeistuksen. Tehtäväpaikat tunnistaa suurista Kyläralli-kylteistä.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ja voittajia palkitsemassa ovat Kausalan Pinnoite Oy, Lahti Events, Iitin Maatilatori, Kouvolan Lakritsi, Kymi Ring, Iitin kunta, Iitin Musiikkijuhlat ja Supventures.

Kyläralli-hanke on Kymenlaakson Kylät ry:n, Päijänne-Leader ry:n ja Uudenmaan Kylät ry:n toteuttama hanke. Hankkeessa kokeillaan kolmen maakunnan Kyläralli-tapahtumakokonaisuutta Avoimet Kylät -päivänä sekä tuotetaan kaksikielinen Kyläralli-käsikirja, jonka avulla ralli voidaan järjestää laajemmallakin alueella ilman, että taustalla toimii suurempaa vastuuorganisaatiota. Hanketta rahoittaa Leader Pohjois-Kymen Kasvu ry, Päijänne-Leader ry ja Leader Ykkösakseli ry.


Kyläralli-tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät-teemapäivää, jolloin kylien toimintaan pääsee tutustumaan useissa sadoissa kohteissa ympäri Suomen. Kymenlaaksosta on ilmoitettu mukaan lähemmäs 30 tapahtumaa. Tapahtumatarjontaan voi käydä tutustumassa www.avoimetkylat.fi -sivustolla.


Kirjoittaja: Elina Seppänen, kyläasiamies, Kymenlaakson Kylät ry
Kuvaaja: Tanja Rautavirta, uravalmentaja, KAIKU - osallisena Kouvolassa -hanke, Pohjois-Kymen Kasvu ry

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin