Salamaalaisia liikenteessä!

Tulevana lauantaina 18. toukokuuta Kympin Nainen -liikuntatapahtuma valtaa Kouvolan kadut. Tällä kertaa mukaan on soluttautunut joukko turkooseihin paitoihin sonnustautuneita salamaalaisia.

Salamaalaisiin voit törmätä lenkkireitillä ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen teltalla, joka pystytetään tapahtuma-alueelle Kouvolan yhteiskoulun pihalle. Mutta mitä ihmettä salamaalaisilla tarkoitetaan?

Salamaalainen-teemalla haluamme herätellä ihmisiä siihen tosiasiaan, että Kaakkois-Suomesta 97 prosenttia luetaan maaseuduksi. Siitä johtuen maaseuturahaston tukialueet yltävät yllättävän lähelle kaupunkikeskustoja. Niinpä lukuisat kaupunkilaisiksi itsensä mieltävät asukkaat ja yrittäjät ovatkin maaseuturahoituksen näkökulmasta maalaisia! 

Uuden kaupungin ja maaseudun välisen luokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Näiden yritysten on mahdollista hakea maaseudun yritystukea, jota myönnetään esimerkiksi yritysten investointeihin, toiminnan laajentamiseen ja muuhun kehittämiseen. Myös usean yrityksen ryhmä voi saada rahoitusta yhteisiin ja yrityskohtaisiin kehittämistoimiin.

Maaseudun yritystukea saadakseen toiminnan ei tarvitse liittyä millään tavalla maatalouteen. Yritysrahoitusta on myönnetty erilaisille toimialoille konepajoista kuntokeskuksiin ja matkailuyrityksistä olutpanimoihin. Yritysten perustamista ja investointeja tuetaan, jotta kaupunkikeskustojen ulkopuolellekin syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä myöten elinvoimaa maaseudulle. 

Lisätietoa maaseudun yritysrahoituksesta ja maaseutualueen rajauksista saat esimerkiksi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen sivuilta ja oman alueesi Leader-ryhmästä. Yhteystiedot saat näppärästi KaakonKantrin nettisivuilta. Tositarinoita jo rahoitetuista yrityksistä ja hankkeista voit lukea osoitteista KaakonKantri.fi ja Maaseutu.fi. Kun suunnittelet yrityksesi investointia ja kehittämistä, ole mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään. Näin saat apua ja ohjeistusta hakuprosessin käynnistämiseen. 

Salamaalaisia näkyy varmasti jatkossakin tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Tule rohkeasti nykäisemään hihasta. Selvitetään yhdessä, oletko sinäkin salamaalainen!


Kaakkois-Suomen ELY-keskus on mukana Kympin Nainen -tapahtumassa Kouvolassa lauantaina 18.5. kello 10-15. Tule piipahtamaan Kouvolan yhteiskoulun pihalle (Salpausselänkatu 24, Kouvola) teltallemme, jossa on tarjolla rahoitustietoa yrittäjille, yhdistyksille ja muille maaseudun kehittäjille. Voit osallistua myös hulvattomaan visailuun.


Kuvateksti: Liian moni kaupunkilainen on ihan kuutamolla, koska ei tiedä olevansa salamaalainen.

Kirjoittaja: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri – työnsä puolesta salamaalainen
Kuvaaja: Viivi Vilkko

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin