• Etusivu
  • Blogi
  • Huolellinen sisällönsuunnittelu ottaa aikaa, mutta myös palkitsee

Huolellinen sisällönsuunnittelu ottaa aikaa, mutta myös palkitsee

Sinulla on tehtävä. Kädessäsi on kynä ja silmiesi edessä valkoisena loistava postikortin toinen puoli. Et pääse lähtemään ystäväsi syntymäpäiville, joten olet päättänyt lähettää hänelle onnittelukortin. Hauskan onnittelukortin.

Mielessäsi käy ties kuinka monta kertaa fraasi "Hyvää syntymäpäivää" tai jokin saman lausahduksen rempseämmistä variaatioista. "Hauskaa synttäriä..." " Roppa kaupalla onnea..." Mutta sinulla on visio. Koska et pääse paikalle, haluat panostaa korttiin niin, että ystäväsi repeää nauruun raapustuksesi nähdessään. Tiedät, että "Hyvää synttäriä" saa hymyn kyllä huulille, mutta nyt haluat, että korttisi saavuttaa enemmän. Tuntuu, että mietit pääsi puhki. Ehkä kirjoitat jotain suttupaperille ylöskin, mutta ennen lauseen loppua suttaat kynällä jo tuotoksesi päälle, koska se ei alun ahaa -elämyksen jälkeen lopulta sittenkään naurata edes sinua itseäsikään. Jotain hauskaa sen pitäisi olla, jotain, joka saa ystäväsi nauramaan. Jotain, jonka hän muistaa.

Aikaa kuluu. Alat hiljalleen suunnitella siirtymistä takaisin tuttujen fraasien pariin siitäkin huolimatta, etteivät ne saavuta toivotunlaista tulosta. Kun kummoista kiirettä ei kuitenkaan vielä ole, jätät kortin toistaiseksi tyhjäksi ja ajatus jää muhimaan takaraivoosi.

Myöhemmin olet iltakävelyllä, kun yhtäkkiä muistat vuosien takaa läpän, jolle ystäväsi kanssa nauraa räkätitte useat kerrat.  Leveä virnistys naamallasi puhut vitsin innostuneena ylös puhelimesi mikrofoniin ja kotiin päästyäsi kirjoitat sen puhtaaksi kortille. Itse kirjoittamiseen sinulta kuluu noin 30 sekuntia. Hyvää syntymäpäivää -fraasin kirjoittamiseen ja muutaman hymiön piirtämiseen sinulta olisi kulunut suunnilleen saman verran aikaa.

Posti kulkee, kuluu joitain päiviä ja ystäväsi soittaa nauraen saamastaan onnittelukortista. Muistelette puhelimessa höröttäen vuosien takaisen läpän alkutarinaa. Vielä puolen vuoden kuluttuakin, tavatessanne kaveriporukassa illanistujaisten merkeissä, hän muistaa repeillä läpälle. Läpälle, jonka kirjoitit 30:ssä sekunnissa. Läpälle, jonka olit varta vasten ajan kanssa hänen ilahduttamisekseen ajatellut. Läpälle, ei fraasille.

Hyppäsin elokuun alussa KaakonKantrille sisällöntuottajan hommiin. Toimiva sisällön suunnittelu ja tuottaminen on työnä eräänlaista mieleenpainuvan synttärikortin pähkäilyä ja väkertämistä. Työpaikallamme on rempseä ja avoin yhteishenki, joka toimii erinomaisen hyvänä alustana luovien ja lennokkaidenkin viestintäratkaisujen suunnittelulle ja toteutukselle. En toki hypännyt tehtävään ihan puskista, vaan minulta löytyy aiempaa ja melko monipuolistakin kokemusta erilaisista sisältöjen suunnitteluista ja tuotannoista mm. markkinointi-, esittely- ja musiikkivideoiden, TV-ohjelmien, dokumentoinnin, kuin myös hankevetoisesti toteutettujen tehtävien parissa. Työskentelen KaakonKantrissa puolikkaalla työajalla, joten toki jatkan edelleen myös edellä mainittujen kaltaisten projektien parissa touhuamista.

KaakonKantrin sisällöntuottajana toimimisessa kiehtoo erityisesti työn monipuolisuus ja vaikuttavuus. Olisi mahtavaa, jos jonkin työtiimimme suunnitteleman ja toteuttaman viestinnänkeinon inspiroimana joku yrittäjä, yhdistystoimija tai oman asuinalueensa kehittämisestä innostunut henkilö saisi kipinän rahoituksen hakemiseen toimintansa kehittämistä tai kokonaan uuden toiminnan luomista varten.  Kun siitä kipinästä lähtisi sitten hiljalleen kehittymään jonkin alueelliseksi, valtakunnalliseksi tai miksei jopa kansainväliseksi nouseva menestystarina, voisi työpanoksestaan rahoitusmahdollisuuksista ja näiden mahdollisuuksien aikaansaamista tuloksista viestittävässä hankkeessa kokea erityistä onnistumisen tunnetta.

Kirjoittaja: Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin