• Etusivu
  • Blogi
  • Valokuituyhteyksien tarvekartoituksella on nyt loppurutistus

Valokuituyhteyksien tarvekartoituksella on nyt loppurutistus

Kymijoen Kyläkuitu käynnisti syyskuussa 2017 valokuituyhteyksien tarvekartoitushankkeen, joka toteutetaan Pohjois-Kymen Kasvun Leader-rahoituksella. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa valokuituverkon rakentamisedellytyksiä kohdealueilla. 

Esiselvityshankkeen toteutusaika on 1.9.2017 – 31.7.2018 ja kohdealueina ovat Rantakunta-Hirvelä, Rautoja-Kaipiainen, Karjusuo-Sopenpelto, Elimäen kirkonkylä, Kymijoen länsipuoli Vilppulasta Ruokosuolle, Haimila, Kuivala, Ranta-Utti, Utti, Karhula, Jyräänkoski ja Puhjo. Hankealueilla selvitetään vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sekä yritysten määrä, tietoliikenneyhteyksien nykytila sekä tarve valokuituyhteyksien rakentamiseen. 

Edellä mainittujen tietojen saamiseksi olemme Kyläkuidulla selvittäneet kiinteistöjen määrän, kiinteistönomistajien yhteystiedot, selvittäneet tietoliikenneyhteyksien nykytilaa tekemällä muun muassa tietoliikenneyhteyksien nopeusmittauksia ja toteuttaneet nettisivustollemme tiedonkeräysjärjestelmän, jonka kautta valokuituyhteyksistä kiinnostuneet kotitaloudet voivat ilmoittaa kiinnostuksensa. 

Olemme olleet mukana tapahtumissa sekä vierailleet eri yhdistysten ja tienhoitokuntien kokouksissa esittelemässä hanketta ja tehneet niiden kanssa yhteistyötä esimerkiksi mainosjakelun muodossa. Lisäksi olemme pyrkineet viemään tietoa hankealueiden asukkaille tekemällä oman, kaikki hankealueet kattavan mainosjakelun postitse. Hankkeesta on tiedotettu myös hankealueilla ilmestyvissä lehdissä. 

Nyt hankkeemme on edennyt jo loppuvaiheeseen ja olemme pyytäneet tarjoukset verkkosuunnittelusta niille hankealueille, joilla asukkaat ovat aktiivisesti ilmoittaneet kiinnostustaan tiedonkeräysjärjestelmäämme. 

Hankeaikaa on kuitenkin vielä hieman jäljellä ja nyt otetaan kunnon loppurutistus, että saadaan ne viimeisetkin empivät asukkaat ilmoittamaan kiinnostuksensa. Olemme vielä mukana mahdollisimman monessa tapahtumassa ja pyrimme järjestämään myös omat infotilaisuutemme valokuitutietoisuuden edistämiseksi hankealueilla. 


Voit tavata Kymijoen Kyläkuidun väkeä esimerkiksi Ummeljoen kesäkauden avajaisissa 9.6.2018, lue lisää. Valokuituyhteyksien tarvekartoitushankkeeseen ja Kymijoen Kyläkuituun voit tutustua tarkemmin osuuskunnan nettisivuilla.


Kirjoittaja: Atte Korpaeus, hankekoordinaattori, Kymijoen Kyläkuitu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin