Digi tulee ja kaappaa meidät!

Yrittäjyys on murroksessa. On yhä useampia keinoja työllistää itsensä; yhtiömuotoja riittää ja kuka tahansa voi toimia palkkatyön ohella kevytyrittäjänä. Yritysten ympärillä myös kuluttajien käytös muuttuu. Omistaminen ei ole enää läheskään niin ehdotonta kuin palvelun tai tuotteen jakaminen muiden kanssa.

Digitalisaatio on yksi aikamme murroksen suurimpia voimia. Nopeasti kehittyvät teknologiat vievät maailmaa ja meitä ihmisiä harppauksin uusiin ulottuvuuksiin. Asiakkaat päättävät ja yritykset reagoivat. Tai nopeimmat ja innovatiivisimmat yritykset arvaavat, mitä asiakkaat haluavat ja muut reagoivat. Digitalisaatio on levinnyt jo kaikkialle vallaten alaa edellisen sukupolven logiikalta toimia.

Digitalisaatio on tärkeää! Sen merkitys yhteiskunnalle on monella tapaa vahva, lähtien ihmisten terveydestä ja ilmentyen vielä vahvimmin viihteellisellä puolella. Miellämme sen nopeimmin nuorten vapaa-aikaan ja muka merkityksettömään sisältöön. Samanlainen efekti on aistittavissa suhtautumisessa olympialaislajeihin, jotka poikkeavat niistä joita mielensäpahoittajakin arvostaa. Mutta siihen aikaan emme enää palaa ja olisi hyvä huomioida digitalisaation merkitys hyvinvointiamme ja palveluitamme kehittävänä voimana.

Mitä hyötyä tavalliselle pk-yritykselle on digitalisaatiosta? Onko pakko vain hypätä mukaan, koska kaikki muutkin tekevät niin ja päämies vaatii? Kaappaako digi sinut vai sinä digitalisaation?

Digitalisaatio on sana, joka liitetään usein ajatukseen kilpailuedun tavoittelusta. Suuremmissa yrityksissä digitalisointi ja teollisen internetin hyödyntäminen ovat edenneet määrätietoisesti jo vuosia, mutta koko Suomen kilpailukyvyn kannalta myös pk-yritykset tulisi saada mukaan. Digitalisaatio tarjoaa, vielä, kilpailuetua, mutta on muodostumassa edellytykseksi toimia ja tuoda samalla taloudellista hyvää ympäröivälle yhteiskunnalle.

Tutkitusti tärkeimmät pk-yritysten digitaalisuutta ajavat tekijät ovat yrityksen kasvuhakuisuus sekä yrittäjän oma kiinnostus ja suhtautuminen digitaalisuuden mahdollisuuksiin. Yritysten digitalisaatiotavoitteet liittyvät myyntiin ja markkinointiin, asiakaskokemukseen ja omien liiketoimintaprosessien kehittämiseen. Pk-yritykset panostavat voimakkaasti myös digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Miten mukaan muutokseen? Kaikki on kiinni korvien välistä. Siitä asenteesta, jolla yrittäjänä toimit. Digitalisaatio on muutakin kuin pakko – se on mahdollisuus. Seuraa siis rohkeasti edelläkävijöitä ja löydä polkusi, jolla mennä ohi kilpailijoistasi.

Yrittäjät tarjoaa mahdollisuuden omaan murrokseesi. Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetut Yrittäjän digikoulut siirtävät Suomea digiaikaan. Yrittäjän digikoulu tuo digitalisaation yrittäjän luo erittäin käytännönläheisesti ja rohkaisevilla esimerkeillä valaistuna. Digikoulu järjestetään 8.5. Assi Vapaudenaukiolla Lappeenrannassa. Ilmoittautua voi jo nyt www.yrittajat.fi/digikoulu.

Meidän yrittäjien verkostoista löytyy myös lukuisia asiantuntevia paikallisia yrittäjiä, jotka ovat valmiita auttamaan. Karjalove-hengessä suosimme tietysti paikallisuutta ja jos et itse apua ehdi etsimään, niin ota yhteyttä toimistollemme ja autamme löytämään oman digikaapparisi!

Edelläkävijäasenne ja halu ymmärtää aitoa asiakastarvetta nostavat yritykset digimenestyjiksi.
Menestyjät eivät jää kehityksessä jalkoihin vaan johtavat meitä kaikkia. Yrittäjyydellä ja yhteistyöllä saamme maakunnan uhkumaan elinvoimaa meille kaikille. Olethan messissä?

Ole osa Etelä-Karjalan tarinaa!

Kirjoittaja: Jami Holtari, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry
Kuvaaja: Arttu Muukkonen


Etelä-Karjalan Yrittäjät ry on Etelä-Karjalassa toimiva Suomen Yrittäjien aluejärjestö, kotipaikkanaan Lappeenrannan kaupunki. Toimialueella on 11 paikallisyhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on liki 1900. Jäsenilleen yrittäjäjärjestö tarjoaa vaikutuskanavan kunnalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen. Tämän lisäksi yrittäjäjäsenten käytössä ovat monipuoliset jäsenpalvelut.

Missio: Etelä-Karjalan Yrittäjät on yrittäjyyden etevä edunvalvoja ja yritysten ärhäkkä äänitorvi Etelä-Karjalassa.
Visio: Eurot Etelä-Karjalaan! Yrittäjyys ja yrittäjäjärjestöjäsenyys kunnia-asiaksi!

Etelä-Karjalan Yrittäjät juhlii 75-vuotista taivaltaan vuonna 2018

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin