Hullut ideat

Kaupallisia menestystarinoita – niin suuria kuin pieniäkin – tutkiessa, löytää helposti yhdistävän tekijän. Taloushistoria pursuaa esimerkkejä, joissa menestystä on alustanut hullu idea. Tai vähintäänkin moni ulkopuolinen on sanonut ideaa hulluksi.

1970-luvulla Bill Gates ennusti, että tulevaisuudessa joka kotitaloudessa on oma mikroprosessori. Tai mitä ajateltiin Ingvar-nimisen ruotsalaisherran ajatuksesta myydä design-tavaroita tavallisille palkansaajille? Entäpä suomalais-sveitsiläinen pariskunta, joka päätti perustaa kahvila-majatalon käytöstä poistetulle rautatieasemalle, kauas valtateistä ja käytännössä keskelle ei mitään?

Yllättäviä, nurinkurisia ja hoopoja ideoita, jotka ovatkin olleet kannattavia.

Miten hulluja ideoita saadaan syntymään? Tai tarkemmin ottaen, miten hullut ideat muutetaan todellisuudeksi ja rahasammoiksi? Ajatus syntyy yhden ihmisen pään sisällä. Sen jalostuminen ja kehittyminen menestyväksi liiketoiminnaksi vaatii kuitenkin lähes poikkeuksetta kanssakäymistä. Yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan kannattaa olla aktiivinen.

Hulluus tarttuu – sanotaan. Tämän ilmiön valjastaminen ja hyödyntäminen on asia, jota kannattaa jahdata. Edellytyksinä ovat kanssakäyminen, uskallus ja asenne!


Tutustu huikeisiin yritystarinoihin ja katso, kuinka saat vauhtia bisnekseen!


Kirjoittaja: Juri Savtschenko, yritystukineuvoja, Leader Länsi-Saimaa ry
Kuvaaja: Saija Räty, tiedottaja, KaakonKantri

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin