• Etusivu
  • Blogi
  • Uusia vientituotteita kansainvälisille markkinoille

Uusia vientituotteita kansainvälisille markkinoille

Elintarvikeviennin kehittämiseen on saatu uudenlainen pelinavaus. Uusi Finnish Food Innovations –ohjelma on käynnistynyt ja opastaa elintarvikealan pk-yrityksiä kehittämään uusia vientituotteita kansainvälisille markkinoille.

Kansallisia tavoitteitamme on saada vientikauppaamme kasvuun. Haluamme tarjota maailmalle pitkälle kehitettyjä tuotteita, joilla saadaan kotimaahan lisää vientieuroja ja arvonlisää.
Uusi Finnish Food Innovations -ohjelma 2016 – 2018 pureutuu juuri tähän haasteeseen. Ohjelma tuo yhteen elintarvikelaan pk-yritykset ja tutkimuksen harjoittajat. Avainsana on yhdessä tekeminen. 

Ohjelma välittää viennistä kiinnostuneille yrityksille tuotekehitysideoita maailmalta, innovoi uutuustuotteita yritysten kanssa ja kokoaa poikkitieteellisen tutkimuksen ja tuotekehityksen osaajaverkoston tuotekehityksen tueksi. Tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa vientituotteiden määrää, jota Suomesta tarjotaan kansainvälisille markkinoille.

Suomella on korkean tason tutkimusosaamista, jolla voimme kehittää maailmanluokan tuoteinnovaatioita. Olemme edelläkävijöitä  muun muassa erikoisruokavalioihin, painonhallintaan, diabeteksen ehkäisyyn, elintarviketurvallisuuteen, ruoan alkuperään ja jäljitettävyyteen liittyvässä tutkimuksessa. 

Samoin meillä on haluttuja raaka-aineita, joissa olemme maailmanluokan osaajia, kuten metsämarjat, korkeaproteiininen kaura ja monia muita. Suomalaisella osaamisella, designilla, brändinrakennuksella ja pakkausmuotoilulla voimme rakentaa tuotteisiin erottuvuutta ja kilpailuetua. Innovaatiot syntyvät markkinatiedon, tuotekehitysosaamisen ja kaupallistamisen yhdistämisestä.

Elintarvikeala on saanut positiviista julkisuutta viime aikoina tuotelanseeraustensa ansiosta. Kaikki tuntevat nyhtökauran ja Härkiksen! Nyt tehostamme innovointia. Finnish Food Innovations –ohjelma on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka ovat erityisen ketteriä ja menestyksen nälkäisiä tuotekehityksessään.

Elintarvikeala on yksi nopeimmin globaalisti muuttuvista toimialoista tällä hetkellä. Kuluttajat kautta maailman vaativat elintarvikkeilta yhä enemmän erityisominaisuuksia ja jatkuvasti uutta.  Suomesta on odotettavissa lisää läpimurtoja ja uutuustuotteita vientimarkkinoille myös tulevaisuudessa. Alalla on tällä hetkellä tekemisen meininki!


Finnish Food Innovations -ohjelma on valtakunnallinen tiedotushanke, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisvaroista. Rahoitus tulee Hämeen ELY-keskuksen kautta. Elintarvikealan mikro-, pienet ja keskisuuret yritykset ovat tervetulleita mukaan ohjelmaan. Ohjelman päävastuullinen toteuttaja on Fennopromo Oy. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Seuraa some-kanaviamme ja poimi uusimmat tuotekehitysideat: Facebook, YouTube, Twitter, ohjelman verkkosivut


Kirjoittaja: Eeva-Liisa Lilja, toimitusjohtaja, Finnish Food Innovations, Fennopromo Oy

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin