Kuvassa ovat blogin kirjoittajat Meri Valta, Minna Tynkkynen ja Emmi Maijanen.

Mikä ihme se alustatalous oikein on?

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Lab-ammattikorkeakoulun yhteinen Digiriihi-hanke alkoi syksyllä 2019 Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella. Hankkeen tarkoituksena on löytää yhdessä maaseudun yrittäjien kanssa keinoja parantaa ja tehostaa liiketoimintaa hyödyntäen digitaalisia ratkaisuja ja alustataloutta. 

Lue lisää

koriste

Työharjoittelussa Leader-toimistossa

Suoritin keväällä korkeakouluharjoitteluni Leader Länsi-Saimaa -yhdistyksessä Lappeenrannassa. Opiskelen sosiologiaa, joka on yhteiskuntatiede. Sosiologian tutkimuskohteena on ihmisten keskinäinen vuorovaikutus, sosiaalinen toiminta yhteisöissä ja kokonaisten yhteiskuntien rakenteen ja toiminnan tutkimus, joten mielestäni Leader Länsi-Saimaa oli varsin oiva korkeakouluharjoittelupaikaksi.

Lue lisää

koriste

Kestävästi Kaakossa – neuvoja kestävään arkeen

Kymenlaakson Martoissa ja Etelä-Karjalan Martoissa on alkanut uusi yhteinen Kestävästi Kaakossa -hanke, jonka tarkoituksena on tuoda maaseudulle kestävän kehityksen, kiertotalouden ja resurssiviisauden parempaa huomioimista ruoanvalmistuksen ja ympäristöasioiden saralla. Teemme maaseudulla yhteistyökäyntejä asumispalveluja tuottaviin yrityksiin, kurssisarjoja yhdistyksille ja yhteisöille sekä olemme mukana ja toteutamme tapahtumia ja tempauksia.

Lue lisää

koriste

Hyvät hankkeet kannattaa toteuttaa juuri nyt

Toimintaansa kehittävät maaseudun yritykset ovat olennainen osa elinvoimaista maaseutua. Yritykset työllistävät sekä varmistavat osaltaan palvelujen olemassaolon. Kaakkois-Suomen ELY-keskus on tehnyt kesäkuuhun 2019 mennessä yli sata yritysrahoituspäätöstä, joissa on myönnetty maaseudun yrityksille rahoitusta yhteensä noin 6 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Kylärallia tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla 

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019 samanaikaisesti kolmen maakunnan alueella. Yhtenä tapahtumanäyttämönä toimii Iitin kylät. Kyseessä on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa.

Lue lisää

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin