Lasinpuhallusta ja maaseutumatkailua

Hauhon Lautsialle kokoontui syyskuussa monikymmenpäinen joukko suomalaisia, virolaisia ja latvialaisia tutustumaan Hämeenlinnan seudun ja Pirkanmaan maaseutukohteisiin. Opintoretket olivat osa kansainvälistymishanketta, jossa maaseutuyrittäjille ja -toimijoille tarjotaan erilaisia kouluttautumis- ja tapaamistilaisuuksia.

Lue lisää

PAMA Hockey keksi mailan uudelleen

Padasjokelaisen PAMA Hockeyn kehitysjohtaja Mikko Raulahti ja jääkiekkomailasuunnittelun nestori Antti-Jussi Tiitola ovat tuoneet aivan uudenlaisen komposiittimailan markkinoille. Päijänne-Leader ry:n myöntämällä perustamistuella oli suuri merkitys yrityksen toiminnan käynnistämisessä ja Padasjoen palauttamisessa jääkiekkomailojen valmistuksen keskiöön.

Lue lisää

Luontohoiva tarjoaa maatiloille uusia tulonlähteitä

Mikkeliläisen Lenjuksen tilan emäntä Jonna Pekonen kertoo perheensä olevan luontolähtöisen hoivapalvelun uranuurtajia Etelä-Savossa. Kehitysvammaisten hoitajan koulutuksen saanut Pekonen innostui asiasta vuonna 2011 Luontohoiva-hankkeen Tanskan retkellä.

Lue lisää

Pöljällä panostetaan hevosen hyvinvointiin

Hevosen kokonaisvaltainen hoito sai Michel Verbaanin kiinnostumaan lämpökamerakuvauksesta. Sen avulla voidaan nähdä, jos hevosen lihaksistossa on muutoksia, esimerkiksi tulehduksia, rasitusvammoja tai arpikudosta.

Lue lisää

Intohimoina hyvä olo, jooga ja ruoka

Pohjoiskarjalaisesta Liperin kunnasta kotoisin olevan Satu Malisen haaveena oli asua ja työskennellä maalla yhteisöllisesti. Hän ehti kiertää maailmalla, kunnes Liperin Ahonkylän vanha alakoulu opettajien asuntoloineen tuli myyntiin neljä vuotta sitten.

Lue lisää

  • 1
  • 2

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin