KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Maaseutumarkkinat vetivät väkeä Haminan ympyräkaduille

Maaseutumarkkinat vetivät väkeä Haminan ympyräkaduille

Markkinamyyjät pystyttävät telttoja Haminan Raatihuoneentorilla, kun muu kansa vielä hieroo unia silmistään. Nainen taluttaa vuohia pitkin Fredrikinkatua, toinen tarvitsee apua lehmän kantamiseen. 

Ihan oikeasta lehmästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan vaneriammusta, jonka kanssa voi harjoitella lypsämistä. 

Kun Raatihuoneen kello lyö yhdeksän, alkavat vanhan keskustan ympyräkadut hiljalleen täyttyä markkinaväestä. Tarjolla on lähiruokaa kylmäpuristetuista mehuista lammasnakkeihin, lähellä tuotettuja käsitöitä sekä designia. Yhdistysten esittelypisteistä saa monenmoista tietoa esimerkiksi maaseudun kehittämisestä.

Haminalainen Katriina Koskiaho täyttää kilpailukuponkia KaakonKantrin ja Leader Sepran yhteisellä esittelypisteellä. Hän kertoo käyvänsä usein yleisötapahtumissa. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tukimahdollisuudet yrityksille ja yhteisöille ovat nuorelle naiselle jo ennestään tuttuja juttuja.
- Olen kuullut Kirkkojärven kyläyhdistyksen kautta maaseuturahastosta. Sukulaisissa on maanviljelijöitä, joten sitäkin olen saanut tietoa, hän kertoo.

Pienet sadekuurot eivät pilaa tunnelmaa. Tapahtumien täyteinen päivä on saanut ihmiset liikkeelle, jopa kaukaa historiasta. Apteekkarska Wilhelmina Nyman sekä wapaaherratar Gustawa Langenstjärna istahtavat siron kahvilapöydän ääreen puistikon kulmalle.
- Minulla on tyttöpensionaatti suomalaisen kirkon luona. Siellä kun tyttö on asunut vuoden, on hänellä sulhasmarkkinoilla vientiä, wapaaherratar selvittää.


Leader Sepra yhteistyökumppaneineen järjesti lauantaina 21. toukokuuta Kymenlaakson maaseutumarkkinat Haminan Raatihuoneentorilla, aivan keskellä historiallista ympyräasemakaavaa. KaakonKantrin esittelypisteellä ja Facebookissa toteutettiin arvonta, jonka voitti Tuula Husulasta. Tuula saa postitse kilon karkkia Kaakosta.


Teksti ja kuvat: Saija Räty, KaakonKantri

Kuvakooste: 
Vasen yläkulma:
Apteekkarska Wilhelmina Nyman (vas.) ja wapaaherratar Gustawa Langenstjärna saivat seurakseen kenraalimajuri evp, valokuvaaja Donat Rydzeffskyn. 
Oikea yläkulma: Kauppa kävi historiallisilla ympyräkaduilla.
Vasen alakulma: Katriina Koskiaho osallistui leikkimieliseen kuva-arvoitukseen KaakonKantrin esittelypisteellä.
Vasen alakulma: Aino Anttonen (vas.), Sara Karppinen, Kia Anttonen ja Katja Anttonen pähkäilivät visaisen kuva-arvoituksen parissa.

Kuva edellisellä sivulla: Apteekkarska Wilhelmina Nyman (vas.) ja wapaaherratar Gustawa Langenstjärna kävivät Kymenlaakson maaseutumarkkinoilla Haminassa lauantaina 21. toukokuuta. 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin